כמו שכתבתי בפוסט הלביבות …האפויות,
שאת הטיגון נשאיר לסופגניות,
פעם בשנה זה קורה וזו הפעם.
סוגיית הבריאות, הגעגוע, מה חשוב לי, מה חשוב עבורם,
בפעם הזו, מתפוגגת כמו בועת סופגניה ממולאת בקונפיטורת אוכמניות.

בבית בית שלי, גדלנו על אלה, סופגניות מהירות, מפלצות קראנו להן, אלה עם האשל.
סופגניות ׳אמיתיות׳, היינו קונים בחוץ.
ולשמחתי גם הילדים שלי אוהבים אותן.
ג׳ויה אוהבת להכין אותן, מלאכה מכובדת בפני עצמה.

ונחמד היה לפגוש אותן גם פה בגרמניה, בפורים הגרמני.
הם קוראים להן muzen.

ההכנה של המתוקות הללו, מהירה וקלילה.
חוסכת הכנות, התפחות, בלאגנים…
המתכון שלהן פשוט, טעים,
הבית כולו ריחות מתקתקים, קינמונים ווניליים.
עם חומרים זמינים,
ב 10 דקות תמלאו קערה בסופגניות המשמחות.
אצלינו, לשמחתי ולמזלי, הן קיבלו ובכבוד את מקום הסופגניות.

למתכון :

270-320 גרם קמח כוסמין , 2-2.5 כוסות מדידה (השתמשתי במלא, הולך מצויין גם עם לבן)
70 גרם סוכר קוקוס, 3/4 כוס מדידה
1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף מיץ מתפוז טרי
1 כפית גרידת קליפת תפוז נקייה
1 כפית תמצית וניל איכותית או גרד ממקל וניל
75 גרם רסק תפוחים (ממליצה על ביתי)
175 גרם חלב סויה בטעם וניל (כן, כן, גרם, לשקול) ובמידת כוס מדידה 3/4 כוס, אם צריך ניתן להוסיף עוד מעט נוזלים.

להגשה:
1 כפית קינמון ו 2 כפות אבקת סוכר ביתי, לערבב,
לפיזור על המקסימות לאחר הטיגון.
קונפיטורה, לבחירתם, לא חובה, כמובן.

אופן ההכנה :

בקערה לערבב עם מערבל יד, לא חשמלי, את כל החומרים היבשים ( מהקמח שימו תחילה 270 גרם, את ה 50 הנותרים בהתאם לצורך והסמיכות).
להוסיף את הרטובים ולערבל רק עד שהבלילה חלקה, את החלב ממליצה להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
הסמיכות שלה מתאימה להעמיס אותה עם כפית.
לחמם שמן לטיגון.
אני השתמשתי ב 3/4 כוס של שמן וזרקתי ממנו הרבה בסוף הטיגון.
עם שתי כפיות, העבירו לשמן החם, מסה קטנה וחמודה.
בנגלה הראשונה שימו רק שלוש.עד שהשמן יגיע לטמפרטורה המתאימה.
כשזהוב להפוך ולהעביר לצלחת עם נייר סופג.
להמשיך הלאה, לבדוק שמוכנות במרכז.
ממליצה לא לטגן על חום גבוה.בינוני מספיק בהחלט.
להגשה, לפדר עם תערובת ה קינמון המתקתקה.