קבלו עוגה
עוגת עלי גפן במילוי אורז, עדשים, ירקות ועשבי תבלין טריים בליווי רוטב יוגורט טבעוני.
עוגה שהיא ארוחה, מטריפה לארוח, יפיהפיה להגשה ובהגשה, מטריפת טעמים,
חמצמצה ומזינה,
נאפיית בתנור, נשארת יציבה, לא מתפרקת,
לצד משולש עוגה רוטב יוגורט טבעוני, לבחירתכם, יוגורט סויה או אגוזים.
ולמה עוגה ולא עוגיות
ולמה עוגת עלי גפן ולא עלים עלים מגולגלים
כי ככה זה בחיים,
תימרון, יעול, שילוב, לעיתים משאיר אותנו על אותה תוצאה משובחת,
בפחות מאד זמן, בהרבה פחות טירחה,
כמו שאת הבלילה לעוגה נוח יותר למלא בתבנית אחת ולא ב 16 תבניות מאפינס ובקצת יותר…נוח לגלגל גליל בצק ולחתוך לעוגיות מאשר להכין עוגיה עוגיה…
כל אחד עם הטירוף שלו,
ממולאים, בפרט עלי גפן וכרוב, שמגולגלים קטן קטן, שחמוצים כזה, שצריך לבלוע טוב את הרוק אחרי הביס האחרון עם איזה ציקצוק בלשון,
לא צפים ברוטב, לא ברסק עגבניות,
כאלה של דליית הכרמל, אמיתיים, ריחנים, שמפצחים אותם כמו גרעינים, שעטופים קלות בניצנוץ שמן זית.
זה שלי.
כמה קשה, אפשר לומר בלתי אפשרי, למצוא שכאלה,
פה, במינכן, כל דוכן, חנות טורקיים, לבנונים, אצל היוונים, כל קשר לגעגוע, לטעם ההוא, מקרי מה מקרי, מקרי בהחלט.
עלים טריים, גם סוג של קסם, אם והיה ויצא לאתר אותם טריים בשוק של הטורקיים.
אז, מזל
וטוב
שיש כאלה כבושים בצינצנות.
הם מפתיעים ודווקא טובים.
המילוי, הוא אורז, ממש רציתי כוסמין, קינואה או אמרנט
אבל ההם הודיעו פה אחד,
שהם יורדים לפיצריה בשכונה.
אז אורז
ויש עדשים אדומים, למה עדשים?
להעשיר את המנה, מבחינה תזונתית, מבחינת ערכי חלבון, מבחינת מילוי מעניין יותר.
למה עדשים אדומות?
הן קלילות, מזינות, מתפרקות ומשתלבות, טעמן עדין, הם שם ולא שם.
ויש ירקות ויש ירוקים ויש רוטב יוגורט משגע,
למי שאוהב ומעדיף, על בסיס סויה
ויש על בסיס אגוזים, למי שטוב לו ושמח עם שכזה.
למתכון :
מצרכים:
צנצנת עלי גפן כבושים
2 כוסות אורז בסמטי אורגני, שטוף היטב היטב ומסונן
1/2 כוס עדשים אדומות מושרות שעתיים במים ומסוננות
2 קישואים קטנים מגוררים דק
1 עגבניה אדומה מגוררת דק
1 גזר קלוף מגורר דק
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 כוס עלי אורגנו טריים
1/4 כוס עלי טימין טריים
1/4 כוס עלי נענע טריים/מיובשים
1 כפית מלח עשבים
1 כפית כורכום
מיץ מלימון שלם
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כף שמן זית
2 לימונים פרסיים מיובשים מבוקעים מעט
2 כוסות ציר ירקות ביתי או מאבקת מרק אורגנית טבעונית
2 כפות שמן זית לטיפטוף מעל המאפה לפני האפיה
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את העלים ולסנן.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
להכין את מילוי האורז, פרט לעלי הגפן, ללימונים הפרסיים ולציר, לערבב היטב את כל המצרכים, לטעום, לתקן טעמים.
לרפד סיר, תבנית, משומנים, בשתי שכבות טובות של עלי הגפן.שלא יהיו רווחים, לכסות חורים או קרעים בעלים נוספים.
לרפד היטב גם את הדפנות, שהעלים יבצבצו להם.
(תציצו בגלריית התמונות למטה).
למלא בתערובת האורז, לסגור בעלי גפן בשתי שכבות יפות ואחידות, מעליהן לסגור/להוריד את העלים שעל הדפנות למרכז התבנית ומעל לכסות בשכבה יפה נוספת.
להציף את המאפה בציר, להניח לימון פרסי מיובש ומבוקע בשני מקומות.אם חסרים מים, להוסיף כך שהנוזלים יהיו בחצי ס"מ גבוהים מהמאפה.
לטפטף את שתי כפות שמן הזית מעל ולהכניס לתנור לאפיה של 40 דקות.
להוריד ל 140 מעלות לעוד 10 דקות.
לסגור את התנור, להשאיר את המאפה לעוד כחצי שעה בתנור.
להגשה : לקחת צלחת גדולה מהמאפה, מגש הגשה, לשים מעל הסיר, להפוך בזהירות את המאפה.
המלצה חמה, לצרף יוגורט חמצמץ ומתובל בשום ושמיר.
אופציה ליוגורט סויה, אופציה לקרם דה לה פרש מבוסס אגוזים.
תהנו!
*** ובלי קשר לשבועות, קצת לאחריו, ב 8/6, מורן צמרת מהבלוג VeganHightechMom ואני, מזמינות אתכם להשתתף בארוע פופ אפ, ערב חד פעמי, מפיקות מסעדה לארוחה אחת ומיוחדה, טבעונית, צבעונית, מפנקת, מלאה באווירה, אלכוהול ונוף משגע, פרטים בקישור הבא : מ ס ע ד ת פ ו פ א פ לערב אחד יחיד ומיוחד