עוגת קפה ואגוזים טבעונית – עם קרם קפה משגע – סופר בריאה וטעימה
עוגת קפה קפה ואגוזים☕️
מי אוהב קפה?
מי אוהב עוגה?
מי ישמח על זה שהיא גם מזינה?
כוסמין מלא יש
המתקה מטורפת שגם מעשירה בטעם וגם בצבע
שמן קוקוס חובה
והקרם? מה יהיה מה יהיה, זה הסוד וזה השוס, שום שמנת מתוקה, לא עוד קרם קוקוס לאחר לילה במקרר, לא פודינג וכן כן כן, תענוג מטורף,
שדרש ממני להתעלות מעל כל חשקיי ועל כל התרגשותיי.
זאת עוגה משובחת.
יציבה, לא מתפוררת, טעימה בטירוף, והקרם הו הקרם – תזכרו תזכרו, איפה פגשתם בו לראשונה,
זאת אהבה ממבט ראשון.
נפלא שניתן למצוא פתרונות סופר איכותיים, בפשטות קלות, ללא מוצרים קנויים, מעובדים, וכו.
תנסו ותתעלפו, ביס ועוד ביס.
קמח כוסמין מלא, כמה שיותר מלא – טוב לנו, זה כבר ברור,
שמן קוקוס – אידיאלי לעוגות בחושות, גם במרקמו, ביציבות שנותן, וגם מבחינת הבריאות – האפייה בחום הזה, אינה פוגעת בו ובנו,
וההמתקה? זה השוס.
על מולסה בטח שמעתם.
מולסה שחורה או בשמה העברי החמוד דבשה שחורה, היא תוצר לוואי של תהליך הזיקוק של סוכר הקנים, שמזקקים את קני הסוכר ליצירת הסוכר הלבן הרגיל, נוצרת ה-מולסה השחורה, המדהימה!!!
בתהליך מקווצ'צ'ים את קנה הסוכר, כדי להוציא ממנו את המיץ, מרתיחים אותו פעם אחת כדי ליצור סירופ קנים, ברתיחה השנייה נוצרת המולסה, לאחר ההרתחה השלישית, נוצרת המולסה עצמה.
מולסה שחורה מכילה את הכמות הנמוכה ביותר של סוכר, מכל מוצר אחר שמייצרים מסוכר קנים.
מולסה שחורה היא פלא מדהים, מכיוון שהיא לא דומה בכלל לסוכר המזוקק שהוא חסר כל ערך תזונתי.
המולסה שחורה מכילה ויטמינים ומינרלים מצויינים וחשובים לנו כמו למשל:
ברזל סידן מגנזיום ויטמין B6 סלניום…
מולסה שחורה מוערכת כמזון על. טעמה מיוחד חזק עמוק וטעים מאד מאד.
ממליצה מאד לנסות אותה.
כנסו לבית טבע נקרוב, אל תשכחו גם אגוזים, גם קשיו, ובואו נכין יחד
עוגת קפה ואגוזים טבעונית – עם קרם קפה משגע – סופר בריאה וטעימה
עוגת קפה ואגוזים טבעונית – עם קרם קפה משגע – סופר בריאה וטעימה
עוגה שמתאימה לתבנית אינגלישקייק
מתכון:
מה צריך?
לקרם קפה – משגע:
1/4 כוס אספרסו חזק
1/4 כוס מולסה כהה / סילאן אפשרי גם
1 כוס קשיו לאחר השרייה של שעה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
לעוגה:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כוס חלב סויה
1/3 כוס מולסה
1 כף שטוחה אבקת אפייה
3 כפות שמן קוקוס
2 כפות שקדייה / חמאת שקדים
1 כף חומץ
1/4 כוס אספרסו
חופן אגוזים מה שאוהבים אופציונלי
* העוגה במתיקות עדינה – תטעמו, תוסיפו המתקה במידת הצורך
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
נתחיל עם הכנת קרם קפה, מבעוד מועד, הוא משתבח מבחינת מרקם וטעם – בעיקר המרקם, לאחר כמה שעות במקרר.
לטחון את כל מרכיבי הקרם, עד למרקם חלק. להעביר לקערה, לכסות ולהכניס למקרר ל 6 שעות לפחות, הכי טוב להכינו לילה לפני.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לערבב בקערה את המצרכים היבשים.
להוסיף את הרטובים, ללא החומץ, לערבב.
להוסיף את החומץ. לערבב בעדינות, לשמר את האפקט של הוספת החומץ, האווריריות של הבלילה.
להעביר לתבנית מרופדת נייר אפייה מותאם לגודלה, לשמן מעט בשמן קוקוס את הנייר. אפשרי ללא נייר, אם העוגה נשארת בתבנית ולא מועברת לצלחת הגשה.
להכניס לאפייה, ל 35-40 דקות. בדקו לפני שמוציאים, עם קיסם, שיוצא לח מעט.
להוציא מהתנור, לתת לעוגה להתקרר, להעביר לשקית זילוף את הקרם, לקשט את העוגה, כמובן שניתן גם למרוח בנדיבות, בצורה יפה.
לקשט בעוד קצת אגוזים קצוצים וישששש!!!!
אל תשכחו לשלוח לי תמונה ותיוג.
סרטון הכנה חמוד פה: איך הכנתי את העוגה
————————————————–
הזדמנות פז לרכישת ויטמיקס – הבלנדר – מדגמי האסנט – יש לכם 10% הנחה עם הקופון AS10
בנוסף עד ה 26/7 תקבלו סט כוסות או קעריות במתנה, לינק לרכישה: ויטמיקס אסנט+מתנה
אגב, קופון ההנחה תופס לכל מוצרי החנות, תהנו!
הי עדי יקרה 💚 תודה על המתכון.
לא מצליחה להשיג מולסה, מה אפשר במקום.
תודה
הי הילה, בשמחה ואהבה.סילאן יעבוד מצויין.
אני מכורה לטעם מוקה וזה יצא מעולה. הקרם שיחוק היסטרי.
איזה כייף!!! שמחה שאהבת, אני גם חושבת שהקרם מוקה הוא להיט.תודה