OMG
נראות תמימות?
לא בבית ספרי…
עוד מגולגלות?
לא יכול להיות… לא חיטה, לא כוסמין,
הן ללא גלוטן,
הן רכות, נימוחות פנימה בין השכבות והן קראנצ׳יות מבחוץ.
גם הן מייצגות נאמנה,
את האני מאמין, שהכל אפשרי,
לעבוד על אוטומט לא מביא אותנו למקומות נכספים, חדשים, מפתיעים.
לא לא תאמינו ממה הן עשויות,
האלכימיה בהתגלמותה,
לא חייבים קמח עם גלוטן כדי שידבק ויהיה אלסטי, ממש לא צריך ביצים כדי שידבק ויתאחד,
זה האוטומט,
לשים, זה ההרגל,
לא לשים, זה הפחד…
נו, ממשיכים איתי?
רק להכיר ולהתפתח לטכניקות, שהן אגב, ממש פשוטות וכיום לגמרי זמינות וכולנו מוזמנים להעמיק את המהפך במטבח.
במשפחה.
שינוי הרגלים.
אתם לא לבד.
חיבוק ממני.
מציעה איתן 3 מילויים משגעים.
שגם הם, אוי ואבוי זאתי…
נלמד אחת ולתמיד להכין בבית.
ריבה בהמתקה טבעית, בהכנה של 5 דקות, ממרח שוקולד משובח וממרח תמרים אללי.
תודה לכולכם על ההשתתפות החמודה בסקר, בסטורי, והבחירה שלכם היתה זו, שזה יהיה הפוסט הבא…מעל 540 בחרו🙏
הגלוטן הוא מחבר, הוא אלסטי, הוא דבק, רך וגמיש.
בלעדיו, חשוב וכדאי להכיר את חומרי הגלם, את דרך השימוש בהם, השילובים וטכניקת העבודה,
שהיא שונה מכל מה שהכרנו עד היום…
נקודה נוספת ולא פחות חשובה היא חומרי הגלם בעולם/בתעשיה הללא גלוטנית.
לשמחתי המודעות מעט עולה ומבינה, שהכל טוב ויפה, יש לחמניה, לחם פרוס, עוגיית יובש/חנק וכו', העיקר ללא גלוטן,
זה כבר לא מספיק!
האתגר שלי הוא להפוך את איך שהדברים הם.
למי שסובל, רגיש או שפשוט לא נעים לו, שיהיו אלטרנטיבות הולמות מבחינת הטעם והבריאות.
חומרי הגלם שאיתם משתמשים בתעשיה הם על גבול המביש והכל כך רחוק מלתמוך בגוף פרט לכך שאין במוצר גלוטן…לא אומר שבזה יש להסתפק.
מה זה הטרנד הזה?
למה ללא גלוטן?
הרי הוא לא כזה רע…
אני רק אומרת,
קודם כל יש מי שצריך זאת, בריאותית.
יש מי שזיהה שלא נוח לו איתו.
ואני,
מזכירה הוא כבר נוכח כל כך הרבה בתפריט שלנו, אם ידענו ואם לא!
כך שאם נעשיר את התפריט בחלופות,
נוכל להנות מהגלוטן, עם מינימום השפעות לא נעימות שלו.
בין 14-16 עוגיות
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות קמח שקדים (טחנו בבית, הכי שווה)
3/4 כוס קמח טפיוקה/קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
תחליף ביצה – 1 כף זרעי צ'יה, עדיף את הבהירים + 1/3 כוס מי חומוס
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
מעט גרידת לימון, אופציונלי
1 כפית תמצית וניל אורגנית
קורט קינמון
אופן ההכנה:
להכין את תחליף הביצה בקערית קטנה.
בינתיים לחמם תנור ל 175 מעלות.
לרפד תבנית בניר אפייה.
בקערה לערבב את כל המצרכים.בידיים.טוב טוב, עד שהבצק רך, מתאחד, נעים.
ייתכן שיהיה צורך בתוספת קטנה של עוד כף או שתיים ממי החומוס.
לרדד מחצית הכמות של הבצק בין שני נירות אפיה או סיליקון.
לצורת מלבן, פחות או יותר.יחסית לרדד לעובי דק, לא מדי, שלא יקרע.
למרוח בנדיבות באחד מהמילויים שאציע בהמשך.
לגלגל בעדינות.
לארגן את הקצוות, להדק את הרולדה, לחתוך לעוגיות, ס"מ וקצת.לפתוח אותן מעט ולהניח בתבנית כשהן שוכבות.
לאפות 11 דקות.עד שהן מזהיבות.
