עוגת גבינה אפויה – טבעונית, מושלמת!
את בשורת עוגת הגבינה הטבעונית האפויה, אני הבאתי.
מרשה לעצמי לכתוב זאת קבל עם ועדה.
כמובן שבזכות מצרכים מצויינים שהיו במטבחי.
לראשונה אפיתי אותה ככה, ללא תחתית, ללא בצק.
ככה התגעגעתי אליה.
ככה זכרתי אותה.
כשאמא שלי היתה מכינה אותה בכמות כפולה, אופה אתה בתבנית התנור השחורה, הענקית,
ואני הייתי האחראית,
על הביסים,
על היישור,
עיגול וסידור הקצוות.
מכורה הייתי לעוגות גבינה.
וכאלה.
הייתי ונשארתי.

וככה זה כשהעוגה שהכי אוהבים ומתגעגעים, מעט מתרחקת, מכיוון שנדרש טוויסט בעלילה…
מנסים, מנסים עד שמצליחים,
להחזיר אותה למשכן הלב והשמחה.
יש ואפשר!!!
והיא טעימה,
והיא איכותית,
והיא טבעונית,
ח ג י ג ה !

זאת,
היפה,
עשוייה כולה מסויה.
גבינת סויה ביתית, יוגורט סויה ביתי וטופו משי קנוי אורגני.
בטח שניתן למצוא חלופות קנויות ומוכנות.
הפעם כן צרפתי קלתית/תחתית פריכה טעימה, מקמח כוסמין ושאר דברים טובים.
ואוכמניות כמובן…שלבו כל פרי שאתם אוהבים, תותים, פטל, משמשים בעונה, רק צימוקים…

עוגת גבינה אפויה – טבעונית, מושלמת!
תבנית קפיצית קוטר 22 – בגודל זה היא יוצאת גבוהה ומרשימה

המתכון:
המצרכים:
לקלתית:

1 כוס + שתי כפות קמח כוסמין ( מלא, לבן, משולב, אני שילבתי ביניהם)
1/4 כוס סוכר קוקוס בהיר / דמררה טבעי בהיר
3 כפות שטוחות שמן קוקוס קר מהמקרר
1/4 כפית קינמון
קורט מלח
1/4 כוס חלב צמחי
מלית:
1 חבילת טופו משי איכותי (במשקל 350) *
400 מל יוגורט סויה ביתי /קנוי
250 גרם גבינת סויה ביתית / קנויה
3/4 כוס סוכר בהיר דמררה או קוקוס (חשוב שיהיו בהירים, אחרת הבלילה אינה יוצאת בהירה)
1/3 כוס מיץ לימון טרי
גרידת לימון שלו
1/3 כוס קמח כוסמין לבן
3 כפות קמח טפיוקה/קורנפלור
1 כף שמן קוקוס
1 כף תמצית וניל
1 חופן גדול אוכמניות, או כל פרי שבחרתם

אופן ההכנה:
נתחיל עם הכנת הקלתית.במעבד המזון, לעבד את המצרכים היבשים במעבד המזון עם להב הסכין, להוסיף את המצרכים הנוספים, לעבד לא יותר מדי, עד שהבצק נעשה אחיד ומתכדרר לכדור. הבצק צריך להיות רך ונעים.אם יש צורך, להוסיף מעט מים/קמח.
לשטח את הבצק בתבנית, כולל את הדפנות.לשים לב שהבצק יהיה בשכבה אחידה, דקה יחסית.
לעטוף בניילון ולהכניס למקרר לחצי שעה.
לאחר מכן, להכניס לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות, לאפיה קצרה, 13 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט.
לתת להתקרר.
בינתיים להכין את המילוי, להכניס את כל המצרכים לבלנדר או למעבד המזון עם להב הסכין.לערבל עד שהבלילה נהיית אחידה.
לחמם את התנור ל 180 מעלות.
להעביר את המילוי לתבנית עם הקלתית האפויה.לפזר את הפרי שבחרתם.
להכניס לאפיה כשעה וחמש דקות.העוגה כמעט יציבה, מעט רוטטת במרכזה, זהובה.
להוציא לתת להתקרר, להתייצב.
ו ת ה נ ו ה ר ב ה,
אם גם אתם עם געגועים וזכרונות.

*במידה ואין בידכם, טופו משי או רך איכותיים, אפשרי להשתמש בטופו רגיל, להפחית בערך 50 גרם, להוסיף במקום חלב סויה.