עוגיות בריאות משגעות – טבעוניות, ללא גלוטן וממותקות בהמתקה טבעית
(18 עוגיות)
המתכון:
המצרכים:
5 כפות חמאת פיסטוק/שקדים/קשיו/גרעיני דלעת
1 כוס קוואקר גרוס דק דק
3/4 כוס שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפיה ועוד קצת
טיפה של מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית תמצית וניל
5 כפות סירופ מייפל טבעי/סילאן טבעי
1/2 כוס שוקולד צ’יפס/אגוזים קצוצים/מיקס שלהם
אופן ההכנה:
את התנור נחמם ל 180 מעלות.
בקערה נוחה, נערבב את כל המצרכים.
הבצק מעט פירורי, מעט דביק.
לכסות ולתת לו לנוח כ 10 דקות.
נרפד תבנית תנור בנייר אפייה אקולוגי.
נרטיב עם מעט מים את הידיים, נכדרר כדורים קטנים מכדור פינג פונג. נשטח מעט, תציצו בתמונות.תשאירו רווח קטן ביניהן, הם מעט גדלות עם האפייה.חשוב שהידיים תהיינה לחות, ככה נוח לכדרר ולשטח אותן.
נאפה 12-14 דקות. העוגיות זהובות, מעט מעט רכות, אם הן קטנות אז 12 דקות יספיקו, אם מעט גדולות יותר, 14 דקות.
להוציא, לתת להתקרר ולהתייצב.
רציתי לכתוב איך כדאי לשמור אותן, בעיקר מה שחשוב, זה אולי להחביא חצי מהכמות, במחבוא טוב טוב…כדי שיהיה עתיד!
יאללה תכינו, תהנו, תצלמו, תתיגו ותשלחו י את התוצאה!
בואו להצטרף אלי: עדיסטוש, הרבה הרבה קורה ומתרחש שם
היי,
במה ניתן להשתמש במקום המיפל/סילאן.
תחליף המתאים לסכרתיים?
הי, כל תחליף אחר שאת רגילה לאפות איתו, חשוב לשים לב לכמות הנוזלים.
מעולות! הכנתי אתמול , הילדים והאיש התנפלו! מזל שהכנתי כמות כפולה:)
ענבל, תענוג, שמחה שאהבתם!
חמאת בוטנים גם סבבה?
כן גם סבבה
עוגיות מאוד טעימות. סופסופ, אחרי שנים ללא גלוטן!
נהדר רחל, שמחה שאהבת!!
בהחלט, גם