עוגת גבינה – שוקולד,
טבעונית,
אין דבר העומד בפני האפשריות, אמרתי, כתבתי ושוב ושוב ואכתוב שוב ושוב,
כי זה ההההעניין, הנקודה,
אף אחד לא יוצא מפסיד, ההפך ובענק.
מימיי לא היה לי מטבח מגוון, בחומרים, בכלים, ברעיונות, בפתרונות, בדפים עפים ועלים גם,
כמו היום.
אתמול זו פיצה, שבוע שעבר פונדו והיום עוגת גבינה, אפויה, עדינה עדינה ואורירית,
עם קראסט נפלא, ששווה לאמץ אותו,
הוא בצ'יק, הוא מזין, יצירתי, תחליף מצויין לבצק, לביסקוויטים
והכל חוזר שוב, השליטה בידיינו, מה נכין, ממה נכין ואיך.
אם רוצים מהפך,
מבקשים שינוי,
רוצים הכל מהכל, מתאכזבים,
שיהיה טבעוני כמובן,
שיהיה צבעוני, כדאי,
שיהיה מזין, רצוי
שיהיה טעים, חובה!
זה קורה, לפעמים גם לא, בימים עסוקים, בימים טובים וגם בפחות.
הערכות, ה ע ר כ ו ת , היא היא הדבר.
חומרי גלם פשוטים, כלי עזר יעילים במטבח ויש!
מאתגר ומשמח למצוא תחליפים לכל מה שרוצים להחליף,
מגדול לפיצפון,
את השניצל כבר גילינו, את הגבינה לפיצה גם, שווארמה ופסטרמה…
מה על אינסטנט פודינג, לדוגמה?
עם כל ה…ויש, הוא טעים (היה), אבל מלא בחומרים, במספרים ואותיות, לא הלאה, אך אלו עובדות.
אז אפשר להפחית, לקרוא קצת את המילים הקטנות והמפחידות, אכן מפחידות…
ולבחור, איפה משלבים את השינוי, איפה שמים את ההדגשים, איפה מרפים או מהדקים.
אצלי ההעדפה היא לפשוט וגיוון ולנסות להעביר כמה שיותר להכנה ביתית, במקום, טרייה וזמינה.
להעשיר את המזווה,
בדגנים וקטניות איכותיות,
להעשיר את המטבח ב׳סוסי פוני׳, חברים טובים ומועילים, כמו בלנדר חזק, ביכולתו לטחון הכל, להפוך כל דגן או קטניה לקמח, למכונה להכנת ׳חלבים צמחיים׳, כיום הכל זמין, אפשרי ולא יקר.
תשאלו אותי, יש לי רעיונות!!!
למתכון :
לקראסט המדהים (ממליצה לאמץ אותו.תחליף בריא מזין וטעים):
1 ו 3/4 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן, ניתן לטחון במטחנת קפה/תבלינים או בלנדר מקצועי
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים דק דק
2 כפות שמן קוקוס רך
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות סוכר קוקוס
6-7 כפות חלב שקדים, או כל חלב צמחי אחר
לבלילת העוגה :
1 1/2 ( כוסות מדידה) יוגורט סויה
400 גרם טופו משי/רך טריים
3/4 כוס סוכר קוקוס
6 כפות קורנפלור
6 כפות קמח אורז
1/4 כוס חלב צמחי
מיץ מ 1/2 תפוז
2 כפיות תמציות וניל איכותית
לתוספת השוקולדית :
6 כפות אבקת קקאו
4 כפות שמן קוקוס
5 כפות סוכר קוקוס/סירופ מייפל/סילאן
או לחילופין, חפיסה וחצי שוקולד מריר כולל ההמתקה
אופן ההכנה :
לחמם תנור ל 175 מעלות.
להכין את הקראסט.לשמן מעט את התבנית.אני אפיתי בתבנית עגולה מתפרקת, קטנה.
לעבד בפודפרוססור את כל מצרכי הקראסט.להוסיף את החלב בהדרגה ובהתאם לצורך.
להגיע ל׳בצק׳ מספיק לח ומעט דביק, לרפד את תחתית התבנית.
להכניס לאפיה קצרה, של 5-7 דקות, בחום 175 מעלות.
להוציא מהתנור.
בבלנדר או בפודפרוססור לטחון את כל מרכיבי בלילת הגבינה.
כשהבלילה חלקה וללא גושים, לחלק לשני קנקנים קטנים, באחד תהייה הבלילה הלבנה ובשני השוקולדית.
להמיס בסיר קטן, את המצרכים לתערובת השוקולד ולהוסיפה לאחת הבלילות.
לשפוך מעט מהבלילה הלבנה ולעבור לשוקולדית במרכז הלבנה ושוב הלבנה ושוב השוקולדית…לאט ובסבלנות כדי ליצור את צורת הספירלה.
להכניס לאפיה בתנור, על חום 175 מעלות למשך שעה ועשר דקות.
אימצתי את המתכונים המקסימים טעימים ומרהיבים שאת מפרסמת
תודה רבה
תודה!!! את מקסימה ונעים לי לשמוע! מחר פוסט מדליק וחדש…
שלום,
לא הבנתי כמה כוסות שיבולת שועל.
האם זה 1 1/2 כוסות יוגורט סויה?
תודה
יהודית
הי יהודית, כוס ושלושת רבע שיבולת שועל.כוס וחצי יוגורט.בבקשה!
הי יהודית, כוס ושלושת רבע שיבולת שועל כקמח וכוס וחצי יוגורט.
שלום,
שתי שאלןת-
לא הבנתי את החלק של הקקאו-אם רוצה להשתמש בשוקולד אז להוסיף סוכר ובלי שמן וקקאו? מניחה שאהיה חייבת להוסיף קצת נוזל כדי שהשוקולד יימס כמו שצריך..
ולגבי קמח האורז-אם אין סיבה שהעוגה תהיה ללא גלוטן, יכולה להשתמש בקמח לבן /מלא רגיל? או שזה משפיע על המרקם?
תודה!
הי רויטל, אם תבחרי בשוקולד המוכן, יש צורך להוסיף המתקה.אפשרי בהחלט מייפל.לגבי המרת הקמח, האורז מאד עדין ודביק, שזה טוב לנו פה.לא ניסיתי עם קמח רגיל.
היי עדי! נראה מושלם (כמו תמיד..).האם יוצא במרקם כמו "עוגת גבינה" אפויה כזאת?? ו האם אפשר להחליף את קמח השיבולת שועל בקמח אחר? תודה
הי דניאל, תודה רבה! יוצא ממש במרקם עוגת גבינה אפויה.יש מתכון נוסף בבלוג לעוגת גבינה אפויה עם אוכמניות, מוזמנת להציץ.ניתן להמיר את הקוואקר בקמח אגוזים כלשהו.
היי עדי, אפשר להשתמש ביוגורט סויה קנוי שלפעמים קצת ממותק? או בטעם וניל של The Bridge או משהו כזה? תודה!
הי יעל, בוודאי, כל עוד זהו יוגורט טרי
איזה קוטר העוגה?
22-20