


עוגת גבינה – משמשים מקורמלים – טבעונית וחגיגית
האמת, זה החג שאני אוהבת, אהבתי, ועוד בוורסיה טבעונית, שהשמיים גם הם כבר לא הלימיט, שהחיבור האמיתי לחג הזה, קיבל כל מיני פרשנויות לא מדויקות, החיבור הוא לאדמה, לצומח, בהכי גלובלי – הטבע.
שמחה תמיד, ליצור מתכונים חדשים, שמתחשק לי כל כך, שהם יהיו חלק משולחן החג שלנו ושלכם כמובן.

עוגות גבינה היו ועדיין, נקודת החולשה שלי, אני לא של מתוק, ממש לא, אבל עוגות גבינה לא השאירו אותי אדישה כלל וכלל.
אמא שלי, כשהיינו ילדים, בטח חלקכם זוכרים, היתה אופה עוגת גבינה, ללא תחתית כלל, בתבנית ענק, תבנית התנור השחורה, העוגה היתה יוצאת יחסית שטוחה, ואוי לעוגה, אוי, הייתי יושבת ליד התנור, מחכה לבדיקה הראשונה אם כבר מוכנה, מחכה שתצא, כן כן בעודה חמה, מחכה עם כפית לטעימה הראשונה,
זאת עוגה, שלא מגיעה לצלחות הגשה, אכלנו אותה ככה, ביס רודף ביס, מזלג לצד כפית…או כף.
אז העוגה הזאת דומה. מאד דומה.
היא רכה, ווואי וואי כמה טעימה, עם כל ביס, עף בתוכי הזיכרון.
אהבה נוספת היא משמשים.
מתוק-חמוץ. משתלבים מושלם בעוגה הזו.
לתת להם טוויסט קירמול, הזהבה, ולשלבם בעוגה.

רגע לפני שנעבור בשמחה למטבח, חשוב לקרוא היטב את ההנחיות.
העוגה פשוטה מאד להכנה, ערבוב כל המצרכים, שגם המצרכים עצמם, זמינים לקנייה, אפילו ברשתות הגדולות, אפייה, זמן מנוחה ויש עונג בהיר של אהבה.
ניתן להכין את המצרכים עצמם – את הגבינה הלבנה, את היוגורט בבית, בעצמכם.
גבינת סויה ביתית – אותה חשוב לטחון היטב למרקם חלק
יוגורט סויה
העוגה יצאה ללא סדק אחד, ערבוב עדין וקצר, אפייה רצופה ללא פתיחת התנור, אמבטיית המים, יצרו תנאים מעולים.


עוגת גבינה – משמשים מקורמלים – טבעונית וחגיגית
המתכון:
400 גרם גבינת סויה לבנה מסוננת מנוזלים
400 גרם יוגורט סויה בטעם טבעי
3/4 כוס קמח כוסמין לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר דמררה / קוקוס בהירים + 1 כף לבזיקה על המישמשים
40 גרם חמאת קקאו
מיץ לימון מחצי לימון עסיסי
1 כפית גרידת לימון
4-5 משמשים בשלים ומתוקים
אופן ההכנה:
לחמם תנור למצב גריל – צליה, לחצות ולהוציא גלעינים מהמשמשים, להניח אותם על ניר אפייה בתבנית, עם הפנים מעלה, לבזוק מעט סוכר קוקוס/דמררה, לצלות עד הזהבה וריכוך קל – בערך 10 דקות. להוציא ולתת להם להתקרר.
את התנור לכוון ל 180 מעלות.
להכין תבנית עמוקה עם מים ולהניח אותה בתנור, כזו שתכיל את תבנית העוגה.
בקערה נערבב את כל מצרכי העוגה, פרט למשמשים, לא יתר על המידה, כדי שהאווריריות תשמר.
נשמן תבנית קפיצית בקוטר 20-22, אפשר להשתמש בנייר אפייה, גם אותו לשמן מעט, לא חובה השימוש בנייר.
נעביר את בלילת העוגה לתבנית, נסדר את המשמשים הצלויים על צדם הפנימי כלפי מעלה, אני אוהבת את המראה הזה, אפשר כמובן כמו כיפות הפוכות.
להכניס בזהירות את תבנית העוגה לתנור, להניח אותה בתוך תבנית המים שכבר מחכה בתנור.
לכוון טיימר ל 45 דקות, לא לפתוח את דלת התנור תוך כדי האפייה.
לכבות את התנור.
להשאירה עוד 5 דקות בתנור עם דלת פתוחה.
להוציא לקירור בטמפרטורת החדר והיידה למקרר, לכמה שעות.
אל תשכחו לשלוח תמונה, תיוג, ולסרטון ההכנה כנסו לפה:
עוגת גבינה משמשים בהכנה

האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?
הי גיל, לא ניסיתי, חוששת שלא תיהיה מספיק יציבה
להמיס את החמאת קקאו או לפזר לבלילה את שבבי החמאת קקאו מוצקים? תודה
טלי להמיס לפני ולשלב בבלילה
היי, יש בבלוג שלך כמה מתכונים לעוגת גבינה אפויה. אני מבינה שאת שותפה לגעגוע המיוחד לעוגות גבינה אפויות 🙂
האם יש לך המלצה למתכון מסוים? אני מחפשת את המרקם הקרמי הכבד אך גם האוורירי במידה, מה שמוסיף קלילות לעוגה. קשה לתאר את המרקם, נראה לי לא תהיה לי בררה אלא לנסות בעצמי את כל הגרסאות 🙂
אכן ככה, ממליצה לנסות, אם את אוהבת עם בצק/תחתית או בלעדייה וכו…עדכני
עדי, חושבת שיוגורט קוקוס יעבוד? יש לי כאן יוגורט קוקוס איכותי לעומת יוגורט הסויה שהוא הרבה פחות מוצלח. גבינת סויה אוכל להכין לבד.
הי שני, נראה לי שכן!!! עדכני
היי
עד איזו רמה יש לסנן את גבינת הסויה?
קמח לבן רגיל במקום כוסמין יעבוד?
וכבר נישאל אבל אשאל בשנית בנוגע לתחליף חמאת הקקאו
תודה מראש
לסנן כמה שאפשר, קמח רגיל בוודאי, תחליף לחמאה – שוקולד לבן טבעוני או שמן קוקוס, תהני