בנגיעות טו בשבט?
מגולגלות אמאל’ה
כאלה שממתיקות את הרגע
שמפנקות אותו כמו שצריך
ועדיין תוך כדי תשומת 💚
ובחירה ממה הן עשויות.
אז יש עוגיות ויש עוגיות.
אפשר להכין אחת אחת ואפשר תמיד למצוא דרך לקיצור ייעול ולהכין אותם בצ׳יק.

אז מה עוד יש לכתוב???
בתוך daily life אינטנסיבי ודורשני
עדיין כייף למצוא דקות להכנה של כאלה
שממתיקות את הרגע.
הן ידידותיות ויכולות להיות אפילו חברות🌿
בצק משובח עשוי קמח כוסמין מלא, מילוי ממכר ועדיין על הצד הטוב טוב שלו,
בנגיעות טו בשבטיות ובנגיעות מפנקות, כמובן.

נחמד שיש כיוון, מטרה והתאמה.
הן לגמרי מתאימות, לטו בשבט, ולא רק, כמובן.
אספר עוד,
שאלו עוגיות של סבתא, לא סבתא שלי, של הילדים שלי.סבתא שרה.
הידועה בפינוקי האפייה שלה, בעיקר המתוקים.
כשיש לך, שלושה בנים, כל אחד גונזיל יותר מהשני,
אין להן, לאלו, העוגיות,
סיכוי לשרוד…
תבנית ראשונה יוצאת מהתנור,
הריחות איך לומר,
קשים,
ממכרים,
ומושכים את כולם,
לרגע של יחד,
מבצע חיסול עוגיות.
שלושת הבנים הם שלה.
אחד מהם הוא גם שלי.
זה הסיפור של אלה…מתכון עתיק וותיק ומלא געגועים.

עוגיות מגולגלות, הכי הכי שיש! טבעוניות ומפנקות, ידידותיות ומזינות

המתכון:
המצרכים:
לבצק:
4 כוסות קמח כוסמין מלא או 70 אחוז (או חצי חצי וכמובן לבן)
כוס מים רותחים
200 גר חמאה טבעונית
2 כפות חומץ
למילוי:
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס אגוזים טחונים
1/2 כוס צימוקים/צימוקי אוכמניות/חמוציות טבעיות
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס סוכר קוקוס/טבעי – אפשר להפחית.
1 כפית קינמון
ריבה טבעית, השתמשתי בריבת התותים בשתי רולדות ובריבת פירות יער בשניים הנוספים
מעט שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים

אופן ההכנה:
נכין את הבצק, במיקסר עם וו לישה, עד שהבצק אחיד, רך רך וללא גושים.
לתת לבצק להתקרר לגמרי.לכסות שלא יתיבש.
להכין את המצרכים למילוי, לערבב בקערה וכמובן את הריבה, אם היא טרם הוכנה.
כשהבצק בטמפרטורת החדר.לחלק ל 4 חתיכות שוות.
לרדד לעלה דק, מלבני.
אין צורך בקימוח, הוא לא נידבק.
למרוח את הריבה שהכנתם/בחרתם.בנדיבות.
לפזר מעל את רבע מכמות המילוי.
לטפטף מעט שמן קוקוס נוזלי או שמן זרעי ענבים.
לגלגל בעדינות לרולדה, תוך כדי הידוק הרולדה.
כך להכין את ארבעת הרולדות.
להעביר לתבנית תנור גדולה עם נייר אפייה אקולוגי או משטח רב פעמי.
למרוח מעל מעט מהשמן או חלב צמחי.לפזר מעט שומשום, אם בא לכם.
לעשות חתכים ברולדות בגודל העוגיות, ס"מ וקצת, עד מחצית גובה הרולדה.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לאפות עד הזהבה.
בערך 22-35 מעלות, תלוי בגודל העוגיות וכמובן בעובי הרולדות.נסו אותן כבר ב 20 דקות.חשוב שהבצק יאפה היטב אך שלא יתייבש.
כשהן זהובות, להוציא, לתת להן להתקרר.ולסיים את החיתוך.
להכניס לקופסה אטומה…והשאר היסטוריה…
תהנו!!!