ניוקי דלעת ביתי – טבעוני בשתי אפשרויות משגעות לבחירתכם!
מתכון לניוקי דלעת:
10 מנות
המצרכים:
600 גרם דלעת (השתמשנו הפעם בדלורית-חשוב שתיהיה יחסית ׳יבשה׳)
200 גרם תפוחי אדמה קמחיים
200 גרם קמח כוסמין
30 גרם פרמז׳ן טבעוני
מעט גרידת אגוז מוסקט
מעט מלח
קמח לקימוח ותיגבור😉
מעט מלח גס למי הבישול
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 200 מעלות.טורבו.
לקלף את הדלורית ואת תפוחי האדמה.
לחתוך לקוביות בינוניות.
לפזר את קוביות הדלעת, על גבי נייר אפיה בתבנית תנור גדולה.
וכך גם את תפוחי האדמה.
לרכך אותם ולייבש אותם מנוזלים.
התהליך אורך בערך כ 20-25 דקות, תלוי כמובן בסוגם.
להוציא רק כשהם רכים.
להעביר את קוביות הדלעת לקערה אחת, את תפוחי האדמה לשניה.
למעוך עם מזלג, עד שלא יהיו גושים.
להתארגן על מרחב עבודה נוח. קרש עץ גדול, שיש, עליו נתחיל לעבד את הבצק לניוקי.
לקמח בנדיבות את משטח העבודה.
להעביר את המסה המעוכה😊של הדלעת, את המסה הלבנה של תפוחי האדמה.
להוסיף תיבול, להוסיף קמח ולהתחיל ללוש בעדינות.
נדרשת סבלנות, עד שהמסה הלחה והדביקה הופכת לבצק רך רך.
להוסיף כל פעם קצת קצת מהקמח.
אפשר לאסוף את הבצק מהמשטח עם מרית גומי, לעבד קלות ושוב קמח, עד שנדבק מעט, לח מספיק.
ממליצה להציץ בתמונות.
(באינסטגרם אעלה היילייטס עם סרטוני הדגמה קצרים).
כשיש בצק נוח לעבודה.
זה הזמן לחמם מים בסיר גדול. הרבה מים.
עם מערוך גדול ומקומח, להתחיל לרדד את הבצק, תוך כדי הוספת קמח מעט, למניעת הדבקות, לעובי של 1 ס״מבערך.
עם סכין לחתוך לרצועות, כל רצועה לניוקים חמודים, ככה בין ס״מ אחד לאחד וחצי.
להעביר לבישול מהיר,
במים הרותחים,
עד שהם צפים.
את אלה להוציא עם כף מחוררת לניקוז המים, להעביר לצלחת שטוחה גדולה/מגש.
ככה להכין את כל הכמות.
שוב שוב שוב
צירפתי לא מעט תמונות, כדי שיהיה קל נגיש וברור יותר.
עכשיו נעבור לרטבים
1 – רוטב ׳לבן׳ חמאה ומרווה טרייה וריחנית Salsa Burro e Salvia
2 – רוטב ירוק – פסטו שכמותו לא טעמתם, עם המרכיב הסודי Salsa al Pesto e fagiolini
(שממנו תכינו הרבה, שישאר…)
רוטב לבן:
100 גרם חמאה טבעונית
6 עלי מרווה אורגנית טרייה
פרמז׳ן טבעוני להגשה
אופן ההכנה:
להמיס את החמאה, להוסיף את המרווה, עד שתפיץ ריחה, להוסיף את הניוקי בנגלות, לטגן קלות, לנער תוך כדי אתהמחבת.
להעביר לצלחות הגשה,
לפזר עלה מרווה טרי ופרמז׳ן בנדיבות.
רוטב ירוק:
4 חופנים דשנים של עלי בזיליקום רעננים ללא גבעולים
50 גרם פרמז׳ן טבעוני
50 גרם צנוברים
3 שיני שום פרוסות
300-400 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה או טריה, לאחר בישול וריכוך עדין
שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון.
את שמן הזית להוסיף בהדרגה וכן תיבול.
המרקם טוב שיהיה סמיך ולא מדי דליל.
תמיד ניתן להוסיף עוד שמן זית ולדלל לפי אהבתכם.
לטעום ולתקן טעמים.
להגיש בנדיבות עם הפסטו, כמה שעועיות לקישוט קצת פרמז׳ן
ויאללה
איטליה
תהנו
תפיצו
תכינו
צלמו
תייגו
ונשמח כולנו
עם חיוך איטלקי וצ׳או
היי במה אפשר להחליף את גבינת הפרמז׳ן במתכון?
הי, למה להחליף? אפשר לוותר
הכוונה לשעועית ירוקה שלמה עם התרמיל?
בדיוק!!! הירוקה, השלמה, אפשר גם קפואה, מופשרת, מסוננת