להוציא.לתת להן להתקרר…במידה ואתם בעלי לב חזק במיוחד…
למילוי עם ריבה בהמתקה טבעית ומהירת הכנה
למילוי שוקולד – קראו את כל הפוסט
לממרח תמרים ביתי:
מבשלת כוס תמרים עסיסיים ולחים יחסית, עם קצת מים, קינמון, גרידת לימון.
למעוך את התמרים.
לקרר מעט ולטחון היטב.
תפיצו בעולם, ברבים, את האפשריות,
את האופציות,
תכינו ותהנו.
מעלה היום סטוריז באינסטה, מתוך תהליך הכנת העוגיות, אם תזדקקו לכך: אינסטה
ואם אתם זקוקים,
לקראת העונה החמה ובכלל, בלנדר טוב, מקצועי, חזק ואיכותי,
עם דגש על הכנה ותוצאות איכותיות גם מבחינה הזתונתית,
מוזמנים להצטרף לקבוצת רכישה שארגנתי עבורכם!
עם הנחה ממש ממש שווה כולל משלוח חינם!
שלחו לי מייל, הודעה בפייס.
ימים טעימים ומזינים,
עדי
למי שלא טבעוני אפשר ביצה?
לא ניסיתי!
היי עדי
ממה שהבנתי (מבלוגרית אחרת)
קמח שקדים לא שווה לשקדים טחונים. לפי מה שאמרה הוא כן עובר עיבוד כלשהו. אשמ לדעת איך עשית. פה טחנת שקדים שלמים במעבד מזון? או מולבנים?
תודה רבה
הי נועה, שניהם מצויינים למטרה זו.שניהם עוברים את אותו התהליך.טחינה.אני מכינה לבד, טוחנת בבלנדר ייעודי.שקדים שאני משרה, קולפת ומייבשת היטב לפני.
הי , שתי שאלות , אחת מה זה בלנדר ייעודי ? יש לי את ה jtc , האם מתאים ?
שתיים מה תפקידה של הטפיוקה ? תודה
הי תלילה, האומניבלנד בהחלט עושה את העבודה! טפיוקה להדבקה ויציבות.
עדי היי,
לגבי הבלנדר הייעודי – אפשר עדיין לרכוש במבצע שהצעת כאן לא מזמן?
בתודה, סמדר
היי סמדר, בואי נתכתב בפרטי, בפייסבוק.מחכה לך
הי עדי , שלחתי שאלה והיא נעלמה , מדוע ?
שאלתי לגבי טחינת שקדים לקמח בבלנדר , רשמת ייעודי ..יש לי jtc האם מתאים ?
מה תפקיד הטפיוקה במתכון ?
תודה רבה
?עדי האם ניתן להחליף את מי החומוס בנוזל אחר???
הי רמה, לא ניסיתי
היי עדי
איך את קולפת את השקדים ? אחד אחד? זה הרבה זמן ועבודה. יש טיפ?
הי מרים, משרה, קולפת בקלות ומייבשת היטב לפני טחינה
התחליף הוא לביצה אחת
זוהי הכמות שצריך למתכון
שלום ותודה רבה על האתר והמתכונים. אני מנסה אחד אחד ואכן יש ללמוד איך להשתמש ברכיבים שונים ממה שהכרנו בעבר.
ניסיתי את העוגיות וחא הצלחתי בשום דרך לגלגל לרולדה. השטחתי בין שני דפי צלופן ואז הרמתי את העליון בלי בעיה ואז מרחתי את המילוי. כשרציתי לגלגל התחלתי בהקצוות בגלגול עדין פנימה, אבל הבצק נשאר דבוק לנייר.
בקיצור, לא הצלחתי עם כל הסבלנות והזמן והניסיונות, לגלגל כמו שצריך.
אפשר וידאו? איך את עושה את זה?
דבר נוסף, האם יש לך אתר מותאם לפלאפון? עדיין מנסה למצוא דרך קלה לחיפוש ומציאת מתכונים וכנראה רק צריכה להתרגל, אבל תוכלי להסביר איך האתר מאורגן?
הי חדשהפה, חבל שאין שם…נייר אפיה או משטח סיליקון יועילו מאד לגילגול.ממש ללא בעיה.
האתר מותאם לנייד.איפה מצאת בעיה? יש מנוע חיפוש, זכוכית מגדלת.כתבי מה שאת מחפשת.ישנם גם קטגוריות שכבר מאפשר חיפוש ספציפי יותר.
תמיד ניתן לשלוח לי הודעה בפרטי, שמחה לעזור.בהצלחה, עדי