מאפה משמשים🌱🍑 עוגת משמשים
יו ניים איט העיקר דו איט
עוגת משמשים ודוחן – מטורפת
ד ו ח ן – לא התבלבלו לי האותיות ולא זה לא דוחה😀
זה דגן סופר משובח מזין עשיר, ללא גלוטן,
המאפה ללא שמן, הוא ממש ארוחת בוקר מופלאה, לצד כוס תה, לרגע מתוק עדין, בקיצור,
אם אני נתתי לו צ׳אנס בואו גם אתם.
עוגת משמשים – דוחן טבעונית, ללא גלוטן, עוגת מאפה קיצית מפתיעה ומטריפה
גם דוחן גם משמשים – חתיכת הפתעה משמחת, הדוחן הזה, יושב אצלי ויושב, עד שפג תוקפו, ושוב אותו הסיפור, לא הגיוני,
שהגרמנים פה, עפים עליו, יש עליו אגדות ילדים, ועדיין לא נתתי לו שום מקום, לא מלוח ולא מתוק.
הוא ידוע כדגן סופר משובח ואיכותי, ממשפחת העשבים – poaceae – נראה כמו זרע, ניתן למצוא אותו בגדלים שונים.
בנוסף הוא אינו מכיל גלוטן, מפוצץ ויטמינים ומינרלים, אפילו עשיר בחלבון, בנוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.
רק לסבר מעט את האוזן – עשיר בויטמינים B1 B2 B3 B5 B6 B9, E ובמינרלים – אבץ, סידן, מגנזיום, אשלגן, ברזל ועוד
אז שימו אותו ברשימת הקניות, וברשימת המתכונים הממולצים להתנסות בו.
עוגת משמשים – דוחן טבעונית, ללא גלוטן, עוגת מאפה קיצית מפתיעה ומטריפה
לתבנית בגודל 22 על 22
המתכון:
מה צריך?
1 כוס דוחן אורגני
7 כוסות חלב ומים +
2 כפות שמן קוקוס נוזלי
5 משמשים מתוקים ובשלים
קצת קינמון ותמצית וניל
1 כף מי ורדים
1 כף מיץ לימון וקצת מגרידת הקליפה שלו
3 כפות סירופ מייפל טבעי – אורגני
1 כף סוכר קוקוס
לפיזור מעל המאפה: שקדים, פיסטוקים, טימין
איך נכין?
נחמם תנור ל 220 מעלות.
ישר לתבנית, להכניס את הדוחן, לאחר שטיפה וסינון, להוסיף חלב, 5 כוסות, תבלינים, המתקה, 1 כף שמן קוקוס, מיץ לימון וגרידה שלו, נערבב עם כף עץ. נוריד את טמפרטורת התנור ל 200 מעלות. נכניס לאפייה ראשונה, 20 דקות, עם כיסוי. בינתיים לפרוס את המשמשים, לחצאים ואותם לפרוסות לא דקות מדי.
להוציא את המאפה, לערבב קלות, לשטח שוב, לקשט בנדיבות עם פרוסות המשמשים, כל המרבה הרי זה מאד משובח, אפשר להוסיף גם קוביות פרי לבלילה עצמה.
להוסיף את שארית הנוזלים – המים (אפשרי חלב צמחי כמובן), לפזר שקדים, סוכר, טימין, פיסטוקים ולטפטף את כף שמן הקוקוס השניה.
להחזיר לתנור, שוב כשהמאפה מכוסה, להמשך אפייה,
עד שהמאפה זהוב ויציב.
להוסיף עוד נוזלים, תוך כדי, אם נראה לכם שיש צורך, הדוחן סופג בלי בעיה, כך שאם אתם אוהבים מאפה יותר רך, תוסיפו עכשיו.
הדוחן סופג הרבה נוזלים, גם לאחר האפייה. תטעמו, נסו ותחליטו אם עוד חצי כוס תוסיף למרקם או שלא.
זהו, הריח כבר משגע את כל החושים.
הטעם גם.
תהנו
טוב שחזרת, התגעגעתי. בדיוק מתאים לי – שפע משמשים בבית, ואני אוהבת דוחן. בחורף אני הופכת את הדוחן לקוסקוס כשהנכדים מגיעים. מומלץ מאוד.
תודה שרה יקרה, נשמע נהדר, עדכני ושלחי תמונה.
האם ניסית להחליף את הסוכר סוויטנגו ואת המייפל לא יודעת למה אני סכרתית.
אין שום בעיה, כל סוג המתקה או בלעדייה, יהיה נפלא.אם אוהבים טיפה מתוק מעבר למתיקות הפרי אז כמובן שלהוסיף.
האם אפשר להחליף בקמח אחר?
הי עינב, אין במתכון הזה שום קמח! זה ייחודו
עדי שלון כחובבת המתכונים שלך .אנמ רוצה לנסות רק אין לי משמש,האם זה אפשרי חהמיר בתפוחים או אפרסקים שיש לי לרוב .
הי גיטי יקרה, אפרסקים בהחלט כן, חשוב פירות ג'וסים