ניוקי דלעת ביתי – טבעוני בשתי אפשרויות משגעות לבחירתכם!
כמו שהבטחתי,
משיקה פינה חדשה, בבלוג.
אם אתם לא שם איתי – מפסידים: משתפת מכל וחו"ל – אני מטיילת, יוצרת, בוחרת, קונה, מצלמת, מבשלת ובעיקר מבשלת
בכל זאת יש יתרונות, בכל דבר ודבר בחיים. אנחנו כאן. במינכן.כבר לא מעט זמן.
וגם לא בפעם הראשונה.
כשהחלטנו שוב, להיפרד מכל הפקלאות, אי שם כמעט לפני עשור, ארזנו רק זיכרון או שניים, ספר, בובה ובוב, משהו אהוב, שמנו במזוודה, כל אחד בשלו.
עם 4 מזוודות.
2 ילדים.
רגשות מעורבים,
ובעיקר מתרגשים לקראת הלא נודע, החדש שמזדמן לנו. נחתנו במינוס 15.בשוק מזה ומזה.עם מעיל פוקס ונעלי קרוקס.
ווואו כמה מים, דמעות, שמחה וגעגוע, שלג, טיולים, הכרויות, מפגשים, עברו חלפו חזרו ונגעו.אנחנו כאן.
לכאן, יש משמעויות רבות.שמחה לחלוק את אלו המחוברות לכאן. להכיר ולפגוש תרבויות.להיפתח לחדש, אחר, מרתק ומקרב.
תרבות אוכל, אירוח, מפגשים, מה בסו"פשים, בחגים.
קירבתם של גבולות.של עוד ועוד ארצות, שמביאות עימם, טעמים, ניחוחות, חיים אחרים.
לאט ובטוח, הכרנו חברים חדשים, דרך הילדים, חברים ותיקים, עבודה, מפגשים חברתיים.
מבין הראשונים, הכרנו משפחה איטלקית, שחייה כאן הרבה שנים. התחברנו כמעט כאילו מאותו הכפר…
הבן שלהם היה עם ג'ויה שלנו בגן.נולדו בהפרש כמה של כמה ימים.אפילו את ימי ההולדת שלהם חגגנו יחד.
עברו להן השנים.הילדים כבר גדולים.
והחברות נשארה והעמיקה.
להכיר איטלקי או איטלקיה, זה להכיר עולם.ב ו ם! זה להיכנס לתוך עולם שלם, עם שפת ניגון, טמפרמנט, סטייל אחר.מסורת הרבה.
חום בלב.
ואיך נולדה הפינה הזו?
תכלס איך לא.
האיש שלי ואלברטו, באחת השיחות אל תוך הלילה על יין פלאצו דלה טורה,
הגו את הפינה הראשונה.הפינה האיטלקית.ואני מה אני???
עודכנתי בתוכניות.שמחתי פי אלפיים, צחקתי הרבה…עם אלברטו במטבח, זו יצירה אמיתית.לא כי הוא שף איטליינו.
כי הוא גדל שם.המשפחה שלו שם.על מסורת וטעמים, כנראה גם הרגלים, הרבה געגועים ועוד איטלקיים, לא מוותרים.
הוא הבשלן בבית.מבשל איטלקי.כי ככה זה.
מתכונים של סבתא, של האמא, של הדודות, וכן כן גם מהשכנות.
הפשוט מנצח.השילובים הכל כך פשוטים, מוכרים, ידועים, אבל מה,
הניואנסים, כמו תפקידם של הניואנסים, להביא את המג'יק בכל מנה ומנה.גם בפשוטה ביותר.
איך כל זה קרה דווקא עכשיו?
לא ממש ברור, אולי גם כן.
אלברטו משנה, שינה, מתחדש בחייו.חלק מהכל, הבחירה, לבסס את תזונתו, על תזונה עשירה, מהצומח.
עם ובדגש גם על הבריאות.
במבטא המעלף שלו, בכל משפט שבו מתנגנת מנגינה בצלילים איטלקיים, לא משנה אם באנגלית, גרמנית, ואפילו עברית…לומד מהר מהר,
אני בא עם האיטלקיות, את תביאי את הפתרונות שלך, הטבעוניים והבריאים,
נבשל ביחד, אלמד ממך, תלמדי ממני.
ווואוווווו כמה שזה היה מדוייק.חויה.
חצי יום יחד במטבח.
עם אלברטו, איטלקי מטורף, קסום, חובק עולם, אותנטי תמיד.

