הרבה כייף, הרבה שווה, להפוך את המוצר הכי הכי אהוב, עם זכרונות מחופשות, מלונה פארק, מסתם דוכן ג'יפה בעיר, הכי דוחה, הכי לא בריא
למנה שנבחר להכין, להגיש ולפנק את המשפחה, את עצמינו, את החברים של הילדים וגם את האורחים…וייסלחו לי (או שלא),
ללא כל דאגה, התבאסות!!!
ה נ ק נ י ק י ו ת ! ! !
קבלו אותם…
בתרועות, כן, כן, הן מהממות, הן טעימות, הן מזינות,
מי היה מאמין!!!
יש לי 3 בקרי איכות וכל אחד עם תחום התמחות משלו,
כששלושתם אומרים כן, אומרים וואלה טעים, אפילו מאד, אפשר עוד…
נראה דומה, אפילו מריח והצבע…
מעבירה מיד אליכם גם את ההנאה.
ההכנה, טיפהל'ה מורכבת, סתם שלבים וזה…אבל פשוטה מאד, רצוי לצרף איזה ילד ילדה,
לא כי באמת צריך עזרה, אלא כי כייף לעבוד, ליצור ולהכין יחד, בטח ובטח אוכל שמיועד גם והרבה עבורם.
הפוסט היום נולד לקראת ובשביל להציע עוד רעיון למנגל, אופציית מנה אהובה (אז למה לוותר)
ואם כבר נעמדנו במטבח, נכין גם בצ'יק קטשופ בייתי, סויונז מתובל ומהמם על בסיס שמן זית, מקלות בטטה קראנצ'יות, פיקנטיות ומשדרגות את מלוא הקומבינציה.
ואם נערכתם טוב ונכון, אולי תרצו לאפות לחמניות כוסמין נפלאות שמתאימות בול!!!
ל נ ק נ י ק י ו ת …
המתכון :
המצרכים:
150 גרם 'פסטרמת טופו' תוצרת בית
1 כוס קואקר כוסמין/רגיל/נטול גלוטן דק דק
2 כפות רסק קטשופ ביתי
1 סלק בינוני (קלוף, מבושל מאד), ניתן להשתמש גם באלו באריזת ואקום
3 כפות שעועית אדומה מבושלת ורכה (ניתן להשתמש באלה בצנצנות)
1 כפית מלח עשבים
1 כפית תבלין ברבקיו איכותי
1/2 כפית כוסברה טחונה
קורט צילי/קאיין
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית אבקת שום טחונה אורגנית
1 כפית אבקת בצל טחונה אורגנית
1 כפית פשריות שיטקי מיובשות טחונות לאבקה, אופציה…משדרג
1/2 כפית גרגירי חרדל
1 כף רוטב סויה תמרי
אופן ההכנה :
נכין את הבלילה: את כל המצרכים להכניס למעבד מזון, בלנדר חזק או עם בלנדר ידני מספיק חזק.לטחון לידי בלילה כמעט חלקה.לטעום ולתקן טעמים.
להכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות.
לחתוך לרבעים נייר אפיה אקולוגי, לפי מנות.כל רבע להבריש מעט עם שמן, ליצור כדורונים בגודל פינג פונג מהבלילה, להרטיב ידיים ולגלגל מעט בין הידיים ולהעביר לגילגול יפה לצורת נקניקיה על גבי הנייר המשומן, קל ונוח לגילגול, לקשור עם חוט כזה מיוחד כמו בתמונה משני קצוות, הדוק.
להרתיח מים בסיר גדול, להכניס את הנקניקיות הארוזות לבישול של 20 דקות על חום בינוני.
להוציא עם כף מחוררת ולהניח במסננת.
עקרונית הנקניקיות מוכנות.
אם בחרתם לצלות על הגריל, אם במחבת…הן יציבות אפילו להשתפד על שיפוד.
שמנו אותן לפני הצלייה.
5-7 דקות, מעט זהובות, מריחות ומוכנות להגשה.
בתאבון!!!
ק ר א נ ץ' ב ט ט ה מ ת ו ב ל ת …
למתכון:
למצרכים:
2 בטטות קטנות/1 גדולה, קלופות ופרוסות לגפרורים
1 כף טימין טרי/מיובש
1/2 כפית אבקת שום טחונה אורגנית
1/2 כפית אבקת בצל אורגנית
1 כפית מלח עשבים
1כף שמרי בירה
1 כפית פפריקה אדומה/מעושנת
קורט צ'ילי
1 כף קמח אורז/טפיוקה
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 200 מעלות.
בקערה לערבב את כל המצרכים ולהעביר לתבנית אפיה מכוסה בנייר אפיה משומן.לאפות עד הזהבה בערך 25 דקות.
