עוגת רואו – טירמיסו, טבעונית, מטריפה ומפתיעה
עוגת רואו – טירמיסו, טבעונית, מטריפה ומפתיעה
סיבה למסיבה, להוסיף עוגת רואו – raw, לרשימת המתוקים בבלוג.
התנור יהיה עסוק מדיי, אנחנו נהייה עסוקים מדיי, אז מה יותר מלהכין את עוגת הפלא הזו מבעוד מועד.
בחירה טובה להתמודדות עם איסורים, איסורי פסח,
נראה לי שהיא תוכל להתאים לכולם.
לא סתם עד כה, לא העלתי מתכוני רואו מתוקים.האמת שמעט מעט היו הפעמים שאכלתי ומאד נהנתי.
משהו בכבדות, במרקם, בעומס שומן…גם אם בריא, לא עשתה לי את זה.
מעדיפה תמר ממולא באגוז, מפתיעה אהה???
כשחשבתי על מתכון מתוק לחג ועל הערכות יעילה לקראת ועל תפריט עשיר ומגוון, עם הרבה ירקות בכל מיני נוסחים והכנות,
עם מינימום טיגון, בעצם בלעדיו, עם שימוש יתר בתנור, לאפיה וצלייה, נראה לי שהכנה מבעוד מועד, תהייה הפתרון האידאלי.
לא יודעת איך אצלכם, כשאני מסמנת V על הקינוחים, הוקל לי.
לקראת תקופה אביבית, מתחממת, שילוב מזונות טבעיים, כמו שהם, בתפריט, הוא עניין חשוב.
תזונת הרואו מדברת על צריכת ירקות, פירות, אגוזים, גרעינים, שמנים טבעיים, חמאות אגוזים/גרעינים טבעיות, בגדול, כמובן שיש גישות שונות, גם בתוך התזונה הנ"ל.דרך מצויינת לשלב יותר ויותר מזונות טבעיים, היא הכנת קינוחים טבעיים רואו.
ברור לכולנו, שעוגות, עוגיות ומיני מאפים מתוקים, המבוססים קמחים, סוכרים, שמנים…בריאים עד כמה שניתן, הם עדיין ברירת מחדל.
התפריט הכללי הניצרך בחיי היומיום שלנו, שמכיל, לעיתים מבלי שנשים לב, כמות עצומה של גלוטן, כמות ענקית של סוכרים, של מיני שמנים, של מאפים, של אוכל מוכן – קנוי, לעיתים תעשייתי, לעיתים מפוצץ חומרים משמרים, טעמים, ריחות, מייצבים ועוד.
הרעיון העומד מאחורי תזונת הרואו יכול להיות תומך ומצויין, בתחום המתוקים.
אני מאד אוהבת בשיגרה, שיש לכולנו, חטיפי אנרגיה זמינים, שאני מכינה אותם, באלף שילובים, גיוונים, צורות ועטיפות.
כשמגיע הרגע, המתוק, יש אותם!
לשלוח לבית הספר, לעבודה, להוציא מהפריזר כשבאים אורחים, לכבד את החברים של הילדים…שלבו מה שאוהבים, מעדיפים.
מצרפת קישור לפוסט נהדר, עם חטיפים שכאלה, שהם עבורי הבסיס, השאר רק משחק.
חטיפי אנרגיה / בריאות ביתיים
חוזרת לטירמיסו שלנו, שאם לא תכינו אותה, יהיה הרבה חבל!
היא קרמית, רכה, עדינה, לא מורגשת הכבדות שלרוב מתלווה לעוגות מהזן,
בטעמים מדוייקים, מודגשים במידה, לגמרי עוגת מוס מצויינת, בריאה ומזינה!
עוגת רואו – טירמיסו, טבעונית, מטריפה ומפתיעה
הכנתי אותה בתבנית קפיצית, קטנה, בקוטר 18, שתעלה גבוהה, היא נראית קטנה, אך היא נפלאה ומספיקה למינימום 10 מנות הגשה!
המתכון:
לטחון היטב, את כל המצרכים לקראסט, בעזרת פודפרוססור.
