עוגיות שוקו שוקולד משגעות סופר בריאות – טבעוניות, ללא גלוטן

ימים קרירים בחוץ, ליתר דיוק, קרים מאד, שלג, לבן סביב, ימים אחרונים של חופשת הכריסמס שלנו, שכולנו יחד. אילי הגיע לחופשה ארוכה מהאוניברסיטה,
ואיתו קבוצת חברים, מקסימים, עם ולמרות המצב, חגגנו, הם חגגו, כולנו, עם הרבה חברים, אירוחים, מפגשים, חדשים, מרתקים, מרעננים, אפילו את ערב החג עצמו – ערב חג המולד, הוזמנו לחגוג עם קבוצת משפחות גרמניות מקסימות.שנים שאנחנו כאן, במינכן, וזו היתה לנו פעם ראשונה, להשתתף, להכיר, להריח, לטעום קצת עולם אחר, טקס אחר, מפגש שונה, תרבות קרובה וגם רחוקה. את החג עצמו חגגנו בבית שלנו, הזמנו אלינו, ערב רב של תרבויות, ארוחת ערב משותפת, יהודים, מוסלמים, נוצרים, שכל אחד הביא מטעמים ממטבח הבית.חלקנו עומות וחוויות, טעמים וגעגועים.
הרבה אפייה, הרבה בישולים, והרבה הרבה עוגיות.

גם הבוקר, כשהטמפרטורות צנחו עמוק מטה, השלג ירד וירד, עם סופות קלות, כשעוד חשוך בחוץ, 
הדלקתי את התנור במטבח,
זו עוד דרך נעימה לחימום האווירה ולעליית הטמפרטורות לתחילת יום חדש, ועוד סופש.
כשעוד לא ידעתי מה אני עומדת להכין.אם מלוח או מתוק.מה שבטוח שיהיה על הצד, המפנק מאד, בדגשים החשובים.
גם וגם וגם.
מחר אילי חוזר לאוניברסיטה, ההחלטה נפלה, אכין, עוגיות, שיקח איתו מעבר לקופסאות האוכל גם אחת מתוקה.
אז שוקולד חובה שיהיה בפנים.
וללא גלוטן, כי למה לא? בעצם? עם המתקה איכותית, אפייה מהירה וקצרה, שיהיו טעימות ומזינות, כן כן.
3 מגשים גדולים.58 עוגיות.כפול 3 בכמות.שיהיה חמים בפנים, גם בימים, שכל אחד יהיה אי שם.

עוגיות שוקו שוקולד משגעות סופר בריאות – טבעוניות, ללא גלוטן

המתכון:

המצרכים:

5 כפות שקדייה

1 כוס קוואקר גרוס  דק (במעבד מזון)

1 כוס שקדים טחונים (או קמח שקדים)

2 חופנים של אגוזי פקאן (ברור שכל סוג נפלא פה) קצוצים

1 כפית  אבקת אפיה 

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

1/3 כוס סוכר קוקוס

100 גרם שוקולד מריר

2-4 כפות חלב צמחי (סויה, אורז, שיבולת שועל, שקדים…)

אופציה לתוספת פינוק – קוביות שוקולד לטופינג

אופן ההכנה:

את התנור נחמם ל 180 מעלות.

נמיס את 100 גרם השוקולד בבן מארי.

בקערה נוחה, נערבב את כל המצרכים. את החלב הצמחי בהדרגה, לפי הצורך, עד שמתקבל בצק, 

הבצק מעט פירורי, מעט דביק.

נרפד תבנית תנור בנייר אפייה אקולוגי.

בידיים לחות, נכדרר כדורים קטנים מכדור פינג פונג. נשטח מעט, תציצו בתמונות. תשאירו רווח קטן ביניהן, הם מעט גדלות עם האפייה.

ניתן להוסיף קוביית שוקולד מעל כל עוגייה.לדחוף אותה מעט פנימה לתוך העוגייה.

נאפה 12-14 דקות. העוגיות זהובות, מעט מעט רכות, אם הן קטנות אז 12 דקות יספיקו, אם מעט גדולות יותר, 14 דקות.

להוציא ו…ת ה נ ו!!!

רציתי לכתוב איך כדאי לשמור אותן, בעיקר מה שחשוב, זה אולי להחביא חצי מהכמות, במחבוא טוב טוב…כדי שיהיה עתיד!

יאללה תכינו, תהנו, תצלמו, תתיגו ותשלחו לי את התוצאה!

בואו להצטרף אלי: עדיסטוש, הרבה הרבה קורה ומתרחש שם