עוגת יוגורט, משמשים וטימין…ועוד נטולת גלוטן
הגזמתי?
עוגת צ'יק בדאווין.
במראה של פאי, בתכלס בחושה.
בחושה של חמישה ערבובים, כי יותר זה לא כדאי.
עם קישוטים צבעוניים לפי עונה, הפעם משמשים, כתומים-אדומים, מתוקים-חמוצים.
האמת זמן רב (הרבה זמן), לא מצאתי כאלה טעימים ממש, ממש משמש, עם הטעם והריח והסרפן…
והגרעינים (דאז גוגיים) והמשחק…תשמרו אותם כי העולם גם הולך ונעלם.
פעם שפשפנו אותם טוב טוב על הכביש בשכונה ויצאנו למשחק…
פעם זה פעם והיום, עוגת יוגורט ומשמשים, לא רק, גם טימין בשביל הטוויסט וגם צנוברים בשביל הנגיס.
לא יודעת איך אתם עם שילובים שכאלה, שתדעו לכם שטימין עם פירות ועוד כאלה, עם מתיקות עדינה וחמצמצות חצופה זו זוגיות של הרפתקאה.
הטימין פורח לו בכל הדרו, כמה קטן, כמה נפלא וכמה יפהפיה, כל המרפסת שלנו והיא גדולה, מקושטת בעלעלי ופריחת טימין שעפו להם, בין המרצפות וכמעט בכל עציץ…
וכמו תמיד, חושבת, איך ומה, שיהיה טעים, שיהיה מקושט, צבעוני, מזין וגם בריא.
אז כתום וסגול הולך, עונת המשמשים קצרה, זה הזמן, נקטרינה או שזיף מחר יחליפו כבר את המשמש.
מכיוון שיש הרבה, כל אחד וסיבותיו, שמקפידים על תזונה ללא גלוטן,
בחרתי להכין את זו העוגה.
וברור וכמובן שאפשר וניתן לאפות עם קמח כבר מוכן (קנוי) אך, רצוי וגם כדאי להכין הכל מהתחלה.
למרות הטעמים, השילובים, העוגה טעימה ומעודנת, השקדים מורגשים ומודגשים, לא מתוקה מדי, משאירה מקום של כבוד למשמשים.
למתכון :
לתערובת יבשה:
2 כוסות מיקס קמחים נטולי גלוטן, 1/3 קמח שקדים, 1/3 קמח קינואה, 1/3 קמח אורז
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
קורט מלח
1/2 כוס סוכר קוקוס
1 כפית אבקת קסנטן גאם/טפיוקה
לתערובת רטובה:
11/4 כוסות יוגורט סויה
2-3 כפות מים
1 כפית ליקר מועדף
1/3 כוס שמן זרעי ענבים/שמן קוקוס נוזלי
1 כפית תמצית וניל איכותית
עלי טימין טריים…בנגיעה
1 כף חומץ תפוחים
4-5 משמשים כתומים כתומים ומתוקים, מגולענים, פרוסים.
1 כף צנוברים ועלי טימין לקישוט.
1 כפית סוכר קוקוס לפיזור על העוגה, לפני האפיה.
לערבב כל תערובת בניפרד ולאחד בינהם.
לצרף את כף החומץ ולערבב בעדינות וערבוב קצר.
לשמן תבנית קפיצית, קוטר 22-24, לשפוך את הבלילה לתוכה.
להניח בעדינות את פרוסות המשמשים, לפזר את הצנוברים, הטימין וכפית סוכר הקוקוס.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות, לאפיה של כ 30-35 דקות, כשהעוגה זהובה, יש לבדוק עם קיסם שאכן מוכנה.
עדי יש לי שאלה אין עכשיו משמשים ויש לי במקרר אפרסמונים בשלים. יש מצב להחליף?
האמת לא אפיתי עם אפרסומונים…נשמע מעניין
הי עדי, תודה על מתכון מעלף! מה מחליף קמח קינואה?
הי הי אלוש, כל קמח אחר, רק לא קטניות.