יוווווווווו אתם חייבים,
אתם תודו לי, תכניסו את אלה ל'מועדפות',
הן עוגיות,
הן טבעוניות,
הן ללא גלוטן,
הן טבעונאיות,
טעימות בטרוף,
מזינות לאללה, לקטנטנים, לגדלדלים,
נסו אותן, עם הילדים, יחד במטבח, הם יכינו, הם יאהבו ויאכלו.
לבבות, ירחים, מעויינים… הן קלקלולות, 2 מרכיבים, לבחירתכם
ויש נישנושיישן בריאים!

raw food היא תזונה המבוססת על מזון, מזון נא, שלא עבר תהליך עיבוד וחימום מעל 48 מעלות.
בצורה הזו, כשהמזון הוא נא, זוכים ובגדול בכמות ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון ועוד,
כל מה שתהליכי בישול, אפיה, טיגון, הורסים ברוב המכריע.
התזונה הטבעונאית כוללת, ירקות, פירות, אגוזים וגרעינים למינהם, פירות מיובשים ויש כאלה שכוללים בתזונה הזו קטניות מונבטות.

לא אכנס לעובי העניין, התזונה הספציפית הזו, אני שמחה להמליץ ולאמץ חלק ממנה, כשהכיוון הוא העשרה משמעותית של אכילה וצריכת ירקות, פירות, ירוקים והרבה.
גם בתחום המתוקים, יש לה הרבה להציע, ממבחר עוגות מעניינות, גלידות ועוד…
מדי פעם אעלה מיני ומיני רעיונות הלקוחים מהעולם הזה, לשם העניין, הגיוון והבריאות.

המתכון :

למצרכים:

200 גרם שקדים, מושרים לילה במים חמים, קלופים
200 גרם משמשים מיובשים אורגניים (ניתן כמובן לשלב יותר מסוג אחד של פרי מיובש)
2-3 כפות מים

אופן ההכנה :

להכניס שקדים ומשמשים לבלנדר חזק או מעבד מזון.
להתחיל לעבד את השקדים והמשמשים, לאט, בפולסים ולהוסיף כף מים.
המים עוזרים לתהליך הטחינה ולהדבקת החומרים לידי עיסה 'בצקית'.
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד כף או שתיים.
עד שמתקבל כדור חמוד, שהכל טחון יפה והומוגני.
להוציא את הכדור, להניחו בין שני ניירות אפיה ועם מערוך לרדד לידי 'בצק' שטוח ודק יחסית.
לקרוץ צורות, לחתוך עם סכין או גלגלת פיצה לעוגיות.
להעביר לתבנית עם נייר אפיה את העוגיות.
להכניס לתנור בטמפרטורה של 45 מעלות ל 3-4 שעות.
כמובן שמי שבמטבחו נמצא מייבש מזון, לפי תוכנית מתאימה.
לקרר מחוץ לתנור לכמה שעות ולארוז.