


מרק שעועית לבנה – אדום אדום, פשוט מזין וקל להכנה
המרק הזה מגיע תמיד עם קונוטציות חורפיות.
יש בזה משהו.
אני באופן אישי אוהבת אותו בכל ימות השנה.
מרק כייפי.כזה שבאמת כולם אוהבים, גם פיצקונים וגם ענקיים.
הוא סמיך, ומסמיך עוד, יום יומיים אחרי, הוא משביע, מזין, וטעים טעים טעים.
אפשר להעשיר אותו, תמיד בעוד ירקות, מה שאוהבים.
אפשר ללכת על הקלאסיקה, לצד פרוסת לחם מלאה ושווה.

אתם זוכרים ששעועית, שהיא היא, ממשפחת הקטניות, קטניה, פשוטה זולה ובעצם היא סופר פודס בפני עצמה?
למה סופר פודס?
קטניות, טובות להכל ולכולם.טובות לנו, לסביבה, לעולם.
הגידול שלהן, לוקח מעט, פחות נזקים סביבתיים, הן זולות, הן בריאות, הן היו ויהיו מזון על – בר קיימא.
ידידותיות כמעט מכל כיוון וסיפור…(חוץ מפרט קטן…התחממות קלה, אך תלויה בטיב צריכתה והכנתה)
יש בהן את כל קבוצות המזון, חלבונים איכותיים, ויטמינים ומינרלים, סיבים תזונתיים!
החיסרון שלהן, בר הקלה, בזכות, השרייה, הנבטה, הסתגלות איטית, על ידי צריכה מתונה ומודרגת.

מרק שעועית לבנה – אדום אדום, פשוט מזין וקל להכנה
המתכון:
המצרכים:
1/2 ק"ג שעועית לבנה קטנה
2 בצלים
2 גזרים
3 מקלות של סלרי
6 שיני שום
4 עגבניות גדולות אדומות ובשלות
6 כפות רסק עגבניות אורגני
1 כף סילאן טבעי/מייפל טבעי/סוכר דמררה
שמן זית
תבלינים: 2 כפות פפריקה מתוקה, 1 כפית כורכום, 1 כפית כמון, מעט צ'ילי, מלח עשבים/הימלאיה – לפי הטעם
אופן ההכנה:
להשרות את השעועית בהרבה הרבה מים למשך לילה.יהיה מצויין להמשיך לתהליך הנבטה.לא חובה.
לקצוץ בצלים, ירקות, שום.
בסיר גדול, לשים 2 כפות שמן זית.
להתחיל לטגן קלות, את הבצלים, הגזר והסלרי.
כשהבצל שקוף ומעט מוזהב, להוסיף, את השעועית, השום ואת העגבניות הקצוצות.לערבב היטב.
להוסיף תבלינים והמתקה.
רסק עגבניות.
לערבב טוב.
להוסיף מים, כ 10 ס"מ גובה מעל תוכן הסיר.
להביא לרתיחה.
להוריד את האש, לבינונית, לבשל כשעה, לפחות, עד שהשעועית רכה מאד.
יש מצב שיהיה צורך בתוספת מים.חשוב לטעום ולתקן טעמים.
להמשיך לבשל במידת הצורך.
אפשר בהחלט לבשל בסיר לחץ.
להגיש עם לחם סופר איכותי, לימון ופטרוזילה…תענוג!!!

היי עם השעועית שלי כבר מבושלת אני יכולה להכין איתה?
בוודאי!!!זמן בישול קצר יותר מן הסתם.