סלקים ממולאים – בהפתעות – טבעוני, צבעוני, ללא גלוטן, מקורמלים ומטריפים
תגידו לי אתם,
יש פרי אדמה יפה ממנו?
טעים ממנו?
לא התבלבלו אי שם בין תפוח לסלק?
אתם איתי כאן, כי מעבר לעוגת חג, גם אתם נגועים באהבת טבע-אדמה, אימוש אדממוש.
ראש השנה.ראש.
הנה קבלו, ראש סגול, מתוק, חריף, חמוץ, עוקצני, מרגיע,
יש בו ברכה ובה יש הכל.
לקשט את שולחן החג, במנות מבוססות ירק,
זאת המשאלה, שתמיד היתה בי, ועדיין,
את כל הצבעים בשיא ססגונותם, להניח בלב מתרגש במרכז השולחן,
לצד פרחים, עלים, ירוקים, ירקות, טריים, אפויים, מבושלים, צלויים…

החגים, שבאים, באופן מושלם, עם עונות מתחדשות, וזה לא סתם,
ואנחנו איתם.
כל מנה שהכנתי מכינה ואכין, תמיד תיהיה בניחוחות האדמה.
בשילוב כל מה שבעונה.
ואתכם הסליחה, לא משנה לי, אם זו מנה ראשונה, עיקרית, סופית, מתחלת, סוגרת, מתווספת.
זה מה שיפה בארוחת גן עדן שכזו.
שכל השולחן מקושט בתכשיטי טבע.
ויותר מכך, מה אכפת אם מוקרם ב'גבינה', עם שילבתי 'מנה בשרית וחלב', אם בישלתי את שניהם יחדיו,
זה חלק מכל היופי המופלא, בתזונת צומח מרנינה.
העיקר שיהיה מאלו.

סלקים ממולאים – בהפתעות – טבעוני, צבעוני, ללא גלוטן, מקורמלים ומטריפים

המתכון:
המצרכים:

לסלקים והמילוי:
5 סלקים בינוניים
1/2 כוס שקדים
חופן אגוזים (מלך, פקאן)
תאנה טרייה
שזיף מיובש
חופן קטן אוכמניות מיובשות
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
1 כפית נענע מיובשת
מעט מלח עשבים, מעט צ'ילי

לרוטב:
בצנצנת גדולה לערבב כוס וחצי מים
1 כפית קורנפלור
1 כף שמן זית
1 כף סילאן טבעי
1 כף רכז רימונים
1 כפית רוטב סרירצ'ה ( אופציונלי)
1 כפית חרדל דיז'ון
מעט מלח עשבים

אופן ההכנה:
נתחיל עם הסלקים.לשטוף, לייבש ולאפות בתנור, בכלי פיירקס סגור, בסיר מתאים לתנור, בכלי חימר, או עטופים בנייר אפיה.
עד שהם רכים.כמה זמן? תלוי גודל, תנור, חום…מה שחשוב שיהיו רכים אך לא מדי.
נוציא, נקרר.נקלף, לחתוך את הטוסיק מעט, כדי שיעמדו יפה וזקוף, לחתוך את הראש, הכיפה, לשמור, אולי תרצו להגיש אותם מכוסים, מכוסים למחצה או בכלל לא.
לסמן עיגול פנימי, בסלקים, להוציא את התוכן, בעדינות, להשאיר דפנות יפות, שלמות ולא דקות.ניתן להעזר עם כף פריזאית.
להכין תבנית קטנה, סיר קטן המתאים לתנור.
לקצוץ מרכיבי המילוי ולתבל.
למלא את הסלקים בנדיבות ולהדק את המילוי.
להניח בכלי לאפייה.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשקשק את מרכיבי הרוטב בצנצנת.לטעום.להוסיף אם צריך, תיבול.זיכרו שהרוטב מסמיך ומצטמצם.
לטפטף מעט מהרוטב לתוך הסלקים, ואת השאר סביב.
להכניס לאפיה בערך 20 דקות.באמצע האפייה, ללקחת מהרוטב ולטפטף על הסלקים.
הסלקים מזהיבים מעט, מתקרמלים, הרוטב מסמיך ומצטמצם.
להוציא,
לפזר מעט גרעיני רימון, מעט מהמילוי, צנוברים ולהגיש עם הרוטב המשגע.

עוד מהמנות המדוברות שהעלתי לקראת החג:
דלורית ממולאת – צלויה בתנור במלית אורז אדום ושחור, בצלים, פירות מיובשים ופיצוחים מקורמלים
עוגת דבש – תפוחים – ג'ינג'ר ארומטית, טבעונית
ריבת תפוחים ארומטית – בהמתקה טבעית, המהפכה בריבה!

קפצו לבקר:
עדי באינסטוש