עוגת דבש – תפוחים – ג'ינג'ר ארומטית, טבעונית
דברו איתי בשפתם של אלה,
יצירתה המושלמת של אימוש אדמה –
בפרחים, בפירות, בצבעים, בריחות.
ראש השנה בניחוחות שלו כבר כאן,
עם שינוי, שיעמיק, לתוך השתנות ובתוכו הסתיו.
תקופה מיוחדת, שמביאה פנימה והחוצה.
אני דווקא אוהבת את הטנס הזה שמחבר ליצירה, להתחדשות,
גם בנגיעות במטבח,
כשעקרונות הדרך, האני מאמין ממשיך איתי ואיתנו,
אין שום סיבה, שהחגיגה לא תיהיה חגיגה אמיתית עם הכל מהכל,
עם דגש על בריאות, הזנה, גיוון, אסתטיקה וטעם.

כמו תמיד, החיבור שלי לחגים, מביא איתו את שיא החיבור לטבע.
לטבע ולמתנותיו.
לעונות השנה וכל מה שהן מביאות איתם.
אבל המוביל המרכזי,
השימוש בהרבה ירקות, פירות, תבלינים, עשבי תיבול,
בכל מנה וארוחה.
קטפתי מכל מה שנשאר באדניות שלי, בגינית האהובה שלי, תותים, דומדמניות, אוכמניות, נענע ירקרקה…
רגע לפני שהכל נכנס לתנומת החורף.

עוגת דבש – תפוחים – ג'ינג'ר ארומטית, טבעונית

המתכון:
המצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 וחצי כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 כוס חלב סויה
1/3 ריבת תפוחים ביתית / רסק תפוחים ביתי
1 כף מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/3 כוס סוכר קוקוס/גולמי/טבעי
1/3 כוס סירופ חרובים/ סילאן טבעי
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי/זית
חופן אוכמניות מיובשות/צימוקים (אופציונלי)
חופן אגוזי מלך קצוצים
חופן ג'ינג'ר ממותק
תבלינים:
1 כף קינמון
1 כף אבקת צאי/תבלין צ'אי
1/2 כפית ג’ינג’ר טחון

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית מאורכת – אינגלישקייק.
לערבב בקערה אחת את המצרכים היבשים.
בשניה את הרטובים.
ללא מיץ הלימון, לאחד ביניהם.
לערבב קלות, רק שלא ישארו גושים, להוסיף מיץ לימון, לערבב שוב בעדינות כך שהבלילה תישאר אוורירית וקלילה.
להעביר את הבלילה לתבנית המשומנת.
ולהכניס לאפיה.
זמן האפייה – 30-35 דקות,
יש לנעוץ קיסם ולבדוק שהעוגה מוכנה, מעט לחה.
להוציא מהתנור.
לתת להתקרר.

ל 'קרם שמנת':
1/2 כוס קשיו/מקדמיה מושרים שעתיים
1/4 כוס חלב קוקוס/סויה
2 כפות סירופ מייפל
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
לטחון את כל מצרכי הקרם, עד למרקם שמנת, ללא פירורים.

לטופינג….???
פירות העונה, פרחי הגינה, עלי הנענע…

תהנו!!!

בואו ניפגש שם, תוסס וחם:
עדי באינסטגרם

לעוד מתכוני חג?
קובץ חגיגי

למאפינס 'דבש' סילאן מטריפים?
בבקשה!!!