🍑🍓🍃🍇 עוגת טורט טבעונית
עם מלא ג׳לי ופירות 🍇🍓🍃🍑
ככה מתחילים שבוע???
תכלס איך לא🙃🙃🙃
בחמישי העלתי את מעללי מהללי העוגה הזו בסטוריז.
בסופש חזרתי עם ק״גרמים של תותים מקסימים ובכלל פירות הקיץ סוף סוף במלוא הדרם פה, כמה חיכיתי.
ועוגה כזו עם ג׳לי היא חלום, היא של ילדות, נו מה, כולה ג׳לי… מי לא אהב מי?
אז יש פה אלכימיה, ששייכת לעולם קסמים קסום ומקסים😃
הכנתי עוגת ׳טורט׳ רכה אוורירית וכמובן שללא ביצים, או קצף שלהם.
הכנתי ג׳לי, טבעי, טבעוני, לא תעשייתי, לא מן המוכן,
אלכימיה קטנה ויש.
ועוד הצלחתי שכל העוגה כולה תתכסה בשכבת ג'לי בג׳לי המשגע הזה
ובנוסף הפירות המרעננים,
בקיצור קפצתי לשמיים, רקדתי ושמחתי סופר על התוצאה.
תציצו בתמונות, יש דברים בגו, לא?
אז זאת העוגה שלכם לסופש הבא, אלא, אם תתמודדו עם חוסר יכולת לדחות סיפוקים♥️ואני על זה אוהבת אתכם במיוחד.
העוגה עצמה, יצאה רכה, אוורירית,
לא ויתרתי על קמח כוסמין, לא וויתרתי על מלא, למרות ששילבתי גם קצת לבן.
היא יצאה ונילית כזו.אגב, טעימה בפני עצמה.
אבל המטרה, היתה, חדה וברורה.
עוגה של פעם.עוגה של סבתות.
ויש לי הרושם שכולנו פגשנו אותה, כך או כך.
אז ג'לי,
כאילו הכי לא שבעולם,
ופתאום הכי כן.
מה זה התחשק לי.קטע מעניין שהילדים שלי לא מכירים אותה, בטח לא מהבית, גם ג'לי לא.
רק סיפורים, על קינוחי פירות וג'לים, שאלו היו קינוחי שוס בזמנינו…פיייי….מי היה מאמין.
יאללה נכין?
עוגת טורט טבעונית עם מלא ג'לי ופירות
המתכון:
המצרכים:
לעוגה:
1 ורבע כוסות קמח כוסמין מלא/חצי חצי
1/2 כוס סוכר טבעי-גולמי (או דמררה/קוקוס בהיר)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
1 וחצי כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי/שמן נייטרלי אחר
3/4-1/2 כוס חלב סויה
1/2 כוס מי חומוס (מצנצנת, מבישול גרגירי חומוס – מים מצומצמים וסמיכים)
1 כף חומץ תפוחים
קורט מלח
לג'לי:
2.5-3 כוסות מיץ פרי טעים ומתוק טבעי (לשכבה נדיבה של ג'לי השתמשו ב 3 כוסות, אם רק שכבה עליונה אז פחות)
1 כף גדושה של אבקת אגר אגר (מתאימה פה יותר מאשר הפתיתים)
אם המיץ שבחרתם מתוק מספיק, אין צורך להוסיף המתקה, אם לא
ניתן להמתיק עם סירופ מייפל טבעי אורגני או סוכר אורגני בהיר.
פירות העונה:
מישמיש, חופן ענבים, חופן אוכמניות, נקטרינה, תותים – מה שיש עונתי, חשוב שהפירות יהיו מתוקים ולא קשים
אופן ההכנה:
נתחיל בעוגה:
לחמם תנור ל 175 מעלות.
לשמן היטב, כולל את הדפנות, תבנית שבחרתם, 22/24 ס"מ קוטר.
להקציף את מי החומוס עם הסוכר.
לערבב את מצרכי העוגה, לא כולל החומץ.לא את כל כמות חלב הסויה, בבת אחת, תלוי באיזה קמח בחרתם להשתמש.
להוסיף את החומץ, לערבל מעט ובעדינות, לשמור על האווריריות של העוגה.
להוסיף את הקצף.
הסמיכות חשוב שתיהיה כמו של פנקייקס.לא דליל!לשחק עם שארית החלב הנוסף בהתאם לצורך.
לערבב ולשפוך את הבלילה לתבנית.שכבר משומנת מראש.
להכניס לאפייה בתנור החם, ל 30-40 דקות, תלוי גודל התבנית.חשוב שתצא מעט זהובה, אפויה טוב, לבדוק עם קיסם שלא תשאר רטובה ולא אפוייה בפנים.
מעט לחה – כן.
לחתוך את הפירות, כמו בתמונות.
להוציא את העוגה.לתת לה רק מעט להתקרר, היא צריכה להיות חמה, לא רותחת.
לסדר את הפירות בשכבה יפה ונדיבה.
ג'לי:
בסיר לערבב את מצרכי הג'לי היטב, עם מערבל יד או כף עץ, ללא חימום עדיין.עד שלא יהיו כלל גושים.
לחמם את האש.
על חום בינוני.
לערבב כל הזמן, 2-4 דקות, כשהג'לי מסמיך מעט מעט.
להוריד מהאש, מיד לשפוך, בזהירות, את הג'לי החם על העוגה, עם הפירות.
להכניס לקרור, שעתיים פחות או יותר.
את העוגה לשמור קרה.
תהנו!!!
ארגנתי הילייט (העיגולים החמודים האלה מעל הגריד תמונות) עם הכנת העוגה, מוזמנים:
עדיסטוש
יש מאפה מישמישים מהממת, בחיי, מיוחדת במינה, ללא גלוטן – בטוחה שיש כאלה שזקוקים לה גם:
מאפה משמשים, שקדים בניחוחות מטריפים – ללא גלוטן
יעבוד גם עם קמח נטול גלוטן?
אפשר על אותו עיקרון גם עוגת "גבינה"?
הי דינה, לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן.
משערת שיעבוד על כל בסיס עוגה מוצקה.