העולם צועד קדימה
וקובה מבושלת במרק
לעולם ועד
אפילו חזרנו לטחון בעצמיינו את הסולת…אך בעזרתם המתקדמת והתומכת של העזרים הנידרשים
במטבח המודרני
שנראה ודי ברור לכולנו, שיש מגמת שינוי
והאחריות בידיינו, כנל הבחירה, הכנת חומרי הגלם
זכינו אנחנו שבעזרת מיכשור מתאים ושתי דקות עבודה
מתקבלים להם חומרי גלם איכותיים, שאיתם ניתן להכין הכל!!!

עם טעמים ריחות וזכרונות, לא מתווכחים.מה לי ולקובה? כשהיינו ילדים, שם שם, פעם, בשנות השבעים,
היתה אישה שאת בישוליה לא אשכח, שעזרה לנו לתקופה מסויימת באירגון הבית ומדי פעם במטה של קסם,
מעיניה של ילדה, הכיריים הועמסו בסירים, הפריזר התמלא במגשים, עם אוכל שמתאים להשמר לעוד כמה ימים,
והיא רחל, היתה מבשלת לנו סירי קובה, אדומה, סגולה, ירוקה,
מגלגלת סיגרים חריפים, אפילו הספגטים השמנים האלה שהיו פעם, מידייה היו יוצאים בטעמים שרק ניתן לחייך וקצת להזכר.

נראה לי שרבים מהעוקבים של הבלוג שלי, התברכו כבר בבלנדר מקצועי שבעזרתו, חיינו, נראים ונטעמים קצת אחרת.
יש מי שמשייק שייקים וגלידות מטריפות, גבינות וממרחים וממליצה לכם להתחיל לטחון בעזרתו גם קמחים.
את הסולת לקובה טחנתי מגרעיני חיטת כוסמין אורגניים.
ואם טרם, נסו למצוא סולת איכותית, מכוסמין, מחיטה מלאה, נטולת גלוטן…אם יש צורך
ותכינו את הסיר המופלא הזה.

קובה טבעונית, הסתלבטו עלי כמה חברות,
אפילו הטעם של המרק יהיה בלי טעם אמיתי, אותנטי.
יש שאני עונה, יש ששותקת ומחייכת…

שותקת ובראש כבר מכינה את רשימת הקניות,
כי אין כמו קובה ואין כמו קובה טבעונית,
לא משנה באיזה רוטב ועם אילו ירקות,
דברו איתי בשפת הקובה, אני עונה ועוד איך עונה…
והן באות לטעום
והן שותקות.

הפעם בגירסת סלק סגלגלה.
סלק סלק, אני היחידה שאוכלת סלק בבית,
זה המאכל היחידי עם סלק, שמצטרפים אלי ובשמחה.
אז רגע לפני…בעצם מתקבל פה סיר ענקי, מפוצץ תבשיל עשיר, שוחה במרק משגע, חמצמץ, מתקתק, הסלק משתלב, כמעט ונמס לו…הקובה עשויה מסולת כוסמין איכותית, עד כה מוכר למי שמוכר,
מה שהופך אותה לקובה טבעונית, זה המילוי, ניסיתי מיני ומיני מילויים, עם עדשים, עם פטריות, עם עדשים ופטריות, כן אגוזים, לא…המילוי הפשוט והמנצח, הוא מילוי של פתיתי סויה יבשים אורגניים, שעוברים תהליך בישול ותיבול מקדים.
מנחמת משהו המנה הזו,
להגיש עם אורז לבן או פשוט למלא צלחת מרק לבנה מהתבשיל הסגלגל, מעל לפזר קישוטי פטרוזיליה ירקרקה.

המתכון:

המצרכים:

לקובה הטבעונית,
לבצק:
3 כוסות סולת כוסמין בהכנה/טחינה ביתית או קנויה
11/2-3/4 כוסות מים
1 כפית מלח עשבים
1 כפית שמן זית
למילוי הקובה:
1 כוס פתיתי סויה קטנים יבשים
1/2 בצל סגול קצוץ דק דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק
1/2 כפית מלח עשבים
1/2 כפית תבלין בהרט
קורט צ'ילי

למרק:
3 סלקים גדולים
1 בצל לבן בינוני
1 כף שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס עלי נענע
מיץ מלימון שלם
1 כף בהריון של רסק עגבניות
1 כף סירופ מייפל אורגני/סוכר קנים אורגני
1 כף פפריקה מתוקה
קורט צ'ילי
1 כפית כורכום
מלח עשבים לפי הטעם

אופן ההכנה:נתחיל בבישול מקדים של הסלקים בסיר גדול ומלא במים, על קליפתם ועד ריכוך.להוציא מהמים, לקלף אותם, זה הולך בקלות, להוריד את הצ'ופצ'יקים ולגרר שניים מהם על פומפיה גסה ואת השלישי לחתוך לגפרורים.בינתיים, באותו הסיר שבו בושלו הסלקים, לאחר שטיפה קלה, לטגן בכף שמן זית את הבצל הקצוץ.כשהבצל הופך לשקוף, להוסיף את הסלקים, התבלינים ועשבי התיבול.למלא במים כפול שניים מגובה הירקות שבסיר.להביא לרתיחה ולהוריד את האש, לתת למרק לקבל טעמים ולהתבשל 20 דקות.לטעום!!! אם צריף עוד קצת חמוץ, אולי מתוק…טיפה חריף…עוד קצת עלי נענע…לפי טעמכם.קחו בחשבון שהטעמים מעמיקים להם עם הבישול.
בזמן שהמרק מתבשל, נכין את המילוי לקובה הטבעונית: את כוס פתיתי הסויה יש לבשל כ 10 דקות בהרבה מים, על אש בינונית.לסנן ולתת להתקרר.להוסיף את שאר מצרכי המילוי, לערבב, לטעום ולתקן טעמים.
בקערה נוחה נכין את הבצק לקובה, לערבב את הסולת עם המלח, להוסיף את המים בהדרגה, לצרף את השמן, הבצק צריך להיות רך ונוח לעבודה, אפילו מעט לח, אך אחיד ולא גרגירי.לכסות עם מגבת לכמה דקות.
שלבב קיבוב הקובות, יש אלף צורות ודרכים, אני מכדררת כדור קטן מכדור פינג פונג בתוך כף היד, משטחת מעט ויוצרת קערונת קטנה, ממלא בכפית מהמילוי, סוגרת ומהדקת קצוות.חשוב שהקובות תהיינה סגורות כדי שלא תתפרקנה בבישול כמובן.כל קובה מקסימה שכבר מוכנה נכנסת בעדינות לסיר המרק.אין לערבב או להפוך, ניתן להזיז טיפה בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בקובות ולפנות מקום לבאות.לבשל יחד, כשכל הקובות מכוסות רוטב.לבשל על אש קטנה כחצי שעה.
להגיש אז איז, תענוג, או בליווי אורז…למהדרין, עם קינואה…דווקא טעים!!!

בואי איתי לאינסטוש, קצת לסטוריס, מתכונים, רעיונות, תזכורות, איך ומה וקצת מהדיילי לייף שלי, שלי פה במינכן, אווירה, צבעים, נופים…טיפהל'ה שונים, לאינסטגרם:
אינסטגרם – 'דובדבנים של טעם'