מה פותח את מה?
למי ולמה הבמה.
אתחיל מהסוף.
עוגיות.
בית קפה – מסעדה, במלון יפיהיפה.
אי שם במומבאי הרחוקה.
את המסע האחרון לדרום הודו,
מסע יוניק בוטיק, מסע נשים, סיימנו הפעם, גלית ואני, ב intensive day very במומבאי הכל כך מיוחדת.
זה היה כמו יום בחלום.או אולי כסירטון בהילוך מהיר, שבו צריך לחדד נוכחות, ראייה, שמיעה, לתת דרור לתחושות שונות ומשונות, כדי להצליח לספוג, לסווג, להבין, ולו בקצת, וואט דה פאק, מה עושה אותה לכזו מדהימה.
ועוד אחרי לילה ללא שינה.
הקצוות, העושר, העוני, הגודל, המתפתחת שהיא, הסיפור מאחורי אזור זה או אחר, הסלאמס, הפארק באמצע העיר, ההמון הגדול, תחנת הרכבת הסוחפת והמרשימה שמיליונים משתמשים בה, בוליווד, שכונות היוקרה, החופים, הנמל, הגשרים, גנדי המהפכן וההודים בכלל.
נפרדנו מהקבוצה, המופלאה שלנו, לאחר שבועיים עמוסים חוויות חזקות, זכרונות, געגעועים, עד למסע הבא,
בנובמבר הקרב ובא: 3-15/11/19
קבוצת נשים,
שרובן אנונימיות אחת לשניה,
עד למפגש ראשון שבו נפגשו הנשים, התחילו להכיר שמות, פנים, סיפורים ועד לשבועיים שבהם היה הכל מהכל. נגיעות במוכר, בהכי זר, מנוכר, חם, יחד, מרגש, מחבר, מעיף, מעציב, מעלה שאלות, תהיות, גדולות, עמוקות, מהותיות ותשובות שנופלות ומתיישבות להן יותר או פחות במשבצות חדשות.
קפצו איתי רגע שוב לאותה נקודת ההתחלה.
שהיתה נקודת הסיום של אותו היום.
בחרנו ברגע של שיק, של פינוק.להתחכך ולנגוע ולו לרגע בהודו שלא הכרתי.
בעושר ובתענוגות.
מלון "טאג'" האגדי.
שעה וחצי של מנוחה, למלא מעט מעט מצבר עייף, מאד.
משלל המסעדות, הברים, הקונספטים, הגורמה, בחרנו בבית הקפה.מחלונותיו משתקף הים.שער הניצחון.
התפריט עשיר.השרות אדיב.השפית המקסימה ניגשה כדי להציע מנה כזו או אחרת טבעונית…שתכין אפילו ובמיוחד.
בין לבין, להתחלה ולסיום, קפה, תה ועוגיות.
אחרי שבועיים עם קפה…הממממ…להזמין קפה כמו שקפה טוב שיהיה עם חלב סויה שלא בטעם מנגו או אננס🤨לצד עוגיות 'תה' פשוטות, טעימות, מתובלות בהל ושקדים, שהכינה השפית המקסימה.
משם לכאן,
מכאן ועוד פעם,
בינתיים נשאר לו הטעם.
עוגיות בומבאי.
קבלו את הגירסה שלי.
הכל הכל, כדי לשמר היטב את מה שהיה, עם הטעם והריח, המראות והתחושות.
מוזמנות להצטרף אלינו נשים אמיצות,
דרום הודו – מסע נשים, יוניק – בוטיק 3-15/11/19.
לעוד פרטים והרשמה, שלחו לי הודעה.
