סלט מקסיקאנאש,
מתאים לבין לבין,
עונות מעבר,
סלט שהוא לגמרי ארוחה, מלא בדיוק במה שצריך,
חלבונים, פחמימות טובות, ויטמינים, מינרלים, צבע וטעם,
הרי הם חלק בלתי ניפרד מאיך משיגים בריאות איתנה, אושר וחיוך…
השעועית השחורה
היא המלכה
שבממלכת השעועיות והקטניות בכלל.
יפיפיה, יצרית, חזקה, בעלת נוכחות מרשימה.
בריאה אש, טעימה, מעניינת…
בעלת טעם עמוק ומרקם בשרני ונגיס.
מתאימה לסלטים, מרקים, תבשילים וקדרות ואפילו כמרכיב סודי בעוגות – בראוניז מהממים (ליחצו על הקישור, תקבלו רעיון…).
נפוצה במיוחד במטבח הלטיני.
עשירה בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים.
מפוצצת בנוגדי חימצון בזכות הפיגמנטים הכהים שלה, הניקראים, אנטוציאנינים.
יש בה ברזל, סידן, אבץ, סלניום, נחושת…ועוד.
תוך כדי הקריאה, כבר השרתם אותה?
כי כדאי.
כל קטניה, תשמח וגם אתם בתהליך השריה.במקרה הזה ללילה.
כל קטניה תשמח וגם אתם לתהליך של הנבטה (במנבטה, במסננת…בצינצנת).
השריה, הנבטה ובישול.שהבישול יהיה בהרבה מים, על אש בינונית קטנה, הכי טוב שהשעועית תשאר במרקם נגיס ולא מתפורר.
עושר ועושר,
השעועית, הירקות הצלויים בגריל, מלא כוסברה, צ'ילי, רוטב מענג.
את המקסיקנאש הגשתי בקערית עשויה טורטיה נטולת גלוטן, צרובה במחבת, מלווה בנאצ'וס מתובלים ללא גלוטן…
למתכון : 4 מנות
1 כוס שעועית שחורה אורגנית, מושרית לילה ומבושלת עד נגיסות טובה וללא התפרקות…
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כוס דלעת חתוכה לקוביות
1/2 כוס בטטה חתוכה לקוביות
פלפלונים קטנים צבעוניים, אופציה
שמן זית
לחמם את התנור למצב גריל.
להעביר לתבנית אפיה עם נייר אפיה את הירקות החתוכים.ללא הכוסברה.
לטפטף מעט שמן זית ולצלות עד הזהבה.
1 כוס עלי כוסברה ללא הגבעולים, להשאיר אותם שלמים
1 לימון לים חתוך לרבעים, להגשה.
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1/2 כפית חרדל טוב
1 כפית סירופ מייפל
1 שן שום כתושה
5 טיפות טבסקו
מיץ מלימון ליים
מיץ מחצי תפוז
1 כפית צ'ילי אדום או ירוק קצוץ דק דק… או לפי הטעם
מלח הימלאיה, לפי הטעם
להכניס את כל חומרי הרוטב לצנצנת עם מכסה, לנער ולשקשק היטב.
לקערת הטורטייה : לצלות קלות במחבת שטוחה את טורטיות לפי מספר המנות.
לנאצ׳וס : לחתוך למשולשים את הטורטיות, כמו בתמונות.
לחמם מחבת, להכניס את משולשי הטורטייה למחבת גדולה, לטפטף מעט שמן זית ולתבל בפפריקה מעושנת.להביא לידי הזהבה וקראנצ׳יות.
לתת להתקרר.
להרכבת המנה: לאחד בקערה גדולה את השעועית, הירקות הצלויים, הרוטב ועלי הכוסברה.
בקערות הגשה, להניח את הטורטייה הצלויה, מעליה את הסלט ולקשט בפלפלונים הקטנים, ברבעי לימון ליים והנאצ׳וס.
נראה משובח!
יש במקרה מתכון לטורטיות נטולות הגלוטן?
תודה אסף, בקרוב ממש!!!