עוגת גבינה אפויה – טבעונית, מושלמת!
את בשורת עוגת הגבינה הטבעונית האפויה, אני הבאתי.
מרשה לעצמי לכתוב זאת קבל עם ועדה.
כמובן שבזכות מצרכים מצויינים שהיו במטבחי.
לראשונה אפיתי אותה ככה, ללא תחתית, ללא בצק.
ככה התגעגעתי אליה.
ככה זכרתי אותה.
כשאמא שלי היתה מכינה אותה בכמות כפולה, אופה אתה בתבנית התנור השחורה, הענקית,
ואני הייתי האחראית,
על הביסים,
על היישור,
עיגול וסידור הקצוות.
מכורה הייתי לעוגות גבינה.
וכאלה.
הייתי ונשארתי.
וככה זה כשהעוגה שהכי אוהבים ומתגעגעים, מעט מתרחקת, מכיוון שנדרש טוויסט בעלילה…
מנסים, מנסים עד שמצליחים,
להחזיר אותה למשכן הלב והשמחה.
יש ואפשר!!!
והיא טעימה,
והיא איכותית,
והיא טבעונית,
ח ג י ג ה !
זאת,
היפה,
עשוייה כולה מסויה.
גבינת סויה ביתית, יוגורט סויה ביתי וטופו משי קנוי אורגני.
בטח שניתן למצוא חלופות קנויות ומוכנות.
הפעם כן צרפתי קלתית/תחתית פריכה טעימה, מקמח כוסמין ושאר דברים טובים.
ואוכמניות כמובן…שלבו כל פרי שאתם אוהבים, תותים, פטל, משמשים בעונה, רק צימוקים…
עוגת גבינה אפויה – טבעונית, מושלמת!
תבנית קפיצית קוטר 22 – בגודל זה היא יוצאת גבוהה ומרשימה
המתכון:
המצרכים:
לקלתית:
1 כוס + שתי כפות קמח כוסמין ( מלא, לבן, משולב, אני שילבתי ביניהם)
1/4 כוס סוכר קוקוס בהיר / דמררה טבעי בהיר
3 כפות שטוחות שמן קוקוס קר מהמקרר
1/4 כפית קינמון
קורט מלח
1/4 כוס חלב צמחי
מלית:
1 חבילת טופו משי איכותי (במשקל 350) *
400 מל יוגורט סויה ביתי /קנוי
250 גרם גבינת סויה ביתית / קנויה
3/4 כוס סוכר בהיר דמררה או קוקוס (חשוב שיהיו בהירים, אחרת הבלילה אינה יוצאת בהירה)
1/3 כוס מיץ לימון טרי
גרידת לימון שלו
1/3 כוס קמח כוסמין לבן
3 כפות קמח טפיוקה/קורנפלור
1 כף שמן קוקוס
1 כף תמצית וניל
1 חופן גדול אוכמניות, או כל פרי שבחרתם
אופן ההכנה:
נתחיל עם הכנת הקלתית.במעבד המזון, לעבד את המצרכים היבשים במעבד המזון עם להב הסכין, להוסיף את המצרכים הנוספים, לעבד לא יותר מדי, עד שהבצק נעשה אחיד ומתכדרר לכדור. הבצק צריך להיות רך ונעים.אם יש צורך, להוסיף מעט מים/קמח.
לשטח את הבצק בתבנית, כולל את הדפנות.לשים לב שהבצק יהיה בשכבה אחידה, דקה יחסית.
לעטוף בניילון ולהכניס למקרר לחצי שעה.
לאחר מכן, להכניס לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות, לאפיה קצרה, 13 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט.
לתת להתקרר.
בינתיים להכין את המילוי, להכניס את כל המצרכים לבלנדר או למעבד המזון עם להב הסכין.לערבל עד שהבלילה נהיית אחידה.
לחמם את התנור ל 180 מעלות.
להעביר את המילוי לתבנית עם הקלתית האפויה.לפזר את הפרי שבחרתם.
להכניס לאפיה כשעה וחמש דקות.העוגה כמעט יציבה, מעט רוטטת במרכזה, זהובה.
להוציא לתת להתקרר, להתייצב.
ו ת ה נ ו ה ר ב ה,
אם גם אתם עם געגועים וזכרונות.
*במידה ואין בידכם, טופו משי או רך איכותיים, אפשרי להשתמש בטופו רגיל, להפחית בערך 50 גרם, להוסיף במקום חלב סויה.
האם אפשר להקפיא?
שאלה טובה אריה, לא ניסיתי…
היי עדי,
נראית מדהימה!
אפשר להשתמש במקום הגבינה בעוד יוגורט?
היי ענבל, היא נהדרת! אני בספק לגבי העמידות שלה רק על בסיס יוגורט.תוכלי להשתמש בגבינה קנויה.
הי עדי,
העוגה נראית מעולה!
האם יש לך דגשים מיוחדים אם אני רוצה להכין אותה ללא הקלתית?
וכן, האם אפשר להשתמש בקמח לבן בבלילה?
תודה רבה
הי נגה, היא נהדרת! אפשרי עם קמח לבן! לא הייתי משנה כלום, היא מספיק יציבה.
הי עדי, היתה גרסה קודמת לעוגה, עם טופו רך נכון? אני מכינה אותה כבר כמה שנים ןהיא מאוד אהובה אצלנו בגרסה ההיא. האם שווה לנסות עם גבינת סויה קנויה במקום הטופו? זה יוצא טעים יותר?
הי נועה, יש כמה גרסאות, את מתכוונת לזו ללא בצק/תחתית?
כן, בדיוק זו.
אני פחות אוהבת עם תחתית ובכל מקרה אכין בלי. תוהה אם להכין עם טופו או עם גבינה…
שלבי גם וגם
ספרי לי איך היית מחלקת בינהם? 🙂
נועה, בואי נתכתב בפרטי! מחכה לך
היי עדי, ממש בא לי לנסות ולהכין את העוגה הזו אבל יש לי בעיה עם טופו רך, אני יכולה להשתמש במשהו במקום? חלב קוקוס עשיר? קרם קשיו עם קצת חמאת קקאו או משהו בסגנון?
הי שירה, מה הבעיה עם הטופו הרך? שואלת כדי לכוון…
סמוך לשבועות לא ניתן להשיג גבינה טבעונית, רק טופו
מכינים!
הי, לא מוצאת יוגורט סויה.. במה אפשר להחליף?
חבל, חשוב בעיקר בשביל החמיצות.אולי נסי להכין עם חלב סויה ו 2 כפות מיץ לימון.לפחות לחק מהכמות.זה מתגבן כמעט כמו יוגורט
היי. לגבי הכנת הגבינה, האם לתבל אותה במלח לימון ושמן או לוותר?
הי, רק להכינה על פי ההוראות ללא תוספות
וואוו איזו עוגה !
אלופה!
האם להכניסה למקרר אחרי שתתקרר?
הי גנית, הכנת? את אלופה!!! אם מספיק קר בבית, אין צורך! אלא אם לא אוכלים את כולה…כמובן – שלחי לי תמונה!!!
היי עדי, ואו איזו עוגה מהממת! האם יתאים עם אוכמניות קפואות או שחשוב שיהיו טריות?
הי נעם, היא נהדרת.אפשר גם קפואות – קחי בחשבון – שהבלילה – העוגה תצבע – מהנוזלים מתהליך ההקפאה.