ו ל ק ט ש ו פ …מהיר הכנה…
למתכון:
400 גרם עגבניות חתוכות מקופסה או 400 גרם שרי טריות חצויות
2 כפות סילאן איכותי
2 כפות סוכר חום אורגני
1 כף רוטב סויה תמרי
1 כפית מלח עשבים
1/2 כפית אבקת בצל אורגנית
1/2 כפית אבקת שום אורגנית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית תבלין 'תערובת לברבקיו'
1/3 כוס חומץ תפוחים
אופן ההכנה:
לבשל את כל המרכיבים יחד.
אם העגבניות טריות, בישול של 20 דקות, אם מוכנות אז יתאים בישול קצר יותר, 10 דקות.
לתת להתקרר.
לטחון עם סטיק, להעביר לבקבוק נקי שעבר סטרליזציה.
ניתן גם להקפיא.
ס ו י ה נ ז…מ ת ו ב ל על בסיס שמן זית
למתכון :
למצרכים:
1/2 כוס שמן זית איכותי
1/4 כוס חלב סויה טבעי בייתי
קורט צ'ילי
1 כף מיץ לימון
1 כפית חומץ תפוחים/רגיל
1 כפית מלח עשבים
אופן ההכנה :
עם בלנדר ידני (סטיק) לבלנדר את כל המצרכים עד לקבלת מרקם מיונז נהדר!!!
היי,
נראה מעולה.
מה זה קוואקר כוסמין ברכיבים לנקניקיות?
האם אין הכוונה לשיבולת שועל דקה?
הי נופר, עקרונית חשוב קואקר דק ולא חשוב אם הרגיל או כוסמין או נטול גלוטן.
הכנתי את הפסטרמה הביתית לצורך המתכון הזה ופתאום שמתי לב שצריך סלק ואין לי… האם לדעתך זה יעבוד גם עם בטטה או תפוח אדמה?
הי לי, לסלק כמה יתרונות פה, הצבע, הטעם והטקסטורה.ניתן לנסות בלי או בתוספת נוספת.אולי של העגבניות, של טופו.
מתכון מעולה אבל מה זה פסטרמה ביתית?
תודה.יש קישור בפוסט.רצוי לקרוא את כולו
הי עדי. האם אפשר להכין את הנקניקיות מטופו רגיל( במקום הפסטרמה). האם יעבוד לדעתך בתור נקניקיית " משה בתיבה" ( עטוף בבצק ואפוי)
הי מיכל, כן וכן!תהנו.הקפידי והצמדי להוראות ההכנה.בהצלחה!
עדי שוב אני שואלת אותה שאלה אפשר לשים כל המצרכים של הפסטרמה ושל הנקניק
עם הטופו בלי (ליצור פסטרמה ולשים אותה בתנור ) כלומר בלי ליצור צורתה ובלי תנור
הי דייזי, איפה שאלת? אשמח שתסבירי יותר למה כוונתך.
היי עדי
אני באמצע להכין את הקטשופ, זה צריך להתבשל על אש נמוכה רק 20 דק׳ (השתמשתי בעגבניות שרי)???
מכוסה או סיר פתוח?
הי שירן.נו?איך יצא?
הטעם מושלם טעם של קטשופ, לא נתפס!!אלופה את!!! יצא לי נוזלי מעט, מה אפשר לעשות כדי להסמיך?
לצמצם אותו, עד שיגיע לסמיכות הרצויה
היי עדי
הקטשופ יצא טעיםםם וממש דומה לטעם של קטשופ!!! התאכזבתי מעט שיצא לי נוזלי, מה אפשר לעשות כדי להסמיך אותו?
הי שירנוש, איזה כייף.צמצמי אותו לסמיכות הרצויה
היי עדי
באיזה שלב אפשר להקפיא את הנקנקיות? כשזה עיסה? כשזה עטוף בנייר לפני שנכנס למים? או אחרי שהורתח במים?
הי שירן, ממש בסוף התהליך, לאחר בישול, כך הן מוכנות, רק לטגן קלות ולהגיש
שלום עדי,
סופסוף אחרי הרבה זמן הצלחתי למצא זמן להכין את הנקנקיות, כולל כל הדרך הארוכה… 🙂
והם פשוט יצאו פצצה!!! אמנם הבישול קצת ריסק אותם, אז לשאר העיסה הוספתי קצת קמח שיהיה במרקם יותר קשה, ועשיתי נחשים, הברשתי בקצת שמן והכנסתי לתנור.
את אלופה!!!!
את אלופה שרה יקרה!!!! איזה כייף!
גם אני הכנתי את הנקנקיות ויצא מושלם!!!
שירן, אלופת עולם, מתכון עם עבודה, שמחה שיצא מושלם, שלחי לי תמונה!!!!
איך מעלים פה תמונות?
מקסימה, שלחי לי לפייס או לאינסטוש פליז, תודה