עוגת ירקות טבעונית – בחושה, מתוקה ופשוטה

עוגת ירקות טבעונית – בחושה, מתוקה ופשוטה
כבר שנה שהיא חלק מהרשימה של TO DO לבלוג,
עוגה כייפית, לבוקר, עם קפה של אחר שנצ, לשקט שאחרי הסערה…
זו עוגה שאני תמיד מכינה לכיבוד פתיחה בסדנאות שלי.
היא מענינת, אולי מסקרנת, טעימה, פשוטה להכנה, מתובלת וריחנית
ועדיין בז'אנר הבחושות של הבצ'יק צ'ק.
ועוד בקישוטישיין, בקרמישיין, ב כ ל ל …

חושבת שכבר שיתפתי בעבר, שמעולם לא הייתי מהאופות האלה, שמוציאות תחת ידן ותנורן עוגות דוגמניות,
האמת שלא הייתי אופה עוגות.הייתי מכינה קינוחים מהירים כאלו, שלא תופסים לי מהזמן והכייף שבהכנת אוכל אוכל, שאותו אהבתי מאז ומעולם, ליצור, לשלב, לבשל ולאכול…גררר,
עם השנים, שינוי סטטוסים ועוד, לאט לאט נכנסו להם, במפתיע ואפילו בחשאי, עוגות לחיי, לחיינו יותר נכון.
אני של המלוחים.

גם כיום, מעדיפה את הפשוט, המהיר, לרוב אין נפילות, כמעט ללא פאשלות, ניתן לשלב מצרכים, טעמים וליצור עוגות כייפיות, ליומיום, לשבת.
אז כאמור, עוגה בחושה היא לכל אחד.לא צריך להיות האופה המהוללה, בכדי שתצא אחלה עוגה.
צריך רק להכיר קצת את המטריה, את הבסיס והשאר זה רק צ'יפור.
הן זולות, מרבית חומרי הגלם זמינים, ככה שגם בהפתעת אורחים, ניתן לחמם מהר תנור, להוציא את המצרכי בסיס ואת התוספות, הטעמים והצבעים בהתאם למה שיש.
עד שמתנשקים, מורידים תיקים, שירותים, איזה כייף וכמה זמן לא…מה תרצו לשתות, עד שעונים, עד שזוכרים,
העוגה מוכנה, חמימה ומריחה.

וכמובן שכל בסיס, ניתן לשנותו, למשוך לכיוון יותר בריא, לשלב קמחים מלאים, לשלב קמחי קטניות, דגנים נוספים.
להמתיק בסוכר שאתם אוהבים, או בסילאן טבעי, בסוכר קוקוס או בסירופ מייפל.לתת לפרי מיובש או טרי, לתת את ההמתקה, הכל לפי אהבתכם ובחירתכם.
את הנוזלים להעשיר, במקום מים, חלב צמחי, סויה, שקדים, קוואקר או קרם קוקוס.
את השמן, להפחית, לבחור ולהתאים.

יש עוגת גזר, יש דלורית, יש קישואים
ועכשיו יש מיקס ירקות.
השילוב בין הדלעת, הזוקיני והגזר, עם תבלינים, אגוזים…וקרם משגע,
יש לנו עוגת שיחוק.
הכתומים מתקתקים, הקישוא נותן לחות ועדינות ואפילו מעט הדבקה.
הגזר והזוקיני, רחוצים, לא קלופים.
הקמח הוא קמח כוסמין וקוואקר.אפשר כך, אפשר אחרת.
אני קופצת, מה קופצת, מתנפלת על ההזדמנות המאפשרת גיוון, שילוב, חומרי גלם מזינים וטובים.

עוגת ירקות טבעונית – בחושה, מתוקה ופשוטה

המתכון:
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא (המרתי מחצית הכוס בשיבולת שועל טחונה לקמח)
1 כף שטוחה אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
12 כוס סוכר קוקוס/דמררה
קורט מלח
1 כף של תבלינים: קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס חלב סויה ביתי או קנוי
1/3 כוס שמן קוקוס/זרעי ענבים
1 כף חומץ תפוחים
1 כוס זוקיני מגורר
3/4 כוס דלעת מגוררת
3/4 כוס גזר מגורר
1/2 כוס אגוזי מלך, אופציונלי, אך מוסיף מאד

אופן ההכנה: לחמם תנור ל 180 מעלות.לשמן תבנית אינגליישקייק.
במג'ימיקס או במגרדת ידנית, לגרר את הירקות.
בקערה אחת לערבב את המצרכים היבשים.
בנוספת את הרטובים, פרט לחומץ.
לשלב בינהם, לערבב ולהוסיף את הירקות המגורדים.
לערבב היטב.
להוסיף את החומץ, לערבב שוב ולהעביר את הבלילה הסמיכה לתבנית המשומנת.
להכניס לאפיה, כ 45 דקות.לבדוק לאחר 40 דקות, עם קיסם או שיפוד עץ, שיצא יבש יחסית.

***מי שמעוניין בקישוט העוגה עם הקצפת:
1/2 פחית קרם (!!!) קוקוס, לאחר שהות של מינימום יממה בקירור
1/2 כוס אבקת סוכר (ניתן להכין לבד)
כמה טיפות מהמיץ של הכתומים לאחר הגירוד שלהם, לצבע מעט צהבהב
להעביר את תכולת  קרם הקוקוס המקורר מאד לקערה.להקציף בעזרת מיקסר ידני פשוט, עובד מעולה.עד שהקרם הופך לקצפת, להמתיק בסוכר הטחון לאבקה או להשתמש באבקת סוכר מוכנה.ההקצפה לוקחת כמה דקות.אם רוצים להגיע לתוצאה סמיכה ויציבה, רצוי להוסיף אינסטנט פודינג, בערך 5-4 כפות ואז לוותר על אבקת הסוכר.