סופגניות בורסיה מלוחה ומתובלת, מפוצצות עשבי תיבול, מוגשות בליווי קרם דה לה פרש קארי הורס,
למה לא נחגוג, אם קיבלנו (לא לקחנו), חג, חופש, זמן מנוחה, לצאת משגרה, לפגוש, להיות ביחד.השנה, אחרי הרבה שנים, נגיע לביקור בארץ בזמן חופשת חנוכה, שהשנה יצאה בול על חופשת חג המולד.
הילדים שמחים, לחגוג ולהיות עם המשפחה, החברים, לטייל קצת במדבר ולקוות עמוק עמוק שהשמש תברך אותנו.
הרבה שנים לא היינו בביקור בארץ בתקופה זו של חנוכה.
השנה הילדים ביקשו לטוס לארץ, בחג חנוכה,
לחגוג עם המשפחה והחברים
ואני החלטתי להגיע עם סדנאות חורף, חדשות ומטריפות,
מוזמנים לקרוא עליהן בפוסט הסדנאות ולהצטרף אלי לחגיגה !
לפני שבועיים העלתי פוסט על לביבות אפויות בשלל טעמים וגיוונים, מקל מאד על רגשות האשם,
שבוע שעבר כבר קצת חרגתי וכמו שכתבתי, שאת הטיגון נשאיר לסופגניות,
רק לא אמרתי לאיזה…
אין הרבה מה להוסיף, טיגון זה לא להיט,
לכן טוב שיהיה שמור לזמן כזה, שמחכים ומצפים בשבילו.
ככה זה אצלינו.
כאחת שבגדול, האמת גם בקטן,
מלוח, מתובל, עשבים טריים ומיובשים, תבלינים,
עושים לה (לי) עושה,
בחרתי להכין עבורינו, המלוחים,
סופגניות,
מהירות הכנה,
טעימות בטירוף,
בצורות מצחיקות לילדים,
שזו גם תעסוקה נהדרת עבורם, להכין אותן.
שילבתי קמח כוסמין, מלא ולבן ועוד דברים טובים.
ממליצה לא לותר ולהגיש את אלה לשולחן החג,
אחלה חגיגה, לא לשכוח להכין מבעוד מועד את הקרם דה לה פרש המתובל,
יחד התענוג הזה א מ י ת י !
אופן ההכנה :
מצרכים :
250 גרם קמח כוסמין (אני השתמשתי בחצי מלא וחצי לבן)
1 כף קורנפלור
1 כפית מלח עשבים
1 כף אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת שום
1/4 כפית פתיתי צ'ילי
1 כף טימין טרי או מיובש
1 1/2 כוסות חלב סויה לא ממותק
מיץ מחצי לימון
1/4-1/2 כוס סודה (מוכנה לשתייה)
1 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים
להגשה :
קרם דה לה פרש מתובל בכוסברה קצוצה, מלח עשבים, תבלין קארי, שום כתוש.
(או לחילופין יוגורט סויה מתובל)
אופן ההכנה :
חלב סויה ומיץ לימון, לקערית, לתת כמה דקות מנוחה, מתחיל תהליך גיבון.
לקערה גדולה להכניס את כל המצרכים היבשים (שמונת הראשונים).
להוסיף את החלב המשונה…ולאט להוסיף את הסודה, תוך כדי עירבוב בכף.
להוסיף רבע כוס ובמידת הצורך להוסיף עוד רבע.
הבלילה אמורה להיות מעט סמיכה יותר מפנקייקס.
לצרף את עשבי התיבול הקצוצים.
לחמם שמן שמתאים לטיגון בסיר בינוני.
כל סופגניה כזו עשויה מכמות של כף אחת מלאה בבלילה וישר לשמן החם.
להוריד מעט מהחום.
לטגן נגלה אחת מתחילתה ועד סופה ושוב…
להוציא לצלחת עם נייר סופג.
אסור לוותר על הקרם דה לה פרש המתובל…כל כך טובים השניים האלה יחד!