הגיע גם תור אלה,
מכמה סיבות,
הן עשויות מ 5 מרכיבים בלבד,
כן 5,
הן טעימות להתאושש,
הן פשוטות וקלות להכנה,
כן כן עם הילדים, כמובן שעם, הכל עם, הום סקולינג… לומדים הכל, גם להכין עוגיות, לשקול, ללוש, לתת שייפ והכי חשוב לחכות בסבלנות …
שוס לא?
הן יצאו מהתנור,
חיכיתי ממש מעט לצלם אותן,
לטעום אחת עם קפה הבוקר שלי,
וכבר מתיישבת לכתוב עליהן מילה או שתיים,
כי הן שוות פוסט,
אפילו שהן לא דוגמניות,
דוגמניות בימי קורונה מי צריך מי????
ימי קורונה…איזו תקופה הזויה,
סורי, זה מה שעולה בי חזק כל כך, הזויה.
איך ולמה, לאן ומתי, אלו רק חלק מסימני השאלה,
שעולים.
היא מאלצת אותנו לעמוד מול מציאות מורכבת ביותר בכל הקשר והקשר.
ומה אומר המשפט הנדוש, יש לנו וואחד לימון, טונות של לימונים, לא נותר לנו להכין מהם, אלא…לימונדה…לימונצ'לו, עוגת לימון…הבנתם.
איך אתם עם עוגיות?
אני משום מה תמיד נמשכת לאפיית עוגה אחת, מקסימום מאפינס, פחות לעוגיות, כי בכל זאת לוקח קצת יותר זמן, בכל זאת…
ובכל פעם שאנחנו או אני מכינים, אני מזכירה לעצמי, כמה כייף, כמה נעים,
הזמן הקטן הזה בלהקדיש ליצירת פינוקי בריאות, טובים, איכותיים, פשוטים, ביתיים, לכולנו.
כאלו שאנחנו הכנו, כאלה שאנחנו יודעים מה שם בפנים,
הם נקיים מחומרים משמרים, מצבעים, מתוספים וכו'…
עוגיות קוואקר (שיבולת שועל) טבעוניות – מ 5 מצרכים בלבד!
16-18 עוגיות
המתכון:
המצרכים:
1 כוס קוואקר דק, ללא גלוטן למי שזקוק לכזה
1 כוס מיקס אגוזים קצוצים דק, גרעינים, צימוקים, שומשום, שקדים, קוקוס, שוקולד צ'יפס…מה שאוהבים
תבלינים- 1 כפית סוכר וניל ביתי, 1 כפית קינמון
2 כפות שמן קוקוס מוצק
3/4 כוס סירופ מייפל טבעי/ סילאן טבעי
1-2 כפות מים חלב צמחי
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את כל המצרכים.כן כן בידיים.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפיה אקולוגי.
ללוש,
לוקח כמה דקות עד שמתאחד לבצק שיהיה נוח לעבוד איתו.
פחות או יותר, בכל זאת זה בצק מלא בטקסטורות.
אם יש צורך, ניתן להוסיף כף מים.
לתת לבצק לעמוד מעט.לנסות ליצור עוגיות, בין כפות הידיים, תוך הידוק.
להרטיב ידיים בין לבין עוזר בהכנת העוגיות.
לשטח אותן מעט.
לאפות עד שהן זהובות, אפויות, קראנצ'יות.זמן האפייה תלוי בגודלן, בעוביין, ממליצה על דקות יותר.
כשהן מוכנות,
תנו דקה…שתיים להתקרר…עדיף 10 להתייצב…לפני ש…
ותחזרו אלי, שתפו וספרו!
לעוד עוגיות נפלאות:
עוגיות מגולגלות, הכי הכי שיש! טבעוניות ומפנקות, ידידותיות ומזינות
היי עדי, במה אפשר להחליף את השמן קוקוס?
הי שנית, חמאה טבעונית
היי עדי,
הכנתי והעוגיות יצאו עם מן "עטרה" שהקיפה אותן, כמו קרמל, סוכר שנמס.
ייתכן שזה קרה בשל יותר מדי מייפל? להפחית? האם אפשר להכין אותן עם קוואקר עבה?
הי גלי, לא ממליצה על העבה, ההדבקה שלהן תהיה פחות טובה, לגבי העטרה – לא ממש יודעת לענות על כך, לא יודעת מה היו המרכיבים, הכמויות, פעם ראשונה שאני שומעת על כך, לכן ממליצה שוב להכינן בדיוק על פי המתכון. עדכני ובהצלחה
האם שיבולת שועל דקה , הכוונה לקמח שיבולת שועל (טחון ממש) ? או לפתיתי שיבולת שועל לא גסים ? (ההפך משיבולת שועל עבה)
שיבולת שועל גרוסה דק, פתיתים.לא קמח
"1-2 כפות מים חלב צמחי"
הכוונה מים או חלב?
או או
יצא מעולה.
נהדר!!! איזה כייף
הי, נראה ממש טוב. רוצה להכין. מה הכוונה שמן קוקוס מוצק. בגלל החום, השמן קוקוס שלי נוזלי. להכניס למקרר אולי ?
תודה 😉
הי אלומה, תודה, בדיוק זה, להכנה שיהיה מוצק.בהצלחה
יצא מעולה,
הייתי צריכה להוסיף קצת יותר שיבולת שועל ויצא פגז .
שמחה שאהבתם!!! תודה שני על העידכון
יצא פשוט מדהים! טרפו הכל מייד.
מירי, כייף!!! שמחה שאהבתם
היי, אם יש לי רק שיבולת שועל עבה זה יעבוד?
יש צורך להוסיף יותר מאחד המרכיבים האחרים?
הי צליל, לא בטוחה בכלל.תוכלי לטחון אותה מעט בבלנדר או מג'ימיקס
ניסיתי ויצא ממש נחמד!
לא היה לנו מספיק סילאן אז השלמתי באגבה,
היה לי רק קוואקר עבה ורק כשהבלילה לא נדבקה הבנתי למה, אז העברתי במעבד מזון קצת את הכל, ויצא יופי.
בידיים רטובות באמת ממש קל ליצור עוגיות. הכנתי דקות ו-10 ד אפיה היו בול.
תודה!
איזה כייף סיון! שמחה שאהבתם ותודה על העידכון
כמה זמן בתנור? בערך?
10-15 דקות, תלוי גודל, עד הזהבה