

עבר לו קצת זמן מאז שניפגשנו פה.
פה היה שקט, אצלי ולי היה מלא מלא בצבעים, ריחות, טעמים, מפגשים, נופים, אנשים,
לקחתי לי פסק זמן ויצאתי למסע קטנצ'יק ומופלא,
מסע צפוף, אינטנסיבי, חם ולח, מרגש, מטריף, מעורר, מעציב, מרומם, פותח ועוד פותח,
בדרום הודו.

גם חזרתי וגם לא.
הבגדים, הצעיפים, המפות, הקישוטים והתבלינים, סביבי.יש מה שניכנס לארונות ויש מה שנשאר בצבעוניותו, מפוזר בבית, במטבח.

ואיך שלא…יום ביומו התברכתי והשתתפתי במיני ומיני סדנאות בישול, הדגמות, סיפורים העומדים מאחורי המנות, ההיסטוריה, מאיפה הגיע ולמה, מי מבשל, לאיזה זמן וחגיגה.הכרתי ירקות ופירות חדשים, התוודעתי לטכניקות הכנה, שילובים משגעים, של מנות, של טעמים, של תבלינים.פגשתי שפים מקצועיים ובשלניים ביתיים מרגשים, ששיתפו בשמחה את סודותיהם.







למי שנגע ולו נגיעה קלה בהודו, למי שטייל,למי שאהב, למי שהזכרונות צפים ועולים בתדירות, למי שמתגעגע גם לאוכל ההודי, הססגוני בטעמים, מכינה עבורכם הפתעות.

ואיך לא, חייבת להתייחס לעניין התזונתי, שכאמור האוכל הבסיסי, היומיומי, מפוצץ בקטניות, מכל הסוגים והמינים, קטנות, גדולות, קלופות, שבורות, צהובות, ירוקות, שחורות, מלא בירקות שמשתלבים בכל תבשילי הקארי למינהם, האורז המקומי או האורז הבסמטי.לצידם תמיד תמיד והאמת עוד לפני האורז, יש להזמין את הלחם שיתאים למנה.
גן עדן לטבעונים, גן עדן במובן המטריף והטעים ובמובן התזונתי.אוכל פשוט אך מדוייק כל כך.מפוצץ בחלבונים איכותיים, בשילוב התבלינים המדוייק, לטעם, לבריאות, להקלה על העיכול…שהופך כל מנת בסיס לחגיגת טעמים מרגשת כבר עם הביס הראשון.לחריף מתרגלים…או מבקשים…not so spicy ומקבלים מנה חריפה או מדגישים יותר just a little bit spicy…ומתרגלים לאט לאט ואז כבר מזמינים את המנה שמו שהיא.
גם הלחמים מסתבר, היו מאד נוחים לבטן, דרך ההכנה, הקמח הבסיסי, השילוב עם האוכל, יצר ארוחה שהיא תענוג לחייך ותענוג לגוף.

לחזור מזמן ללא זמן, לזמן גרמניה,
מ 35 מעלות ל 0 בדיוק…עם מיני ג'ט לק,
הארוחה הראשונה שבישלתי, היתה לערב שישי,
מרק כרובית משגע, דאל עדשים, קארי ירקות.
התבלינים המטריפים שהבאתי איתי, התה הירוק, הלבן, השחור, התבלינים לצ'אי, ההל שנקטף לידיינו, עלי הקארי, האגוז מוסקט, הכורכום ועוד ועוד…הראשונים היו לצאת מהמזוודה…
החורף במייטבו,
מרק קרם כרובית, עדין וסמיך, מתובל היטב, נראה לי המתכון הנכון להתחיל איתו את החגיגות ההודיות בבית…

מרק קרם כרובית, טבעוני ומשגע, בניחוחות הודיים אותנטיים
למתכון :
המצרכים:
1 פרח כרובית בינוני, לבן וטרי
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף שמן נייטרלי בטעמו או שמן קוקוס
חופן בצלצלי שלוטס או 1 בצל בינוני, פרוסים דק דק
1 כף גרגירי חרדל שחורים
2 כפות זרעי כמון שלמים
1/2 כפית מחית ג'ינג'ר (כתוש)
1/2 כפית שום כתוש
1/4 פלפל צ'ילי טרי קצוץ או 1/2 כפית פתיתי צ'ילי
1/2 כפית גרידת שורש כורכום טרי/1 כף שטוחה אבקת כורכום איכותית
5 כפות פתיתי קוקוס טריים או יבשים
מלח לפי הטעם
1/2 כוס קרם קוקוס
כמה עלי בזיליקום/כוסברה להגשה
אופן הכנה:
לנקות היטב את הכרובית.לקלף את תפוחי האדמה.לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ולפרק את הכרובית לפרחים.לסיר גדול ונוח לבישול המרק, להכניס את הכרובית ותפוחי האדמה החתוכים.למלא במים עד גובה הירקות וקצת מעל.להביא לרתיחה, להוריד את החום עד לריכוך מלא של הירקות.
במקביל במחבת קטנה, לחמם את השמן, להוסיף את הבצלים, לטגן עד הזהבה ולא יותר, להוסיף את הכורכום, השום, הג'ינג'גר ואת התבלינים.לטגן יחד עד שהתערובת מפיצה ריח נפלא ומתחילה מעט להתפצפץ.להוריד מהאש.
לטחון עם בלנדר מוט את הירקות בסיר, עם המים כמובן.להוסיף את תכולת המחבת, להשאיר קצת להגשה, לטחון שוב היטב.להוסיף את קרם הקוקוס, להחזיר לבישול נוסף ל 4 דקות נוספות בלבד.
לטעום, לתקן טעמים.למזוג לקעריות הגשה ולפזר מעל המרק מעט ממיקס התבלינים שהשארנו במחבת.ניתן לקשט בעלי בזיליקום או כוסברה קצוצים.




באיזה שלב מוסיפים את פתיתי הקוקוס?
הי דנה, עם כל שאר התבלינים.
תודה!
בשמחה!
תודה! איזו חוויה נפלאה.
אכן כך.בשמחה גדולה
האם אפשר בלי קרם קוקוס…?
בטח!
יש לי זרעי חרדל (רגילים) או ממרח חרדל עם גרגירים חח
מה לשים במקום? או שלא לשים בכלל…?
זרעי חרדל שחורים או צהובים יתאימו, ממש לא ממרח חרדל.
ווואווו יצא מעולה!!!
אין על הבלוג שלך
תודה יקרה!!! איזה כייף, תמונה?