יוצאים לחופשה קטנה,
שמאווררת מה שצריך, ממלאה במה שאפשר.
חופשת סתיו, קוראים אותה.
היא נפתחת בתרועות חגיגות ההלווין.
קצת תחפושות, תהלוכות, מסיבות, ממתקים מהשכנים,
איך קוראים לזה בהגה שלנו…סיבה למסיבה.
הערב שלנו,
היה ממולא בכאלה,
עדיף אותן על ממתקים בערמות…
אימת כוסמין, סוכר קוקוס, שמן קוקוס, שקדים ועוד,
אמרנו שעדיף אימה כזו, כולל ציפורני גרעיני דלעת ושקדים,
מאשר מיני ממתק בנייר צלופן, מי יודע מאין ומתי,
שהילדים אוספים, בהתרגשות יש לומר, אצל השכנים הקרובים וגם הרחוקים.
החיים בתרבויות חדשות,
אף שלעיתים נראות יחסית דומות,
כל כך שונים,
ההדגשים, איך ומה חוגגים,
הילדים וכולנו, חלק ממנה,
אם יותר ואם פחות,
לו מתוך כך, שזוהי המציאות היומיומית.
הרבה אחר, הרבה חדש.
לעוגיות…
המתכון :
למצרכים :
31/2 כוסות קמח כוסמין
1/2 כוס סוכר קוקוס או אחר
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס קמח שקדים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מי חומוס ( מים מתוך הצנצנת/קופסה/בישול החומוס)
1/3 כוס חלב שקדים
3 כפות שמן קוקוס
אופן ההכנה :
בקערה אחת לערבב את המצרכים היבשים, בנוספת את הרטובים.
לאחד בינהם וללוש בעדינות עד שמתקבל בצק רך, לח ונעים.
אם יש צורך ניתן להוסיף מעט חלב שקדים.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
מהבצק הנפלא הזה ניתן לקרוץ עוגיות, להכין בצורות, עיגולים, לקשט או לשלב טעמים ופינוקים.
להעביר את העוגיות, במקרה הזה, בצורת אצבעות מקושטות…אם ניתן לקרוא לזה כך…בגרעיני דלעת ושקדים,
לתבנית שמעליה נייר אפיה.
להכניס לתנור ל 15 דקות או עד שהעוגיות זהובות מעט.
במה ניתן להחליף את מי החומוס?
הי סימה, המתכון מוצלח כמו שהוא, טרם ניסיתי אותו ללא מי החומוס.בהצלחה, עדי