מרק פטריות טבעוני, משגע, עם שני סודות שעושים את ההבדל
המתכון:
המצרכים:
1/3 כוס שמן זית
4 סלסלות פטריות מגוונות: שמפניון חומות/לבנות, פורצ'יני, מלך היער, פורטובלו, שיטאקה טריות
2 חופנים פטריות מיובשות, שטופות, מושרות במים רותחים
1 בצל סגול
5 שיני שום
מלח עשבים, פלפל שחור טחון טרי
1 אריזה ערמונים בוואקום
4 כפות פתיתי פרמז'ן טבעוניים
2 כפות יין, כל יין
1 כף רוטב סויה
אופן ההכנה:
לחמם בסיר גדול וטוב את השמן.להוסיף בצל ושום, קצוצים דק דק.להביא לידי ריכוך והזהבה.
להוסיף את כל סוגי הפטריות, כשהן פרוסות דק יחסית.אם הן גדולות, לחתוך אותן לחצי ואת החצאים, לפרוסות.את המיובשות, לקצוץ דק דק.
לטגן יחד כמה דקות.להוסיף את הערמונים כשהם קצוצים דק.
לתבל.גם ביין וגם בסויה.להוסיף את מי ההשרייה של הפטריות המיובשות.
להוסיף מים.5 ס"מ מעל גובה הפטריות.להביא לרתיחה.להוריד את האש.לבשל כחצי שעה.ב 5 דקות האחרונות, להוסיף את הפרמז'ן הטבעונית.
לבשל עוד קצת תוך כדי עירבוב.לכבות את האש ולתת למרק לנוח, לטעמים להעמיק.ולהתענג.
שתפו, צלמו ותהנו!!!
בתוספת לחם כפרי משגע: לחם בריאות, נאפה בסיר, עשיר בדגנים מלאים וכל טוב בו
אפשר להמיר את פתיתי הפרמז'ן בשמרי בירה?
אפשר כן, הסמיכות והמרקם מעט ישתנו