גילוי הכי נאות, אני קרועה על האיטלקים והאיטלקיות, על השפה, על חבל ארץ עצמה, על הבגדים, הנופים, העיצוב, הטמפרמנט,
מעולם לא השתגעתי על אוכל איטלקי,
עד שהגעתי, לעיירות, כפרים, מסעדות מקומיות, בכל חבלי איטליה.
והתחילה התאהבות קלה, אך מתונה.
את המנות המסורתיות, שחומרי גלם פשוטים הם המרכיבים העיקריים בהן, אם שמן זית ארומטי, עגבניות, זיתים, ירקות אדמה, עשבי תבלין, רוקט…תמיד אהבתי,
את הנפוצות במנות, פחות…
המפגש עם אלברטו חיבר אותי, לאהבה אמיתית פשוטה פשוטה, אפילו עממית.
הוא גרם לי להתאהב בנעימים, בעדינות, במנות שמחברות את מתנות הטבע בשיא הטבעיות שלהן, הצבעים, הריחות ולא פחות ההגשה הפשוטה, בדיוק כמו שאמא, סבתא, דודה הגישו.
אני לא שף.אבל הפעם הזו, ביום הבישולים שלנו, הייתי לסו. עשיתי מה שאומרים לי…זה לא קורה הרבה…בטח שלא במטבח.
בהרבה התרגשות, קילפתי את הדלורית, ניתקתי עלי בזיליקום מהגבעול, הכנתי את הפרמז'ן, שניצלנו את הרגעים הללו, גם עבור אלברטו, שילמד גם הוא, איך לנסות לשמר את העבר בקיים איכותי, טעים וטבעוני.
מעכתי, צילמתי, קימחתי, התלכלכתי, ברור שגם הוא…זו לא מנה של יומיום, זו מנה שיש בה רגעי אהבה,
שמחברת לתשוקת היצירה,
מאותה שנייה, של לראות את הכנת הבצק, ששונה מכל הכנה של בצק שאני מכירה, ללישה עדינה, לתושות, מה כמה ומתי,
לטכניקות,
ולמרכיבים סודיים,
שהעיפו אותי וחיברו עוד ועוד, לכבוד, פשוטו ככבודו, גם לאלברטו, גם לניוקי, ששמו המדוייק, עננים כתמתמים, רכים, עדינים, עם הרטבים הכי הכי 'מובנים מאליהם', אך לא לא ולא.
כמה פסטו הכנתי בחיי, ומעולם מעולם לא התאהבתי בכל ביס, לק, ניגוב, כמו הרומן עם הפסטו הזה…רק דוגמה…אהבה.

ניוקי דלעת ביתי – טבעוני בשתי אפשרויות משגעות לבחירתכם!
רוטב ׳לבן׳ חמאה ומרווה טרייה וריחנית Salsa Burro e Salvia
רוטב ירוק – פסטו שכמותו לא טעמתם, עם המרכיב הסודי Salsa al Pesto e fagiolini

כן כן,
עם איזה רוטב תתחילו?
בחמאה ומרווה?
בפסטו עם המרכיב הסודי?

ניוקי דלעת ביתי – טבעוני בשתי אפשרויות משגעות לבחירתכם!

מתכון לניוקי דלעת:

10 מנות

המצרכים:
600 גרם דלעת (השתמשנו הפעם בדלורית-חשוב שתיהיה יחסית ׳יבשה׳)

200 גרם תפוחי אדמה קמחיים

200 גרם קמח כוסמין

30 גרם פרמז׳ן טבעוני

מעט גרידת אגוז מוסקט

מעט מלח

קמח לקימוח ותיגבור😉

מעט מלח גס למי הבישול

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות.טורבו.

