סלט ירוקים עם אספרגוסים ותותים – עונתי, צבעוני, משגע ומזין
סלט ירוקים עם אספרגוסים ותותים – עונתי, צבעוני, משגע ומזין
סלט ססגוני, משולב טעמים, טקסטורות, בירוק ואדום.
שלבו מה שאוהבים, מה שבעונה, מה שטרי וצבעוני.
סלט טרי, שהירוק הוא העיקר הוא הדבר,
מפוצץ מינרלים, ויטמינים,
בשילוב רוטב מתקתק, מעט פיקנטי,
עם אספרגוסים צלויים קלות במחבת פסים,
פשוט קל ורענן.
עונת האספרגוס כאן ועכשיו!
היא קצרה ובועטת!
במהלך השנים האחרונות, עם המעבר לגרמניה, ההזדמנות והזמינות לטייל ולחצות ארצות וגבולות, פתחו ואיפשרו להחשף לתרבויות חדשות בכלל ולתרבות אוכל בפרט.
סממני הקיץ, הראשונים לבוא, הם התותים והאספרגוסים, אחרי השמש כמובן.
האספרגוס זה שם דבר.זה היחס שהוא מקבל כאן.לא פחות מזה.
אנחנו גרים במינכן.הקלאסיקה האירופאית במלואה ובמייטיבה.אוטוטו 7 שנים.
כן, גם אנחנו עדיין מתרגשים עם ליבלוב ראשון של קיץ, של העצים ברחוב שלנו ושאר סממנים שאין להתבלבל איתם ועדיין, קיץ, לא אומר שלא קריר, שאין גשמים, סערות ועוד…
אחד הסממנים העונתיים הם האספרגוסים, התותים, הם הראשונים לפנק אותנו.
את האספרגוס, אי אפשר לפספס, בירוק, בלבן, גדולים, במיני, לבישול, לצלייה, לאכול אותם נאים וטריים, בכל מסעדה, ליתר דיוק, ביר – גרטן, אלו 'גינות הבירה', הידועות והמפורסמות, מוגשות מנות קלאסיות, המפורסמות בינהן, אספרגוס לצד תפוחי אדמה מבושלים ברוטב הולנדייז, או פשוט צלויים ומתובלים בפלפל ומלח.בכל סופר, ירקן בשכונה, בשוק הגדול בעיר, בשוק השכונתי, הדוכנים מפוצצים אספרגוס, עונתם קצרה, הגרמנים משוגעים עליהם, בירוק ובלבן.במהלך מספר השבועות המצומצם, שהם כאן, הם יופיעו כמעט בכל ארוחת ערב מהירה ולבטח בסופש.
כששאלתי את הירקן ליד הבית שלנו, איזה אספרגוס מועדף על הגרמנים ומה הם המנות האהובות עליהם, ענה פה אחד, הירוק, ולמה, כי הוא עדין ולא סיבי, אין צורך לקלף אותו, צלייה קצרה על הגריל, שהכינונו מראש, עם מעט שמן זית ותיבול עדין.גם הקפצה על מחבת, בתנור, בסלסלת אידוי תופסת, שם המשחק, לשמור על טריות ופשטות בהכנה.
הוא סיפר שבעבר אהבו יותר את הלבן, שנחשב לאצילי, כיום כולם מחפשים את המהיר והטעים.עוד הוסיף…את בטח מבינה בזה…אנשים אוהבים היום ירוק בצלחת…צודק!
וקצת על יתרונותיו התזונתיים:
מפוצץ במינרלים וויטמינים, עשיר בחלבון צמחי, מכיל סיבים תזונתיים, פיטוסטרולים, בטא קרוטן, סידן ופיטוכימיקלים. אספרגוס מומלץ למצבי בריאות כגון:כולסטרול גבוה, אנגינה פקטוריס, עצירות, עודף משקל, דלקות דרכי שתן, קנדידה, לחץ דם גבוה, כבד שומני ועוד…
סלט ירוקים עם אספרגוסים ותותים – עונתי, צבעוני, משגע ומזין
המתכון:
המצרכים:
חסות ומיקס עלים ירוקים, כולל בייבי תרד
8 אספרגוסים טריים וירוקים, נקיים
6 תותים טריים ומתוקים
1 כוס אפונת גינה טרייה או מופשרת ומאודה קלות
1 אבודקו פרוס דק
חופן עגבניות שרי, חתוכות לחצי
לרוטב – שמן זית, שמן שומשום, חרדל, שום כתוש, מיץ מלימון/תפוז טרי, סירופ מייפל ומעט מים
אופן ההכנה:
על מחבת פסים/גריל, צלו קצר את האספרגוסים.
לשטוף את כל העלים, לסדר יפה ובשכבות בקערת סלט גדולה, לפזר מעל את כל שאר המצרכים.לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ולתבל את הסלט.ניתן להגיש עם שומשום שחור מעל ומעט פתיתי צ'ילי.