משחקות ומלכלכות,
כן, לבשל /לאפות עם הילדים במטבח, זה בהחלט מלכלך יותר,
הרבה פחות נוח, הרבה יותר בלאגן
ו ה ר ב ה יותר כייף!
התמורה ענקית, כל השתתפות, יוצרת עוד יחד בכל הנוגע למטבח, לארוחות ולאוכל עצמו.
ככל שנאפשר, ככל שייקחו חלק בהכנות, בתוכניות, בערבובים, בהקצפות, בגלגולים, בחיתוכים,
נרוויח שיתוף פעולה, הבנה, התרגשות ויצירה שלהם, שלנו.
דרך היצירה שלהם, דרך הביטוי, נוכל אנחנו, המבוגרים להבין עוד ויותר, איך הם רוצים ואוהבים, מעדיפים את האוכל שלהם.
יש לי שני ילדים, שניהם אוהבים להכין אוכל, הוא אוהב להכין איתי יחד, היא איתי ובלעדיי, שולטת ביד רמה, במטבח, איפה נמצא כל דבר, כללי עבודה (כן, יש כאלה),
יש לה חוברות מתכונים שהיא ממלאה אותן בכל פעם שיש לה רעיונות ומתכונים חדשים.
ויש את הגדול מאד, שאין על הסלט ירקות שלו וזהו…אוהב מאד לאכול ואוכל טוב, מכיוון שהוא כמעט שני מטר ואני רק אחד, נאלצת לגרד את הפטרוזיליה מהתקרה עם סולם…אז כל מה שכתבתי קודם עם סייג אחד…

עוגיות ושוקולד, שילוב מוצלח.
עוגיות פשוטות וטעימות, נוח לעבוד עם הבצק גם עם חותכני עוגיות.
כמובן שניתן לתבל אותן, להוסיף קקאו לבצק ולהשתמש דווקא בשוקולד לבן…

למתכון :

11/2 כוסות קמח כוסמין
1 כף קורנפלור
1/2 כוס סוכר קוקוס ( ניתן להמיר בסוכר דמררה איכותי)
קורט מלח
שקית סוכר וניל
1/2 כפית פשתן טחון + 3 כפות מי חומוס
2 כפות שמן קוקוס
2-3 כפות רסק תפוחים

100 גרם שוקולד מריר

ההכנה :

בכוסית קטנה להכין את הפשתן עם מי החומוס ( ניתן להשתמש במי בישול של חומוס…תמיד שווה לשמור אותם או מחומוס משומר…או מים רגילים).
לערבב את כל המרכיבים היבשים, להוסיף את המרכיבים הרטובים, עם 2 כפות רסק תפוחים, את השלישית להוסיף בהתאם לצורך.
לעבד בידיים, לכדי בצק רך.
לעטוף עם ניילון ולתת לבצק לנוח במקרר, מינימום חצי שעה.
לקמח מעט מעט את המשטח עבודה, לרדד את הבצק עם מערוך, חשוב שהבצק יהיה יחסית דק, כדי שהעוגיות תצאנה קריספיות.
לקרוץ עם חותכני עוגיות או אם בידכם יש ערכת חותכני עוגיות עם שבלונת יציקת שוקולד, אז בכלל מעולה.
להניח על נייר אפיה, בתבנית גדולה.
להכניס לתנור מחומם מראש ל 175 מעלות, לאפיה של 13-15 דקות.שלא תשרפנה…רצוי להשגיח מהדקה העשירית בערך…
להוציא, לתת לעוגיות להתקרר.

את השוקולד יש להמיס בשיטת בן מרי ולצקת לשבלונה או לטבול בעדינות חלק מהעוגיה בשוקולד.להניח על נייר האפיה או על רשת צינון.
אם השתמשנו בשבלונת יציקה, לתת להתקרר באופן מוחלט ועם מעט מעט משארית השוקולד המומס להדביק לעוגיות עצמן.