עוגת גזר ותפוזים בחושה – ללא גלוטן, טבעונית, קלה להכנה – עוגת יומולדת של כפיר בן השנה
היום כפיר בן שנה
ויותר מרבע ממנה כפיר בשבי
התינוק הג׳ינג׳י שהוא חלק מכולנו
עם החיוך הכובש
זאת עוגה כתומה מתוקה כמוך
סמל לתמימות אהבה עד אין קץ
מחכים לך ולאריאל לשירי ולירדן ולכל היקרים שלנו
שובו הביתה לשלום

הכנתי לך כפיר ולכם עוגה כתומה
עוגה שתהיה שלך
עם נר דולק מלא תקווה ותפילה

עוגה שתתאים לכולם, לכל ילדי הגן והכיתה
למי שמותר ולמי שאסור למי שצריך ולמי שלא צריך לוותר

שתהיה מחזקת ומזינה לכל החברים המשפחה והילדים

עוגת גזר ותפוז ללא גלוטן וטבעונית
מקושטת בקרם כתמתם שצבעתי עם מיץ של גזר אלא מה
עוגה בחושה וקלה להכנה
מאד מאד טעימה

בואו נכין אותה יחד ונדליק נר של תפילה

המתכון:
מה צריך:

3 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
כוס ושליש נוזלים – חצי מהכמות מיץ תפוזים וחציה השני חלב סויה
1/3 כוס רסק תפוחים ביתי/קנוי
1/3 כוס סוכר קוקוס/דמררה אורגני
2 כוסות גזר מגורר דק
1/3 כוס שמן זית/קוקוס נוזלי
כפית אבקת אפיה + חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית קינמון
כפית חומץ תפוחים או הדרים
איך מכינים:
תנור על 180 מעלות
לשמן תבנית קפיצית בינונית, גם בדפנות.
כמו שאני מראה בסרטון – בקערה לערבב את המצרכים הרטובים, ללא החומץ. לערבב.
להוסיף גזר, לערבב, ואת השאר.
לערבב רק עד שלא יהיו גושים.
הבלילה סמיכה כמו שאתם רואים.
זה בסדר, יהיו עוד נוזלים מהגזרים, אנחנו לא רוצים אותה לחה מדי.
רק בסוף להוסיף את החומץ, לערבב, הבלילה נהיית בהירה ואוורירית יותר.
להכניס לתנור ולאפות 35-45 דקות
תלוי תנור וגודל התבנית.
העוגה צריכה להיות ממש יציבה וזהובה ובדיקה עם קיסם תאשר אם היא מוכנה ואפויה, אם צריך תנו עוד כמה דקות נוספות.
תנו לה להתקרר.

לסרטון ההכנה לחצו על הקישור הבא: עוגת גזר תפוז

העוגה טובה ככה כפי שהיא.
אבל מפנקת פי אלף עם קרם בצבע כתמתם.
שתי אופציות, תבחרו עבורכם את מה שמתאים וטוב לכם.
הראשונה מבוססת קשיו והשניה קרם קוקוס.

לקרם קשיו:
1/4 כוס מיץ גזר טרי
1/2 כפית כורכום
1/4 כוס מולסה כהה / סילאן אפשרי גם
1 כוס קשיו לאחר השרייה של שעה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
לטחון את כל מרכיבי הקרם, עד למרקם חלק. להעביר לקערה, לכסות ולהכניס למקרר ל 6 שעות לפחות, הכי טוב להכינו לילה לפני.

לקרם הקוקוס:
לקרם :
1 פחית קרם (!!!) קוקוס, לאחר שהות של מינימום יממה בקירור
1/2 כוס אבקת סוכר (ניתן להכין לבד)
1/3 כוס מיץ גזר טרי + חצי כפית אבקת כורכום
להעביר את תכולת פחית קרם הקוקוס המקוררת מאד לקערה.
להקציף בעזרת מיקסר ידני פשוט, עובד מעולה, עד שהקרם הופך לקצפת, להמתיק בסוכר הטחון לאבקה או להשתמש באבקת סוכר מוכנה.
ההקצפה לוקחת כמה דקות.
אם רוצים להגיע לתוצאה סמיכה ויציבה, רצוי להוסיף אינסטנט פודינג, בערך 2-3 כפות ואז לוותר על אבקת הסוכר.