עוגיות מגולגלות – ללא גלוטן, טבעוניות, מהממות!
OMG
נראות תמימות?
לא בבית ספרי…
עוד מגולגלות?
לא יכול להיות… לא חיטה, לא כוסמין,
הן ללא גלוטן,
הן רכות, נימוחות פנימה בין השכבות והן קראנצ׳יות מבחוץ.
גם הן מייצגות נאמנה,
את האני מאמין, שהכל אפשרי,
לעבוד על אוטומט לא מביא אותנו למקומות נכספים, חדשים, מפתיעים.
לא לא תאמינו ממה הן עשויות,
האלכימיה בהתגלמותה,
לא חייבים קמח עם גלוטן כדי שידבק ויהיה אלסטי, ממש לא צריך ביצים כדי שידבק ויתאחד,
זה האוטומט,
לשים, זה ההרגל,
לא לשים, זה הפחד…
נו, ממשיכים איתי?
רק להכיר ולהתפתח לטכניקות, שהן אגב, ממש פשוטות וכיום לגמרי זמינות וכולנו מוזמנים להעמיק את המהפך במטבח.
במשפחה.
שינוי הרגלים.
אתם לא לבד.
חיבוק ממני.
קלות ופשוטות להכנה, לגלגול וגם לאכילה😂
מציעה איתן 3 מילויים משגעים.
שגם הם, אוי ואבוי זאתי…
נלמד אחת ולתמיד להכין בבית.
ריבה בהמתקה טבעית, בהכנה של 5 דקות, ממרח שוקולד משובח וממרח תמרים אללי.
תודה לכולכם על ההשתתפות החמודה בסקר, בסטורי, והבחירה שלכם היתה זו, שזה יהיה הפוסט הבא…מעל 540 בחרו🙏
אפיה ללא גלוטן היא מאתגרת נקודה פסיק וסימן קריאה.
הגלוטן הוא מחבר, הוא אלסטי, הוא דבק, רך וגמיש.
בלעדיו, חשוב וכדאי להכיר את חומרי הגלם, את דרך השימוש בהם, השילובים וטכניקת העבודה,
שהיא שונה מכל מה שהכרנו עד היום…
נקודה נוספת ולא פחות חשובה היא חומרי הגלם בעולם/בתעשיה הללא גלוטנית.
לשמחתי המודעות מעט עולה ומבינה, שהכל טוב ויפה, יש לחמניה, לחם פרוס, עוגיית יובש/חנק וכו', העיקר ללא גלוטן,
זה כבר לא מספיק!
האתגר שלי הוא להפוך את איך שהדברים הם.
למי שסובל, רגיש או שפשוט לא נעים לו, שיהיו אלטרנטיבות הולמות מבחינת הטעם והבריאות.
חומרי הגלם שאיתם משתמשים בתעשיה הם על גבול המביש והכל כך רחוק מלתמוך בגוף פרט לכך שאין במוצר גלוטן…לא אומר שבזה יש להסתפק.
הרבה שואלים מה ההיסטריה העולמית,
מה זה הטרנד הזה?
למה ללא גלוטן?
הרי הוא לא כזה רע…
אני רק אומרת,
קודם כל יש מי שצריך זאת, בריאותית.
יש מי שזיהה שלא נוח לו איתו.
ואני,
מזכירה הוא כבר נוכח כל כך הרבה בתפריט שלנו, אם ידענו ואם לא!
כך שאם נעשיר את התפריט בחלופות,
נוכל להנות מהגלוטן, עם מינימום השפעות לא נעימות שלו.
עוגיות מגולגלות – ללא גלוטן, טבעוניות, מהממות!
בין 14-16 עוגיות

המתכון:
המצרכים:

2 כוסות קמח שקדים (טחנו בבית, הכי שווה)
3/4 כוס קמח טפיוקה/קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
תחליף ביצה – 1 כף זרעי צ'יה, עדיף את הבהירים + 1/3 כוס מי חומוס
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
מעט גרידת לימון, אופציונלי
1 כפית תמצית וניל אורגנית
קורט קינמון

אופן ההכנה:
להכין את תחליף הביצה בקערית קטנה.
בינתיים לחמם תנור ל 175 מעלות.
לרפד תבנית בניר אפייה.
בקערה לערבב את כל המצרכים.בידיים.טוב טוב, עד שהבצק רך, מתאחד, נעים.
ייתכן שיהיה צורך בתוספת קטנה של עוד כף או שתיים ממי החומוס.
לרדד מחצית הכמות של הבצק בין שני נירות אפיה או סיליקון.
לצורת מלבן, פחות או יותר.יחסית לרדד לעובי דק, לא מדי, שלא יקרע.
למרוח בנדיבות באחד מהמילויים שאציע בהמשך.
לגלגל בעדינות.
לארגן את הקצוות, להדק את הרולדה, לחתוך לעוגיות, ס"מ וקצת.לפתוח אותן מעט ולהניח בתבנית כשהן שוכבות.
לאפות 11 דקות.עד שהן מזהיבות.
להוציא.לתת להן להתקרר…במידה ואתם בעלי לב חזק במיוחד…

למילוי עם ריבה בהמתקה טבעית ומהירת הכנה
למילוי שוקולד – קראו את כל הפוסט
לממרח תמרים ביתי:
מבשלת כוס תמרים עסיסיים ולחים יחסית, עם קצת מים, קינמון, גרידת לימון.
למעוך את התמרים.
לקרר מעט ולטחון היטב.

תפיצו בעולם, ברבים, את האפשריות,
את האופציות,
תכינו ותהנו.

מעלה היום סטוריז באינסטה, מתוך תהליך הכנת העוגיות, אם תזדקקו לכך: אינסטה

ואם אתם זקוקים,
לקראת העונה החמה ובכלל, בלנדר טוב, מקצועי, חזק ואיכותי,
עם דגש על הכנה ותוצאות איכותיות גם מבחינה הזתונתית,
מוזמנים להצטרף לקבוצת רכישה שארגנתי עבורכם!
עם הנחה ממש ממש שווה כולל משלוח חינם!
שלחו לי מייל, הודעה בפייס.

ימים טעימים ומזינים,
עדי