מרק פו ויאטנמי – טבעוני צבעוני, אותנטי הכי הכי
המתכון:
המצרכים:
קודם כל המצרכים לציר המרק:
8 גזרים קלופים והקצוות קטומים
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף טרי קצוץ
1 בצל לבן חתוך לרבעים
2 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס
4 מקלות ציפורן
6 פטריות שיטאקי מיובשות (לאחר השרייה במים חמים)
1 כף מלח
1 כף סוכר גולמי
10 כוסות מים
למרק עצמו:
1 בצל קטן קצוץ דק דק
3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן אבוקדו
הציר שהכנו מסונן
תוספות שנוסיף למרק ולהגשה:
1 חבילת טופו המרקם רך יחסי – חתוך לחצאי פרוסות (תציצו בתמונות)
1 חבילת איטריות אורז רחבות, לא הדקיקות (מושרות בקערה גדולה של מים פושרים)עד ריכוך, ניתן לבשל אותן 3-5 דקות ולסנן.
1 חבילת פטריות שיטאקי טריות/שמפיניון
1 חבילת פיטריות שימג'י
1 זר בצל ירוק
1 זר כוסברה
1/2 זר נענע
2 חופני נבטים
1 חופן אפונה שטוחה, קצוות קטומים
1 באק צ'וי קטן
פלפל צ'ילי – אופציונלי
אופן ההכנה:
חוק מספר 1,
הכנה מראש של כל המצרכים.
ירקות וירוקים, לשטוף, לקלף, לחתוך, לקצוץ, לכתוש, למדוד.
לבשל את הציר, שעתיים, על אש נמוכה. לסנן. ניתן להשתמש בגזרים ופטריות למתכונים אחרים.
כשהציר מוכן.
להכין את המרק:
בשמן האבוקדו, להזהיב את פרוסות הטופו, היטב, עד שנוצר קרום פריך וזהוב משני הצדדים. להוציא לצלחת.
להוסיף בצל, שום, ולטגן עד הזהבה, להוסיף את הפטריות לטיגון קצר ולהוסיף את הציר.
לבשל כרבע שעה.
לטעום ולהוסיף מלח, צ'ילי…לא הרבה, המרק חשוב שיהיה צח ועדין בטעמו.כל זה עוד לפני הוספת שאר המצרכים.
להוסיף את שאר המצרכים למרק, פרט לירוקים, לדקה שתיים, לתת מכת חום ולהשאירם פריכים וכמעט טריים.
לשים בקערת מרק גדולה מאד, ערימה של אטריות אורז, מהמרק עצמו, כשהוא רותח, מעל, את כל הירוקים.
ניתן להוסיף טבעות דקיקות של פלפל צ'ילי.
תעברו שוב על התמונות, כדי לראות את אופן ההגשה.
תהנו הרבה,
מוזמנים לקפוץ לביקור:
עדידוש באינסטוש
יצורף הייליט מיוחד לכבוד הפינה הויאטנמית.מוזמנים באהבה.
נשמע ונקרא ונראה נהדר. תודה, תודה
תודה יקרה, ימים טובים
מעורר חשק…
תחליף לשמן אבוקדו?
מאד כייפי, שמן זית!