רגע רגע גע,
קודם כל ובקול,
הן נהדרות.
הן בטעם, בהרגשה, של סופ-גניות.
הפרח הזה חמוד, בהחלט מפנק ונותן מענה לסופגניות, מי שצריך רוצה, כי חייב, חשוב וכו,
וחוץ מזה בל נשכחה, שיש לא מעט ימים, ימי חגיגות לא סתם, חגיגות חנוכה וועלייה בכלל…
יהיה יום אחד מטוגן והשאר עדיף ללכת על האופציות הנוספות…כמו זו לדוגמה.
אין מה לעשות, ימי החנוכה, מביאים איתם מורכבות, התמודדות,
אבל הייי, למה לא להנות מכל העולמות.
ערב אחד עם סופגניות מטוגנות קלאסיות או מהירות הכנה, לינק לכאלה בסוף הפוסט, ארוחה אחרת, לביבות כאלה או כאלה,
השאר לכו על אפייה, או על 'טיגון' במחבת נון סטיק, תכלס, הכי הכי פשוט, בתנור, למלא תבנית ענקית או שתיים וזהו, קל יותר, מהיר ופחות טרחתי.
הסופגניות הללו, עשויות מקמח כוסמין, ברובו מלא.
אפשר לבן, או חצי חצי.
שמן הקוקוס פה, הוא לטובתינו, להזכרכם, הוא מתחמם בטמפרטורות גבוהות, לכן אינו ניזוק או מזיק, כמו שימוש בטיגון או בשמנים אחרים פרט לשמן זית או שמן אבוקדו.
סופגניות טבעוניות אפויות – פרח סופגניות משגע, מקמח כוסמין מלא במילוי הפתעות
8-10 סופגניות
המתכון:
המצרכים:
2 וחצי כוסות קמח כוסמין ( השתמשתי ב 2 כוסות מלא, חצי כוס לבן)
1 כפית שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר דמררה אורגני*
1/3 כוס יוגורט סויה
2 כפות שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס חלב סויה צמחי**
קורט מלח
חבילת שוקולד מריר
3 כפות חמאת בוטנים אורגנית
קרם שוקולד/ממרח שוקולד טבעי אורגני***
להברשת הסופגניות לערבב בקערית קטנה 1 כף סילאן, 1 כפית שמן קוקוס ו2-3 כפות חלב צמחי
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר, להכניס קמח, שמרים, סוכר, להתחיל לערבל לאט.להוסיף יוגורט, שמן קוקוס רך, וניל, קורט מלח וחלב צמחי – ב ה ד ר ג ה !
את הנוזלים הוסיפו בהדרגה!!! כמות הנוזלים תלויה בקמח שבחרתם והיחסים בין המלא ללבן.
להוסיף מעט מעט, לערבל עוד ולחוש עם האצבעות, את הבצק.הוא אמור להיות רך רך, ממש, מבריק וחיוני.
לערבל את הבצק 8 דקות על מהירות בינונית.
לשמן את הבצק בשמן קוקוס, טוב טוב, על כולו ולהחזירו לקערה, להתפחה, עם מגבת נקייה מעל, ליד מקור חמים, לזרז מעט את תהליך ההתפחה.
הבצק שיכפיל נפחו, 3/4-1 שעה ואם נראה שצריך עוד קצת – תנו לו.
לחלק את הבצק, לכדורי פינג פונג.
לחתוך את השוקולד המריר, לחתיכות קטנות, לחלק את הכמות, לפי מספר הסופגניות.
טעים אז אל תתקמצנו, לא על השוקולד.לשמן תבנית קטנה, שתכיל את כל הכדורים בנוחות.
לשמן ידיים בשמן קוקוס, בנדיבות.לכדרר את כדורי הבצק בידיים, שהכדור בצק יהיה חלק ואחיד.לעשות שקע עם האצבע ולהכניס בו כמה פיסות של שוקולד, לסגור טוב טוב על ידי צביטות עדינות ולכדרר שוב.ככה להכין את כל כדורי האושר האלה.
שימון הידיים – שימון הכדורים חשוב מאד גם לתוצאה הסופית, אל דאגה אין טעם לשמן הקוקוס.לכסות את התבנית ולתת לכדורים לההפך לסופגניות חמודות.עוד בערך חצי שעה.
לחמם תנור ל 190 מעלות.
להבריש את הסופגניות במעט סילאן, שמן קוקוס וחלב צמחי.
להכניס לתנור החם ולאפות עד שהן אפויות אך נשארות רכות רכות.
משך האפייה בין 30-40 דקות, תלוי בגודל הסופגניות.
לתת להן להתקרר.
למלא שקית/מזרק זילוף בכף ממרח שוקולד וכף חמאת בוטנים, כדי ליצור מראה חמוד לקישוט.
לעשות שקע/חור עם המזרק ולמלא בפנים במעט מן המילוי ולעלות למלא וליצור את הקישוט.
לפזר מעט אבקת סוכר ביתי (לטחון כל סוכר שיש)
ולהנות, מטעם נפלא, ממש דומה לסופגניה, במינימום שמן, קלוריות, בריאות, רגשות אשם ויו ניים איט…
הכי טעים לאכול לאחר ההכנה.
* חלב סויה מוצלח פה מאד, אך גם שיבולת שועל יעבוד טוב.
** אם תרצו להמיר את השימוש בסוכר לממתיק נוזלי, יהיה צורך לשים לב לכמות הנוזלים, יתכן שנצטרך בטיפה פחות מהם.
*** ממרח/קרם שוקולד – ניתן להכין בבית שוקולד במרקם ממרח או להמיס שוקולד מריר עם קרם קוקוס/להשתמש בממרח שוקולד טבעוני אורגני אורגני קנוי
**** ניתן להקפיא לאחר האפייה, לחמם לקראת ההגשה קלות, למלא ולקשט.
בכל זאת בא לכם גם מטוגנות – הרי לגיטימי בהחלט, חד שנתי:
סופגניות מהירות הכנה מ 3 מרכיבים – טבעוניות, מתובלות ומטריפות