עוגיות קוקוס משגעות – מתאימות לפסח, ללא גלוטן, טבעוניות
אהלן יקרים,
מה שלומכם, ימי אביב סביב.
פסח עוד כאן,
החזיר אותי איך לא, לכל מיני זיכרונות, מאכלים, טעמים, אווירה, של פסח של פעם.
אולי כי ילדת אפריל-אביב או אביב-אפריל אני.
התקופה המיוחדת בשנה.
בנגיעות התעוררות, התחדשות, רעננות, הרבה ירוק וצבע, ריחות וטעמים,
וגם,
קוקוס,
עוגיות קוקוס של פסח.
הן פשוטות, קלות, להכנה.
ללא גלוטן, עדינות, פריכות פנימה, קראנצ'יות בחוץ.
עם ארומה לימונית וורדים.
לא חייבים, לבחירתכם.
תכינו אותם כי הן באמת כייפיות.
אאאאיייממממממווווושששששש איפה העוגיות…הן כאלה,
שניגמרות מדי מהר,
מושלמות לאוהבי הקוקוס, נ ק ו ד ה .
ו ל ע ש י י ה !
עוגיות קוקוס משגעות – מתאימות לפסח, ללא גלוטן, טבעוניות
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות פתיתי קוקוס
1/2 כוס קמח אורז מלא
2 כפות קמח טפיוקה/קורנפלור/תפוחי אדמה
1/3 כוס סירופ מייפל אורגני/ סוכר קוקוס בהיר (אם השתמשתם בסוכר, שימו כף פחות מקמח האורז)
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות גדושות קרם קוקוס – מהחלק השומני
1/3 כוס קרם קוקוס נוזלי או כל משקה צמחי
1 כף שמן קוקוס מוצק
1כפית מיץ לימון, 1 כפית מי ורדים – אופציונלי
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את כל המצרכים 'הרטובים', אליהם להוסיף את כל השאר.
לעבד בידיים, את הבצק, עד שידבק היטב.ניתן לטעום, אם יש צורך להוסיף המתקה.
לכסות את הקערה ולתת מנוחה 10 דקות.
לבדוק את הבצק, שיהיה דביק ויציב. אם יש צורך להוסיף טיפה נוזלים או לחילופין מעט מאחד הקמחים.
ניתן לכדרר לכדורי קוקוס, או לתת שייפ אחר שאוהבים.
הכנתי גם עגולים וגם מרובעים, את אלו, גלגלתי מחצית הבצק בנייר אפייה, לכדי גליל, עיצבתי את הגליל למלבן ארוך, הדקתי היטב ופרסתי לעובי של בערך חצי ס"מ לעוגייה.
לחמם תנור ל 170 מעלות.
לסדר את העוגיות על נייר אםייה אקולוגי.
להכניס לאפייה, עד שהן מוכנות ומעט מוזהבות.בערך 15-17 דקות, תלוי בעובי שלהן, שימו טיימר ובדקו.
להוציא, לתת להתקרר וההמלצה החמה…לחלק לחצי…ולהחביא…מה לעשות…
עוד לפסח:
עוגת שוקולד וקוקוס – טבעונית, ללא גלוטן, מתאימה לפסח!
ואם טרם הכנתם, מוזמנים:
מצות ממולאות ומגולגלות – טבעוניות, אפויות בתנור
וכמובן שמזמינה מי מכם,
שזקוק לריענון, שיפור, חיזוק ותמיכה, עם תזונה טבעונית, איכותית,
בואו הצטרפו אלי ל 10 ימים של להתארגן מחדש,
סדנת און ליין נהדרת, בפייסבוק,
לעוד פרטים והרשמה בלינק הבא:
10 ימים – להתארגן מחדש
יש תחליף לקמח אורז?
לא ניסיתי.משערת שיש אופציות מספיק 'מדביקות', כמו טפיוקה וכו', אפשר לנסות