לקלף את הדלורית ואת תפוחי האדמה.

לחתוך לקוביות בינוניות.

לפזר את קוביות הדלעת, על גבי נייר אפיה בתבנית תנור גדולה.

וכך גם את תפוחי האדמה.

לרכך אותם ולייבש אותם מנוזלים.

התהליך אורך בערך כ 20-25 דקות, תלוי כמובן בסוגם.

להוציא רק כשהם רכים.

להעביר את קוביות הדלעת לקערה אחת, את תפוחי האדמה לשניה.

למעוך עם מזלג, עד שלא יהיו גושים.

להתארגן על מרחב עבודה נוח. קרש עץ גדול, שיש, עליו נתחיל לעבד את הבצק לניוקי.

לקמח בנדיבות את משטח העבודה.

להעביר את המסה המעוכה😊של הדלעת, את המסה הלבנה של תפוחי האדמה.

להוסיף תיבול, להוסיף קמח ולהתחיל ללוש בעדינות.

נדרשת סבלנות, עד שהמסה הלחה והדביקה הופכת לבצק רך רך.

להוסיף כל פעם קצת קצת מהקמח.

אפשר לאסוף את הבצק מהמשטח עם מרית גומי, לעבד קלות ושוב קמח, עד שנדבק מעט, לח מספיק.

ממליצה להציץ בתמונות.

(באינסטגרם אעלה היילייטס עם סרטוני הדגמה קצרים).

כשיש בצק נוח לעבודה.

זה הזמן לחמם מים בסיר גדול. הרבה מים.

עם מערוך גדול ומקומח, להתחיל לרדד את הבצק, תוך כדי הוספת קמח מעט, למניעת הדבקות, לעובי של 1 ס״מבערך.

עם סכין לחתוך לרצועות, כל רצועה לניוקים חמודים, ככה בין ס״מ אחד לאחד וחצי.

להעביר לבישול מהיר,

במים הרותחים,

עד שהם צפים.

את אלה להוציא עם כף מחוררת לניקוז המים, להעביר לצלחת שטוחה גדולה/מגש.

ככה להכין את כל הכמות.

שוב שוב שוב

צירפתי לא מעט תמונות, כדי שיהיה קל נגיש וברור יותר.

עכשיו נעבור לרטבים

1 – רוטב ׳לבן׳ חמאה ומרווה טרייה וריחנית Salsa Burro e Salvia

2 – רוטב ירוק – פסטו שכמותו לא טעמתם, עם המרכיב הסודי Salsa al Pesto e fagiolini

(שממנו תכינו הרבה, שישאר…)

רוטב לבן:

100 גרם חמאה טבעונית

6 עלי מרווה אורגנית טרייה

פרמז׳ן טבעוני להגשה

אופן ההכנה:

להמיס את החמאה, להוסיף את המרווה, עד שתפיץ ריחה, להוסיף את הניוקי בנגלות, לטגן קלות, לנער תוך כדי אתהמחבת.

להעביר לצלחות הגשה,

לפזר עלה מרווה טרי ופרמז׳ן בנדיבות.


רוטב ירוק:

4 חופנים דשנים של עלי בזיליקום רעננים ללא גבעולים

50 גרם פרמז׳ן טבעוני
50 גרם צנוברים

3 שיני שום פרוסות

300-400 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה או טריה, לאחר בישול וריכוך עדין

שמן זית

מלח

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון.

את שמן הזית להוסיף בהדרגה וכן תיבול.

המרקם טוב שיהיה סמיך ולא מדי דליל.

תמיד ניתן להוסיף עוד שמן זית ולדלל לפי אהבתכם.

לטעום ולתקן טעמים.

להגיש בנדיבות עם הפסטו, כמה שעועיות לקישוט קצת פרמז׳ן

ויאללה

איטליה

תהנו

תפיצו

תכינו

צלמו

תייגו

ונשמח כולנו

עם חיוך איטלקי וצ׳או