מרק קטניות – שהוא פצצת חלבון מהצומח, ארוחה מלאה, עשיר, סמיך ומשגע
האמת לא התכוונתי בכלל ל בכלל, להעלות את המרק הזה, בטח לא היום, לבלוג.
הכנתי אותו, כחלק, ממיזם, שאני מובילה אותו, בהתנדבות כמובן, לדאוג לרווחתן של קבוצת נשים, בכל ההקשר של תפריט מחזק ומשפר, מפנק ומשמח, תפריט הכוונה, אוכל, אוכל מבריא ומרפא, לאותם נשים, המתמודדות, בכל רגע ושעה בחייהן, עם מחלת הסרטן, וכל המשתמע מכך.
הן זקוקות למעט האנרגיה שיש להן, לשים במקומות הנידרשים.
הן גרות לא רחוק.
וכך, יצא, שאחת לשלושה ימים, אני מבשלת עבורן.אוכל אוכל.אוכל ביתי ומחמם לב וגוף.
המרק יצא כל כך טעים, משביע, בריא, מרק שהוא ארוחה מלאה.שהוא בסיס איתן, גם אם נכניס בו שינויים קטנים.
פרוסת לחם ביתי, מלא, לצידו, תיסגור פינת עושר, ליום חורף קר, לערב קיץ קריר.

וקטניות, זה רק להיות,
הרי הן אוצר משגע של חומרי הזנה, חלבונים מן הצומח, מינרלים, ויטמינים, סיבים, פחמימות – יש בהן הכל.
הן חומר גלם מצויין, לכל כך הרבה מנות.
מציעה תמיד, להשרות, אותן, קודם כל.
להנביט זו פעולה מורכבת מעט אך סופר חשובה, מעצים ומחזק את איכויות הקטניה ובנוסף מקל על העיכול.
שלבו אותן וגוונו בהן.
כמה מפתיעה, ואולי גם לא, הן בסיס מהמם, גם לעוגות, עוגיות, קציצות, פשטידות, קרקרים ועוד…

מרק קטניות – שהוא פצצת חלבון מהצומח, ארוחה מלאה, עשיר, סמיך ומשגע

המתכון:
המצרכים:

3/4 כוס עדשים אדומות
3/4 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס עדשים שחורות
כוס וחצי גרגירי חומוס לאחר בישול
1 בצל גדול
5 שיני שום
1/2 שורש פטרוזיליה
4 ענפי סלרי
1/4 שורש סלרי
3 עגבניות בינוניות
חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה
תבלינים: 1 כף כמון, 1 כף כורכום, 1 כף פפריקה אדומה, 1/2 כפית צ'ילי, 1/2 כפית בהרט, מלח עשבים/הימלאיה לפי הטעם

מיץ לימון להגשה

אופן ההכנה:
להשרות את העדשים, והנבטה שלהם בכלל תעשה טוב.
כנל את החומוס, ואותו יש לבשל לפני.
בסיר גדול, לטגן במעט שמן זית, בצל קצוץ, שום כתוש, שורשים קצוצים וענפי סלרי קצוצים גס.
לטגן כמה דקות, עד ריכוך והזהבה קלה.
להוסיף את העגבניות, חתוכות לקוביות גדולות.
לערבב.
להוסיף עדשים, חומוס, תבלינים.
לטגן עוד כמה דקות.
להוסיף מים.
כמה? כמות כפולה מתכולת הסיר.
המרק יכול להיות סמיך מאד ממש כמו תבשיל או דליל יותר.לבחירתכם.
להביא לרתיחה.
להוריד את האש ולבשל כחצי שעה.
לערבב מדי פעם, ולהוסיף מים, אם יש צורך.
לטעום.לתקן טעמים.להוסיף את הירוקים, לסגור את האש.

המרק מסמיך עוד, עם השעות, ניתן להוסיף מים בהתאם ואולי תיבול נוסף.
להגיש עם לימון, לחם מלא ואיכותי, ויש יש ארוחה לתפארה.

כל מה ששיתפתי בפוסט, הוא הוא חלק מכל השיתוף שלי, את היום יום שלי, בחשבון האינסטוש שלי, מוזמנים להיות איתי יחד: עדיסטוש