בינתיים מוזמנות להצטרף לאיוונט המסע
וכמובן לבוא לחגוג איתנו את המסעות בעולם, בקבוצת הפייסבוק: מסעות נשים – יוניק בוטיק
מוזמנים לקרוא עוד על בומבאי/מומבאי, אולי תבחרו גם לנגוע בה ולו ליום אחד, בבלוג של גלית, שותפתי למסעות הנשים:
השיבה למומבאי
עוגיות תה, דקיקות, פריכות, טבעוניות, מתובלות הל וג'ינג'ר
למתכון :
מצרכים :
3/4 2 כוסות קמח כוסמין
1 כף שטוחה אבקת אפיה
3 כפות מיקס של הל טחון וג'ינג'ר טחונים
קורט מלח
חופן שקדים פרוסים דק, אופציונלי
———-
1/2 כוס שמן קוקוס מוצק
1 כוס סוכר קוקוס / דמררה אורגני
1/4 כוס חלב צמחי
1/4 כוס סילאן טבעי או סירופ מייפל אורגני
1/2 כפית מחית וניל או כפית אחת של תמצית נוזלית
אופן ההכנה :
לערבב בקערה את רשימת המצרכים הראשונה.
בקערה נוספת לערבל עם מיקסר ידני חשמלי, את שמן הקוקוס והסוכר כ 5 דקות.
להוסיף חלב צמחי, המתקה ווניל.
לערבל עוד דקה.
לאחד בין שתי הקערות.
לעבד בידיים את הבצק.
בעדינות.
אם יש צורך להוסיף מעט קמח.
הבצק יהיה רך ונעים.להעבירו לפיסת נייר אפייה או ניילון נצמד, לגלגל אותו כמו סוכריה, לתת שייפ מעט מרובע ולהקפיא את הגליל לשעה וחצי.
לחמם תנור ל 160 מעלות.
להוציא מהמקפיא את הגליל.
לחתוך לעוגיות דקות, להעביר לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.לאפות עד שהן מעט מוזהבות.
בערך 15-17 דקות.
העוגיות נשמעות מעולות
אבל לצערי עקב אלרגיה קשה לג'ינג'ר לא יוכל להכין את העוגיות כמו במקור 😭
אבל אולי יש לך רעיון במה אני יוכל להחליף ?
תודה.הל, קינמון, ציפורן…
יצא מדהים! הילדים ממש אהבו (אמא, זה בטעם של דובשניות!)
שואלת לגבי איחסון- גרה במקום חם מאוד (ים המלח) ותמיד אחרי יום העוגיות מאבדות מהפריכות והופכות לרכות. איך את מציעה לאחסן?
שמחה שאהבתם.במקום הכי חשוך ומוצל.
הבטחתי ולכן אקיים;הכנתי את עוגיות מומבאי ויצאו מעולה ,רוצה לשתף בתמונות אנסה בדרך אחרת בכל אופן המון תודה!!!
נפלא שולה, תודה על העידכון.אפשר באינסטוש.
הי עדי נראה מעולה רק שאלה, האם ניתן להכין בגרסה לא מתובלת רק עם וניל? ואם כן האם להחליף 3 כפות תבלינים בקמח? הבת שלי פשוט בררנית מאוד ולא תיגע.
תודה
תודה טל.בוודאי שניתן להוסיף/להוריד, התבלינים לטעם.אין צורך להוסיף דבר.נסו וספרו
האם את מימיסה את שמן הקוקוס , אני לא הימסתי והבצק לא התגבש ונשאר די פירורי לפני ההקפאה
הי רותי, לא ממיסה, שיתנהג עמה שיותר דומה ל'חמאה'.האם הכנת לפי ההוראות? הכמויות?
היי האם ניתן להחליף קוסמים בקמח מלא?
קמח כוסמין*
אפשר, בקמח חיטה רגיל בהחלט, גם במלא, רק הלוק שלהן לא יהיה בהיר
איזו אלטרנטיבה את מציעה לקמח ללא גלוטן?
אפשר לחפש קמח נטול איכותי מבחינת המרכיבים ושמתאים לאפייה כמובן.
האם הכוונה לקמח כוסמין מלא? לבן 70%?
תודה
🙂
המתכון עובד עם כל סוגי הקמחים.למראה בהיר להשתמש בכוסמין לבן.
הי, האם אפשר להחליף את הסוכר בממתיק אחר? או אולי לוותר עליו לחלוטין?
הי מיטל, לא ניסיתי אותן עם ממתיק נוזלי. לוותר? תלוי מטרה ! להפוך אותן למלוחות? עדכני קצת יותר.