את העוגה הזו הכנתי, בשעה שאני לא בטוחה כמה מכם מחבבים לבלות אותה בערות מוחלטת, אחרי קפה ובמטבח…
חברה של ג'ויה, הבת שלי, הזמינה עוגה,
ליומולדת שלה,
שתהיה לבנה,
מתוקה,
קרה,
עם שוקולד, חחח…
מקושטת בתותים ופירות יער…
מכיוון ששמנות מתוקות ושדומות לה, מעדיפה בלעדיהן,
הראש במרחב מאותגר,
יהייי איזה כייף,
איזה קרם? מה הבסיס? מה מחזיק ומייצב?
התחלתי עם הקרקע-סט, עברתי ל'גוף', בתקווה שיהיה יציב מספיק, שישאר לבן צח, שיהיה מתוק, רך במידה,
לא במרקם צמיגי ולא פלסטיקי…
אפיה ובישול טבעוני, הכנת קינוחים וכל שאר עניינין טבעונין,
הופכים את המטבח, לקיינד אוף סמול מעבדה.
לרקוח, לחבר בין מרכיבים, לייצב, לאחד, להדביק, ובלי המובן מאליו,
ביצים, חמאה, מרגרינה, מייצבים תעשייתים, נותני טעם מלאכותיים ועוד,
מעבדה ידידותית למשתמש, לאופה ולמבשל,
גם אם השעה ארבע וחצי לפנות בוקר.
הלכתי על הכל מהתחלה,
החלטתי להשתמש בחומרי גלם כמו שהם.
יכולתי לקנות שוקולד לבן טבעוני, כן יש כזה,
אבל לא ולמה,
חמאת קקאו שהיא המרכיב העיקרי בשוקולדים בכלל, יכולה לתת את הטעם 'השוקולדי לבן', לתת גוף ויציבות,
בתוספת אגר אגר, שזהו התחליף לג'לטין, בעולמינו, טיפהל'ה טפיוקה טחונה לקבלת סמיכות עדינה ונייטרלית בטעם
והתוצאה מרשימה,
יציבה,
טעימה,
מצפון יחסית רגוע ומחייך.
קצת על האגר האגר Agar Agar,
למי שלא מכיר או שטרם זכה להשתמש בו.
האגר הוא בעצם, ג'לטין צמחי, המופק מאצות ים,
תחליף אידאלי במטבח הצמחוני והטבעוני, הבריא ואפילו לשומרי הכשרות.
הג'לטין הרגיל, המוכר והנפוץ, לצערנו הרב, מופק מהחי,
הוא חלבון קרישי המופק מעצמות ומעורות של בעלי חיים, בעיקר מבקר.
ושוב כמה נפלא לפתוח את הראש, עוד ועוד
ולגלות עולם שלם, נפלא ומגוון של אוצרות הטבע.
למתכון :
למצרכים :
למוס השוקולד הלבן :
500 מל קרם קוקוס (ממליצה על הארוי די, בקרטון)
100 גרם חמאת קקאו גולמית ואיכותית*
3/4 כפית אבקת אגר אגר הטחונה דק דק **
100 גרם סוכר קוקוס, אם יש בידיכם את הבהיר,אם לא ניתן להשתמש בסוכר חום אורגני בהיר
2 כפיות קורנפלור או 2 כפות קמח טפיוקה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית תמצית מי ורדים, אופציונלי לאוהבים
לתחתית (הקראסט) :
1 כוס קוואקר דק (משיבולת שועל, כוסמין, אורז…)
1/2 כוס שקדים/אגוזים/מיקס
3 כפות סירופ מייפל איכותי
2 כפות שמן קוקוס
2-3 כפות חלב צמחי
1 כפית תמצית וניל/ קצת גרידת מקל וניל
קורט קינמון
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
אופן ההכנה :
להכין תחילה את הקראסט.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לטחון את כל המרכיבים של הקראסט בפודפרוססור.ניתן להשאיר מעט גס או לטחון דק דק, לפי מה שבא.
לרפד תחתית תבנית, אני השתמשתי בקפיצית קטנה, 20 קוטר, בקראסט ולאפות 10-12 דקות עד שמעט מתקשה וקצת מזהיב.
ניתן בהחלט להשאיר את הקראסט ללא אפיה.
אם בחרתם כן לאפות, להשאיר להתקררות מוחלטת לפני הוספת המוס.
לעבור להכנת המוס, לסיר בעל תחתית עבה, להעביר את כל המצרכים שברשימה, לערבב היטב, במטרפה ידנית, לחמם את הכיריים/אש, על חום נמוך- בינוני.לערבב היטב, תוך כדי, עד שהתערובת, סמיכה יותר, ללא גושים כלל.בערך 8-10 דקות.
לשפוך על הקראסט שהתקרר בינתיים.
להכניס למקרר לליילה.
לשמור את העוגה בקירור כמובן, היא עדינה ורכה.
לקשט או לא…
.* את האגר אגר ניתן להזמין אונליין מ'המזווה'
** את חמאת הקקאו ניתן להזמין אונליין מ'המזווה'
היי עדי,
חמאת הקקאו מפרישה המון שמן בצבע צהוב . זה אמור להעלם במוס?
הי יהונתן,
חמאת קקאו לא מפרישה, ככה היא נראית כשהיא במצב צבירה נוזלי.לאחר העירבול וכל שאר תהליך ההכנה, היא מתקשה ומתאחדת.
הי עדי, האם אפשר להשתמש פשוט בשוקולד לבן ולהוריד בכמות הסוכר? הכוונה שיחליף את חמאת הקקאו..
הי סיגל, משערת שכן, אם כי לא ניסיתי.
היי,
העוגה תהיה מוצלחת לאכילה גם בלי לילה בקרר?
הי הי, חובה קירור
היי עדי, המתכון מקסים! את חושבת שאפשר להוסיף למעלה סווירל כזה מרוטב פטל? או שזה פחות מתאים? תודה!
הי יעל.תודה! בהחלט אפשרי.יכול לרענן.עדכני איך יצא.
הי עדי,
כמה זמן ניתן להחזיק את העוגה מחוץ לקירור? היא תוכל לשרוד נסיעה של שעתיים?
תודה 🙏
הי טלי, בגדול היא צריכה קירור, אם תוציאי מהקפאה שניה לפני היציאה…בתוך התבנית עצמה, לזמן קצר משערת שיהיה בסדר, להכניס מיד כשאת מגיעה שוב לקירור.
היי עדי, חושבת שהמוס יכול לעבוד גם כציפוי על עוגה בחושה וקרם לזילוף?
וואו שירה, שאלה טובה, חוששת לתת תשובה, לא ניסיתי
2 כפות קמח טפיוקה- זו הכמות? יצא לי נורא צמיגי
זאת הכמות.לא יודעת איך ומה עשית, אפשר לעבור על התהליך יחד.היא יוצאת מוצלחת ומאות הכינו אותה.