סופגניות מהירות הכנה מלוחות – סופגניות יוגורט, טבעוניות ומפוצצות עשבי תיבול ופיסטוקים
אני מטגנת פעם בשנה, וזה סופגניות.
לא משנה איזה.
מהירות ההכנה, איטיות ההכנה.
טיגון יש פה – אבל בשמן יחסית ידידותי כשהוא מתחמם, תעדיפו את שמן הזית.
ההרכב שלו מבחינת חומצות השומן – הוא הטוב והעמיד ביותר מבין כל השמנים.
הטעם שלו משתלב נפלא.
הסופגניות הללו, טעימות, קראנצ'יות, אווריריות, מאד, מבחוץ ממש מתפצחות, מבפנים רכות.
התיבול, עשבי התיבול, הפיסטוקים – מקפיצים אותם גבוה, הן נהדרות ומפנקות.
סלט לידם, מטבל יוגורט מתובל, תה נענע חם, ויש ארוחת חנוכה ולא חנוכ – קה – מבלי להיחנק!

סופגניות מהירות הכנה מלוחות – סופגניות יוגורט, טבעוניות ומפוצצות עשבי תיבול ופיסטוקים

המתכון:
מה צריך?

1 כוס ושליש קמח כוסמין מלא (אפשר חצי חצי, אפשר כוסמין לבן)
1 כפית אבקת אפייה שטוחה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס יוגורט סויה ביתי / יוגורט סויה קנוי ללא המתקה
1 כפית מיץ מלימון
1 כפית מלח עשבים / הימלאיה
1/3 כוס פיסטוקים קצוצים דק
1 כוס עשבי תיבול קצוצים ( מה שאוהבים – פטרוזיליה, עירית, שמיר, בזיליקום, טימין…)
(מים)

שמן זית לטיגון

איך מכינים?
בקערה לערבב את היוגורט, עשבי התיבול, את הפיסטוקים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח עשבים, לערבב היטב, להוסיף מים, מעט מעט, בהדרגה, להגיע לסמיכות של בצק רך, מעט נוזלי, רק מעט סמיך יותר מפנקייק. להוסיף את מיץ הלימון, לערבב, לא יתר על המידה, כדי שהאווריריות תשמר.
זה הזמן לחמם שמן בסיר קטן, אין צורך בגדול.
למלא בשמן, 3-4 ס"מ גובה.
להכין צלחת עם נייר סופג או רשת מעל צלחת עמוקה.
להתחיל לטגן את הסופגניות,
למלא כפית, לא צריך יותר מזה,
ולהעביר בזהירות לשמן החם.
לא רותח.
אל תחששו שיש להן רגליים, או איזה חד קרן,
זה הקסם שלהן.
בנגלות, הן מתנתקות לבד מהקרקעית, תנו להן להזהיב, להפוך עם כף. שתהיינה זהובות מכל הצדדים.
תוציאו את הראשונה – בדקו האם עשויה טוב מבפנים. תשאירו או תוציאו לפי הבדיקה.
ככה תכינו את כולן.
להעביר את המוכנות לצלחת עם הרשת או נייר סופג.

להגשה:
יוגורט סויה מתובל בעשבי תיבול, אותם אלה שתיבלתם את הסופגניות, מעט מלח עשבים, תבלין, שום כתוש, מה שאוהבים, ןמעט פיסטוקים קצוצים מעל.

לסרטון ההכנה: סופגניות מהירות הכנה מלוחות – סופגניות יוגורט, טבעוניות