כמו שכתבתי בפוסט הלביבות …האפויות,
שאת הטיגון נשאיר לסופגניות,
פעם בשנה זה קורה וזו הפעם.
סוגיית הבריאות, הגעגוע, מה חשוב לי, מה חשוב עבורם,
בפעם הזו, מתפוגגת כמו בועת סופגניה ממולאת בקונפיטורת אוכמניות.
בבית בית שלי, גדלנו על אלה, סופגניות מהירות, מפלצות קראנו להן, אלה עם האשל.
סופגניות ׳אמיתיות׳, היינו קונים בחוץ.
ולשמחתי גם הילדים שלי אוהבים אותן.
ג׳ויה אוהבת להכין אותן, מלאכה מכובדת בפני עצמה.
ונחמד היה לפגוש אותן גם פה בגרמניה, בפורים הגרמני.
הם קוראים להן muzen.
ההכנה של המתוקות הללו, מהירה וקלילה.
חוסכת הכנות, התפחות, בלאגנים…
המתכון שלהן פשוט, טעים,
הבית כולו ריחות מתקתקים, קינמונים ווניליים.
עם חומרים זמינים,
ב 10 דקות תמלאו קערה בסופגניות המשמחות.
אצלינו, לשמחתי ולמזלי, הן קיבלו ובכבוד את מקום הסופגניות.
למתכון :
270-320 גרם קמח כוסמין , 2-2.5 כוסות מדידה (השתמשתי במלא, הולך מצויין גם עם לבן)
70 גרם סוכר קוקוס, 3/4 כוס מדידה
1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף מיץ מתפוז טרי
1 כפית גרידת קליפת תפוז נקייה
1 כפית תמצית וניל איכותית או גרד ממקל וניל
75 גרם רסק תפוחים (ממליצה על ביתי)
175 גרם חלב סויה בטעם וניל (כן, כן, גרם, לשקול) ובמידת כוס מדידה 3/4 כוס, אם צריך ניתן להוסיף עוד מעט נוזלים.
להגשה:
1 כפית קינמון ו 2 כפות אבקת סוכר ביתי, לערבב,
לפיזור על המקסימות לאחר הטיגון.
קונפיטורה, לבחירתם, לא חובה, כמובן.
אופן ההכנה :
בקערה לערבב עם מערבל יד, לא חשמלי, את כל החומרים היבשים ( מהקמח שימו תחילה 270 גרם, את ה 50 הנותרים בהתאם לצורך והסמיכות).
להוסיף את הרטובים ולערבל רק עד שהבלילה חלקה, את החלב ממליצה להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
הסמיכות שלה מתאימה להעמיס אותה עם כפית.
לחמם שמן לטיגון.
אני השתמשתי ב 3/4 כוס של שמן וזרקתי ממנו הרבה בסוף הטיגון.
עם שתי כפיות, העבירו לשמן החם, מסה קטנה וחמודה.
בנגלה הראשונה שימו רק שלוש.עד שהשמן יגיע לטמפרטורה המתאימה.
כשזהוב להפוך ולהעביר לצלחת עם נייר סופג.
להמשיך הלאה, לבדוק שמוכנות במרכז.
ממליצה לא לטגן על חום גבוה.בינוני מספיק בהחלט.
להגשה, לפדר עם תערובת ה קינמון המתקתקה.
יואו זה נראה מהמם ברמות קשות, אם יוצא לי טוב אני הופכת לקבוע כי מחפשת מתכון מהיר מכוסמין כבר הרבה זמן!! יש לי את כל החומרים ומתה להכין היום אבל אין לי משקל 🙁 יש אפשרות לתרגם את המשקלים לנפחיים בבקשה? תודה
הי סבינה, כן, הן מותק לגמריי!!! לגבי משקל, קודם כל ממליצה בחום לרכוש אחד כזה.ממש נידרש במטבח.מכיוון שמתכון לפי כוסות, העלה בעבר תוצאות לא מדוייקות, כי כל כוס אחרת, לא לכולם יש כוס מידה.אנסה בהמשך, בכל מקרה אולי אדון גוגל יוכל לעזור.
תודה עדי 🙂 יש לי כוסות/כפות/כפיות מידה סטנדרטיות לאפייה כמובן 🙂 אנסה להמיר מידות דרך גוגל.
לסבינה, אני רוצה "לחזק" את תשובתה של עדי. אז ככה: גם בנפחים יש מידות סטנדרטיות. ז.א. ניתן לקנות סט של "מודדים" מפלסטיק שמגדירים כף, כפית, כוס ואפילו "חלקים" שלהם אבל באפיה ממש שוקלים. ז.א. ממילא צטרכי מודדים סטנדרטיים כי אם עדי תגיד לך "כוס" לא תדעי לאיזה כוס היא מתכוונת. תקני לך משקל קטן למטבח ותשימי לב שיהיה לו דיוק של גרמים. ממש חשוב באפיה.
משקל ביתי, הוא must!
אריק תודה, כמובן שיש לי סט כוסות,כפות וכפיות סטנדרטי לאפייה 🙂 אני אופה המון ומנוסה במדידה נפחית ואין לי נפילות ברוך השם 🙂 רק משקל אין ברשותי.
היי אני ממש מתרשמת שאין בזה שמן או שמרים אבל אני לא רוצה לטגן. מה היית מציעה?
הי עדית, מכיוון שהבלילה יחסית רכה, באפיה רגילה, לא נראה לי, אולי באפיית קאפקייקס.אך לא מינסיון…אנסה להכין סוג שיתאים גם לאפיה.
שלום, יש לי בבית כוסות מדידה קלאסיות .אשמח מאוד לקבל את המשקלים לפי כוסות מדידה. זה יעזור לי מאוד.
תודה מראש
הי עדנה, צירפתי גם מידות של כוסות למתכון, מוזמנת להתעדכן.
הי עדי, האם ניתן להשתמש במשקה שקדים במקום סויה?
הי אירה, חלב הסויה חשוב פה, בשילוב מיץ ההדרים, שמתחיל שם פעולה של התססה.
אם אוסיף מעט תמצית וניל לחלב סויה רגיל? או שכדאי לקנות את החלב הסויה בטעם וניל? הוא גם עם תוספת סוכר, לא?
היי,
לגבי הטיגון ב 3/4 כוס שמן – באיזה קוטר מחבת/סיר מטגנים?
תודה רבה 🙂
כל סיר יהיה טוב.ככל שתשתמשי ביותר שמן, יהיה יותר מקום לסופגניות להתעגל להן.
הי עדי
יופי של בלוג, מתכונים ושפע של נדיבות
באיזה שמן את נוהגת להשתמש בטיגון עמוק כמו במתכון הסופגניות?
הי ענת, תודה רבה🙂
בגדול אני לא נוהגת לטגן, רק פעם בשנה וזה עבור הסופגניות, נסי למצוא שמן בכבישה קרה ואיכותי או זרעי ענבים, חמניות, קוקוס.