אין על עוגות בחושות, קלות להכנה, הצלחה תמיד בטוחה, רק לעקוב אחר ההנחיות.
בדקותיים, הן עפות לתנור. תמיד משמחות. לא צריך מצרכים מיוחדים, ממש לא.
תפוחים? תכינו ממנה עוגת תפוחים וקינמון, חורף? עוגת תפוזים או קלמטינות, אוהבי שוקולד? בכלל פשוט…
אל תחששו להשתמש בקמח כוסמין מלא/ חיטה מלאה, זה מעשיר ונותן גוף נפלא ובריא לעוגה.
השימוש בשמן זית, משבח אותה וכלל לא מורגש, הוא טוב, מזין, איכותי, גם לאפייה ולחימום.

עוגת גזר טבעונית – ארומטית, מתובלת, מקמח כוסמין מלא, שמן זית ושאר דברים טובים
לתבנית אינגלישקייק

המתכון:
המצרכים:

2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא/חיטה מלאה
1/2 כוס סוכר קוקוס בהיר/דמררה טבעי
3 גזרים גדולים
1/3 כוס סילאן טבעי/סירופ מייפל
1 כפית מלאה אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפות מיקס תבלינים: ג'ינג'ר, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן
1/3 כוס שמן זית
1 וחצי כפות חומץ תפוחים/מיץ לימון/חומץ הדרים
3/4 – 1 כוס חלב שיבולת שועל/סויה
תוספות: 3/4 כוס שוקולד מריר קצוץ/1/2 כוס אוכמניות מיובשות טבעי/ 1/4 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית אינגלישקייק בשמן זית.
להכין את כל מצרכי העוגה מראש. לגרד גס את הגזרים, אם הם אורגניים, עם הקליפה, אם לא, ממליצה לקלף אותם.
לערבב גזר מגורד, עם כל שאר המרכיבים הרטובים, בקערה נוחה. את החומץ יש להוסיף לקראת הסוף.
להוסיף את היבשים. לערבב טוב, אך לא מדי. להוסיף את החומץ, לערבב עוד קצת. אם חסר מעט נוזלים, תלוי בעסיסיות הגזרים וגם בבחירת הקמח, ניתן להוסיף מעט.
להעביר את הבלילה לתבנית, המשומנת מראש, לשטח את הבלילה ולהכניס לאפייה של כ 30 – 35 דקות, תבדקו לפני שאתם מוציאים, עם קיסם, העוגה טוב שתשאר מעט לחה, אך חשוב מאד שתיהיה אפויה.
להוציא מהתנור, לתת לה להתייצב, להתקרר. לפזר מעט קינמון ואבקת סוכר ביתית.

לסרטון הכנה, מוזמנים: עוגת גזר – איך הכנתי

הכנתם? צלמו אותה, תייגו אותי או שלחו לי: עדיסטוש