עוגת גבינה – שוקולד,
טבעונית,
אין דבר העומד בפני האפשריות, אמרתי, כתבתי ושוב ושוב ואכתוב שוב ושוב,
כי זה ההההעניין, הנקודה,
אף אחד לא יוצא מפסיד, ההפך ובענק.
מימיי לא היה לי מטבח מגוון, בחומרים, בכלים, ברעיונות, בפתרונות, בדפים עפים ועלים גם,
כמו היום.
אתמול זו פיצה, שבוע שעבר פונדו והיום עוגת גבינה, אפויה, עדינה עדינה ואורירית,
עם קראסט נפלא, ששווה לאמץ אותו,
הוא בצ'יק, הוא מזין, יצירתי, תחליף מצויין לבצק, לביסקוויטים
והכל חוזר שוב, השליטה בידיינו, מה נכין, ממה נכין ואיך.

אם רוצים מהפך,
מבקשים שינוי,
רוצים הכל מהכל, מתאכזבים,
שיהיה טבעוני כמובן,
שיהיה צבעוני, כדאי,
שיהיה מזין, רצוי
שיהיה טעים, חובה!
זה קורה, לפעמים גם לא, בימים עסוקים, בימים טובים וגם בפחות.
הערכות, ה ע ר כ ו ת , היא היא הדבר.
חומרי גלם פשוטים, כלי עזר יעילים במטבח ויש!

מאתגר ומשמח למצוא תחליפים לכל מה שרוצים להחליף,
מגדול לפיצפון,
את השניצל כבר גילינו, את הגבינה לפיצה גם, שווארמה ופסטרמה…
מה על אינסטנט פודינג, לדוגמה?
עם כל ה…ויש, הוא טעים (היה), אבל מלא בחומרים, במספרים ואותיות, לא הלאה, אך אלו עובדות.

אז אפשר להפחית, לקרוא קצת את המילים הקטנות והמפחידות, אכן מפחידות…
ולבחור, איפה משלבים את השינוי, איפה שמים את ההדגשים, איפה מרפים או מהדקים.
אצלי ההעדפה היא לפשוט וגיוון ולנסות להעביר כמה שיותר להכנה ביתית, במקום, טרייה וזמינה.
להעשיר את המזווה,
בדגנים וקטניות איכותיות,
להעשיר את המטבח ב׳סוסי פוני׳, חברים טובים ומועילים, כמו בלנדר חזק, ביכולתו לטחון הכל, להפוך כל דגן או קטניה לקמח, למכונה להכנת ׳חלבים צמחיים׳, כיום הכל זמין, אפשרי ולא יקר.
תשאלו אותי, יש לי רעיונות!!!

למתכון :

לקראסט המדהים (ממליצה לאמץ אותו.תחליף בריא מזין וטעים):

1 ו 3/4 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן, ניתן לטחון במטחנת קפה/תבלינים או בלנדר מקצועי
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים דק דק
2 כפות שמן קוקוס רך
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות סוכר קוקוס
6-7 כפות חלב שקדים, או כל חלב צמחי אחר

לבלילת העוגה :

1 1/2 ( כוסות מדידה) יוגורט סויה
400 גרם טופו משי/רך טריים
3/4 כוס סוכר קוקוס
6 כפות קורנפלור
6 כפות קמח אורז
1/4 כוס חלב צמחי
מיץ מ 1/2 תפוז
2 כפיות תמציות וניל איכותית

לתוספת השוקולדית :

6 כפות אבקת קקאו
4 כפות שמן קוקוס
5 כפות סוכר קוקוס/סירופ מייפל/סילאן
או לחילופין, חפיסה וחצי שוקולד מריר כולל ההמתקה

אופן ההכנה :
לחמם תנור ל 175 מעלות.
להכין את הקראסט.לשמן מעט את התבנית.אני אפיתי בתבנית עגולה מתפרקת, קטנה.
לעבד בפודפרוססור את כל מצרכי הקראסט.להוסיף את החלב בהדרגה ובהתאם לצורך.
להגיע ל׳בצק׳ מספיק לח ומעט דביק, לרפד את תחתית התבנית.
להכניס לאפיה קצרה, של 5-7 דקות, בחום 175 מעלות.
להוציא מהתנור.
בבלנדר או בפודפרוססור לטחון את כל מרכיבי בלילת הגבינה.
כשהבלילה חלקה וללא גושים, לחלק לשני קנקנים קטנים, באחד תהייה הבלילה הלבנה ובשני השוקולדית.
להמיס בסיר קטן, את המצרכים לתערובת השוקולד ולהוסיפה לאחת הבלילות.
לשפוך מעט מהבלילה הלבנה ולעבור לשוקולדית במרכז הלבנה ושוב הלבנה ושוב השוקולדית…לאט ובסבלנות כדי ליצור את צורת הספירלה.
להכניס לאפיה בתנור, על חום 175 מעלות למשך שעה ועשר דקות.