עוגת וניל, אוכמניות ושקדים טבעונית, בחושה, גבוהה וטעימה
עוגת וניל, אוכמניות ושקדים טבעונית, בחושה, גבוהה וטעימה
קודם כל הבטחתי!
הבטחות צריך לקיים, כך לחשו לי…
עוגה בחושה, עם תוספות, ללא, תמיד טוב שתהייה בשלוף במועדפים.
זה הזמן להראות ולהוכיח, לכם בעיקר, הכוונה לעצמכם, שעוגות בחושות, טבעוניות, יכולות ורצוי וטוב וחשוב שכך,
להיות מ ה מ מ ו ת !
ג ב ו ה ו ת !!!
אווריריות, טעימות, אכילות ועוד בהנאה!
אההה וגם ידידותיות.
העוגה הזו למשל,
עם כל התוספות והיו הרבה,
עפה לה לגובה של 8 ס"מ, כן, מדדתי.
אני מוצאת את עצמי, לפחות פעמיים בשבוע, מערבבת בצ'יק איזו בלילה לעוגה בחושה, עם המרכיבים שיש, עם התוספות, מכניסה עוד טוויסטים בריאותיים, אופה בתבנית אחת, מחלקת לתבניות מאפינס אישיות, שמיד לאחר האפייה עפות להן להקפאה, אחרת דינן ועתידן קצר מדי, לפחות לא תואם את התוכניות שלי.
הטכניקה קבועה ופשוטה, רק עקבו אחר ההוראות במדוייק.
אותו הבסיס, יהיה נהדר עם כל פרי עונתי, מיני אגוזים, פירות יבשים, שוקולד שלא עליינו, סתם סתם…
הבן שלי חורש על הגשת עבודות מהר מהר, לפני היציאה לחופשה הקרובה,
אז בין לבין, פינקתי אותו בצ'אי מתובל ופרוסת עוגה,
' וואלה, טעים אמא, אפילו שזה עם פירות ולא עם שוקולד'….ואני אומרת…גרררררררר יה ילד.
לרוב אני בוחרת לאפות עם קמח כוסמין מלא, שאותו אני טוחנת בעזרת הבלנדר שלי, מזרעי כוסמין שלמים אורגניים.
אך לעיתים, גם כוסמין לבן נכנס לתמונה, או חצי חצי.סוג של פשרה כזו.כשבאים אורחים…בעיקר.
בוחרת בכוסמין, ידידותי יותר, עם רמת חלבון גבוהה יותר ופחות גלוטן מאשר בחיטה הרגילה.
הגלוטן היא סוגיה מעניינת לכשעצמה.אני כן נותנת תשומת לב לצריכת הגלוטן בתזונה שלי וגם של ילדי.
לא מונעת כלל, אך אם צרכו ארוחה המכילה גלוטן, הנוספות תהיינה ללא!
כדי לא להעמיס.
לכן מצאתי שקודם כל אפייה ביתית ידידותית מכסה כבר על כמה בעיות, טחינה בבית שמספקת איכות וטריות,
דבר נוסף, הוא השימוש בכוסמין, שהינו גם חיטה, אך איכותית יותר מהחיטה הרגילה והנפוצה.
לגבי ההמתקה, שזהו אישיו בפני עצמו, כי סוכר הוא סוכר הוא סוכר,
עדיין ככל שנבחר את הטבעי, גולמי, ככה יהיה טוב יותר.
עוגת וניל, אוכמניות ושקדים טבעונית, בחושה, גבוהה וטעימה
המתכון:
המצרכים:
3/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא/חצי חצי/לבן
1/3 כוס שקדים פרוסים דק
1/4 כפית מחית וניל, מהמקל עצמו/1 כף תמצית איכותית
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת קינמון
1/2 כוס סוכר טבעי גולמי/קוקוס/דמררה
קורט מלח
1/4 1 כוסות חלב סויה
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי/זרעי ענבים/נייטרלי בטעמו
1 כף חומץ תפוחים
1 כוס אוכמניות
אופן ההכנה: לחמם תנור ל 180 מעלות.לשמן תבנית אינגלישקייק.
לערבב בקערה אחת את כל המצרכים היבשים.לוודא שאין גושים.
בקערה אחרת את כל המצרכים הרטובים, פרט לחומץ, לערבב, אך לא יותר מדי.אם בחרתם בתמצית וניל נוזלית, צרפו אותה לבלילה הרטובה כמובן.
צרפו את תכולת קערת היבשים לרטובים.ערבבו קלות.
להוסיף את החומץ, לערבב שוב, את האוכמניות ולערבב שוב.
להעביר את הבלילה לתבנית.להכניס לתנור שחומם מראש, לאפיה של 40-50 דקות, רק כשהעוגה זהובה יפה מלמעלה ובצדדיה, לאחר בדיקה עם קיסם או שיפוד עץ, שיוצא יבש, רק אז הוציאו אותה מהתנור.
תהנו, ספרו לי, צלמו ושתפו אותי עם יצירותיכם, בדף האינסטגרם שלי (בסטורי): https://www.instagram.com/adi_shapira_blooger/
או בדף הפיסבוק של 'דובדבנים של טעם'
נראה מושלם! אבל אין לי אוכמניות או שקדים פרוסים, במה אפשר להחליף?
