עוגת גבינה טבעונית – פשוטה להכנה, טעימה, ללא גלוטן
עוגת גבינה, עוד אחת, חמודה, מאד,
משולבת טעם אגוזי, לימוני, קוקוס, חמצמצות, מתוקה במידה, בסהכ ידידותית וכייפית,
ולהכנה? היא ממש סופר קלה.
הכל לבלנדר, לתנור, שעה והיא מוכנה.
צריך גם כאלה.
היא ממש כייפית, נותנת מענה מפנק לעוגת גבינה,
היא יפה, יציבה, עם תוספות או בלעדיהן.
ללא בצק, רק את אלה אהבתי מאד מאד פעם פעם.
יש לא מעט עוגות גבינה בבלוג.
רק להזכירכם, הראשונה שהביאה את העוגות גבינה הטבעוניות, לארץ, הייתי אני, לפני לא מעט שנים.
וכמובן שעכשיו הרשת מלאה בהן.
וטוב שכך.
בכל מיני וריאציות, שינויים, שילוב חומרי גלם, עם קראסט, בלי, עם פירות, נקייה וצחורה וכו.
את זו תוכלו להכין, עם 'קרם לבן', עם תוסםת קונפיטורת פירות יער ביתית, או להשאירה בלבן לבן.
עוגת גבינה טבעונית – פשוטה להכנה, טעימה, ללא גלוטן
לתבנית קפיצית/סיליקון בקוטר 20 ס"מ
המתכון:
המצרכים:
400 מ״ל קרם קוקוס עם 20% שומן לפחות
כוס ו 1/4 קשיו מושרה כשעתיים
5 כפות שטוחות קמח טפיוקה או קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
1 אריזה של אינסטנט פודינג וניל טבעוני – אורגני
2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה – אורגני
250 גרם יוגורט סויה בטעם וניל/טבעי
1/2 כוס סוכר טבעי בהיר
1/3 כוס חלב צמחי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
להכין תבנית קפיצית קטנה, כדי שהעוגה תצא בגובה יפה.
לרפד בנייר אפייה ולשמן אותו היטב גם בתחתית וגם בדפנות.
לטחון תחילה את הקשיו (לאחר השרייה) עם קרם הקוקוס והקמח שבחרתם למרקם חלק בבלנדר טוב.
להעביר את שאר המצרכים לבלנדר ולערבל מעט כדי לקבל בלילה חלקה ואחידה.לטעום אם מספיק מתוקה לטעמכם, להוסיף אם בא לכם אותה מתוקה יותר.
להעביר לתבנית שהכנתם מראש ולהכניס לאפייה של שעה.
לוודא שהעוגה מוזהבת מלמעלה.
להוציא בעדינות ולתת לה לנוח ולהתייצב לפחות שעתיים.
אופציות:
קרם לבן לבן : 1 כוס יוגורט סויה, לאחר סינון קל בעזרת בד חיתול.
מעט מיץ לימון
סירופ מייפל להמתקה עדינה
לערבב היטב ולהניח יפה מעל העוגה, בעודה פושרת, לא חמה.
קונפיטורה של תותים או מיקס פירות יער מעל.
לעוד מתכוני עוגות גבינה, בבקשה:
עוגת גבינה אפויה – טבעונית, מושלמת!
עוגת גבינה – פירורים, טבעונית, מ ט ר י פ ה !!!! אופציה גם ללא גלוטן
עוגת גבינה ושוקולד אפויה, עם קראסט מאסט, טבעונית וללא גלוטן
עוגת זכרון ילדות – הכי הכי שלי
250 ג יוגורט זה לבלילה או לקרם למעלה?
לבלילה כמפורט בפוסט.וכוס יוגורט לציפוי אם בוחרים בו.
תודה עדי, נראה טעים ופשוט. יש משמעות לעובדה שהיוגורט הוא דוקא מסויה או שניתן להחליף ביוגורט צמחי אחר? (אני נמנעת מסויה).
מה גודל התבנית המומלצת שתיתן תוצאה גבוהה?
הי ארנה, עוגה כייפית.יש משמעות כן, זה הטעם והמרקם.אבל אם לא מתאפשר, נסי יוגורט אחר.תחזרי לעדכן.
תודה על המתכון. חיפשתי כבר הרבה זמן מתכון לעוגת גבינה אפויה. יצא טעים מאו ד.
אני עדיין מחפשת את המתכון שיחליף את עוגת הגבינה האפויה הגבוהה שאני מתגעגעת לאכול, אבל גם העוגה הזו הייתה ממש טובה.
ובכלל תודה על אתר מקסים ומתכונים נהדרים.
בשמחה רבה!!! יש מבחר מתכונים בבלוג, כל אחד מתחבר למרקם אחר ושונה.לכן פיתחתי כמה מתכונים, עם מרכיבים מגוונים.
אם נחליף את הקורנפלור בקמח, האם המרקם יהיה קרוב יותר לעוגת גבינה אפויה? יש איזה תחליף לביצים, כדי ליצור עוגה גבוהה יותר?
הי מאיה, אפשר להקציף מי חומוס סמיכים, ובעיקר לאפות בתבנית קטנה יותר, כך שיתקבל יותר גובה.
היי עדי, תודה על הבלוג, אני משתמשת בו הרבה. עשיתי את העוגה הזאת, הטעם גן עדן אבל היא תפחה קצת בתנור ונפלה בחזרה כשהוצאתי אותה, כך שיצאה דחוסה ולא אוורירית כמו שציפיתי לאור ההוספה של אבקת האפיה. מה אפשר לעשוץ כדי שתישאר אוורירית?
הי שירה, איזה כייף, שמחה שככה.הנפילה היא חלק, בעיקר במרכז העוגה.גם כשניסיתי עם אדים, עדיין היתה נפילה קלה.אפשר לנסות להקציף את הבלילה, להכניס אוויר.או להשתמש עם מי חומוס, להקציף היטב.נתן תוצאה מעט יותר אוורירית.
כשהוספתי לימון התערובת "התפוררה" ולא נראה אחידה יותר, נהיו גושים קטנים, יש פיתרון?
הי רעות, אם תפרטי את התהליך, המרכיבים שהשתמשת, אולי נמצא את הבעיה, פעם ראשונה שאני נתקלת בזה.
היי 🙂
העוגה יוצאת בטעם דומיננטי של קוקוס?
הי, ממש לא
היי
שאלה מאיפה אפשר לקנות פודינג טבעוני?
כי שאלתי בניצת הדובדבן ואין להם יש להם רק עם תחליף סוכר והרבה חומרים לא בריאים
תודה רבה
חני
הי חני, הפודינג הכי פשוט הוא טבעוני.זה שהוא לא ידידותי בריאותית זה נכון, אפשר להזמין מאתרים כמו הייהרב וכו.
הי..אפשר להחליף את הסוכר במיפל?
הי טרין, הסוכר חשוב פה גם לייצוב העוגה.לא ניסיתי רק עם מייפל, קחי בחשבון שגם צבע העוגה ישתנה.
נראה מעולה!
יש תחליף לפודינג? כמה הוא קריטי במתכון?
תודה, הוא מייצב כן, אפשר לנסות עם קורנפלור
היי רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקרם קוקוס במשהו אחר כמו למשל שמנת צמחית?
הי עדן, משערת שכן, אך לא ניסיתי
היי
יש לי אלרגיה לקשיו.
האם חייבים לשים קשיו? מה אפשר לשים במקום?
תודה רבה
הי ליאת, יש מגוון של עוגות גבינה, בבלוג – ללא קשיו.נסי אחת מהן.