תודה עינב, בכל פרי שאת אוהבת כולל מיובשים ואגוזים למינהם 😊
חולמת על עוגות טעימות כאלה ללא גלוטן 🙂
אין מה לחלום, יש לעשות.יש אופציות נפלאות בבלוג, בכל מקרה ניתן לעשות המרה לקמח נטול כל מתכון.
יעבוד כעוגת גזר? 🤔
עקרונית, למה לא😊?
היי עדי, נראה נפלא ובדיוק חייבת להכין עוגה למחר.. האם ניתן להמיר את שמן הקוקוס בשמן רגיל?
הי נוי, בוודאי
תודה עדי! ביחס של 1 ל 1?
כן
מה קורה אם מחליפה את הסוכר בהמתקה אחרת כמו סילאן או מייפל? מה צריכה להוסיף? במה צריכה להתחשב? ומהי מידת ההמרה?
נראה מעולה!
תודה ספיר, אין לי מידות להמתקה נוזלית בעוגה זו.הסמיכות של העוגה חשוב שלא תשתנה.
הי עדי יקרה, במה אפשר להחליף אוכמניות?
הי הי חיה, כל פרי עונתי שאת אוהבת😊
הי, מה הכמויות מבחינת גרמים? כמה זה כוס מבחינתך?
הי, כוס מדידה😊
האם אפשר להחליף את הפירות בשבבי 🍫 קטנים?
בהחלט😊
יכול לעבוד עם פטל במקום אוכמניות?
כן
אפשר להכין כמאפינס?
כן, כתבתי על כך בפוסט
הי עדי
נראה מושלם. תודה על המתכון
חייבים שקדים?
הי הי, תודה רבה😊ממש לא חובה
האם אפשר להמיר את החלב סויה בחלב שקדים או במיץ תפוזים?
הי מיכל, כן
היי עדי תודה על המתכון
האם אפשר להחליף בקמח בלי גלוטן?
הי הי,
לא ניסיתי,
אך עקרונית אין בעיה, נסי למצוא קמח ייעודי איכותי לעוגות.בהצלחה
הי עדי
המון תודה על המתכונים שלך. רציתי לשאול איפה אפשר למצוא זרעי כוסמין בשביל להכין את הקמח? כמה גרם צריך בשביל להכין את הקמח? יש לי מעבד מזון טוב שאני יכולה להכין את הקמח.
תודה לך על כל המתכונים. שואבת המון השראה מהם.
הי ספיר, בשמחה רבה ותודה גם לך! לגבי הכוסמין – שווה להעזר בגוגל, אני יודעת שמנחת הארץ מוכרים אותם שלמים ומשערת שגם בבתי הטבע הגדולים.הטחינה צריכה להיות עם מכשיר ייעודי לטחינת קמחים, אחרת לא מתקבל קמח דק.אני טוחנת כמות גדולה ומשתמשת לפי הצורך.בהצלחה
את טוחנת בבית או מישהו עם מכשיר מיוחד טוחן לך את זה?
לאמא שלי יש מכשיר ידני קטן, מאד ישן שבו היא טוחנת שקדים ויוצא קמח עדין, וככה אנחנו עושות עוגה על בסיס קמח שקדים.
הנה התמונה של זה:
https://www.dhresource.com/0x0s/f2-albu-g7-M01-38-5F-rBVaSVsDml2AZ4XoAAHJtqIVylk588.jpg/upgraded-stainless-steel-flour-mill-coffee.jpg
אני טוחנת עם בלנדר ייעודי.יש כמובן גם מטחנות מיוחדות.המטחנה שצירפת קישור, לדעתי היא לקפה, תבלינים, אך שווה לקרוא עלייה עוד.
רק רציתי לומר שאמא שלי מכניסה שקדים או אגוזים ויוצא קמח מאד דק ואוורירי בשביל עוגות. את משתמשת בויטמיקס?
תודה, עם בן דודו, אומניבלנד
הי אם אין חומץ תפוחים במה ניתן להחליף?
הי הי, חומץ רגיל או מיץ לימון טרי😊
נראה נהדר! שתי שאלות- אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן? והאם אפשר להמיר את חלב הסויה בחלב אחר כמו- שיבולת שועל/שקדים/קוקוס. תודה!
תודה הדס, אפשר לנסות עם קמח ללא גלוטן ייעודי – לאפיית עוגות. להמיר בחלב קוקוס כן – יהיה מעט יותר כבד, וחלב שיבולת שועל בהחלט כן.תהני
היי עדי, העוגה יצאה כל כך טעימה שהבת שלי ביקשה אותה ליום ההולדת 🙂 אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית 22 ס"מ להגדיל כמויות?…תודה
הי ארבל, איזה כייף!!!! מזל טוב למתוקה! כן כדאי להכפיל כמויות, או לפחות פעם וחצי.
העוגה לא נראית מעולה ואני לא חולם על העוגה!!!
פשוט להכין אותה והיא עוגה מעולה וקלה להכנה. עם אוכמניות יוצאת מושלמת.
תודה רבה!
פרדיייי איזה אושר – איזו הודעה! שמחה שאהבת, תודה שבאת לעדכן ולשתף! חג שמח