להעביר את העיסה הטחונה לתבנית הקפיצית ולהדק היטב, עד הדפנות, שהשכבה תהייה ישרה וצפופה.להכניס לפריזר.
לעבור לשכבת קרם השוקולד, לטחון גם אותה היטב היטב, למרקם חלק וקרמי – שמנתי.
להוציא את הקראסט מהפריזר ולהעביר את הקרם.לישר יפה, לדפוק מעט את התבנית בשיש, כדי שלא יווצרו בועות אוויר.להכניס לפריזר.
אני מכינה כבר את קרם הוניל, שוב, טוחנת את כל המצרכים עד מרקם שמנת, אך מחכה שקרם השוקולד יהיה יציב מספיק כדי שאוכל לשפוך מעליו את קרם הוניל מבלי שהשכבות יתערבבו.
להעביר את קרם הוניל, רק רק כששכבת השוקולד יציבה.להחליק מלמעלה.להכניס להקפאה, לכמה שעות עד לילה.
להוציא כשלוש שעות לפני ההגשה, למקרר ולשעה בטמפרטורת החדר אם לא חם.אם חם להשאיר במקרר.
את העוגה טעים מאד לאכול כשהיא קרה אך לא קפואה!
לפני ההגשה, קשטו באבקת קקאו רואו, בפתיתי/גילופי שוקולד…ת ה נ ו !!!
תודה עדי על המתכון, נראה מעולה ובהחלט יככב על שולחן החג שלנו.
בשכבת קרם השוקולד כתבת 1/2 קרם קוקוס + 3 כפות.
הכוונה לחצי כוס או שלא הבנתי נכון?
הי הדר, בשמחה.כן, חצי כוס!
הכנתי כמות כפולה, יצא נפלא. תודה תודה עדי. כמות כפולה בתבנית 26. זו עוגת יום הולדת שלי. ממש הצלחה:)
מזל טוב יהודית יקרה💐שמחה שאהבת ובחרת לך את העוגה הזו לחגוג איתה יומולדת🌿
הי עדי,
ואוו- נראה נפלא! אבל זה לא חדש 🙂
רציתי לדעת-
במה ניתן להחליף את חמאת הקקאו? אין לי- וגם סביר להניח שלא אצא עכשיו לקנות במיוחד.
ולגבי הקרם קוקוס- משתמשים רק בחלק המוצק, או שלערבב ואז לקחת את הכמות הרצויה?
תודה!
הי מורן, תודה.משתמשים בכל הקרם, ללא הפרדה.יש צורך בייצוב המוס/קרם, לכן חשובה חמאת הקקאו.
הי עדי,
העוגה נראית נהדר.
שתי שאלות:
1. מה זה שוט קטן קטן של אספרסו
2. קרם קוקוס – את מתכוונת לקרטון הירוק של Aroy-d?
תודה,
שוש
הי שוש, תודה! שוט אספרסו, עם מכונה.אם אין כפית נס איכותי מומס בכף מים רותחים.קרם קוקוס של ארוי די הוא מצויין!
נכון אבל רציתי פשוט לדעת גם בכללי לאו דווקא לפסח.
תודה
הי נראה נהדר, כרגיל
במה אפשר להחליף את חמאת הקקאו? שמן קוקוס יעזור? ובמקום אספרסו או נס, מה אפשר לשים?
לא בא לי שהקטנטנים יאכלו עם קפה.
תודה 💟
תודה רבה.
לגבי הקפה, ניתן לותר.
לגבי חמאת הקקאו, היא משמעותית מאד לייצוב העוגה, הטקסטורה והמירקם.
יש מצב ששמן קוקוס יעשה את העבודה, אך לא ניסיתי.חג שמח!
הי
הכנתי עם חצי פחית של קרם היה לי את הגרסה הראשונה נראה איך יצא
אם נשאר להחזיר למקרר או למקפיא?
הי הי, את הפחית? את העוגה? גם וגם
הי עדי, אני קצת מתקשה להעריך את הגודל, באיזה גודל תבנית השתמשת?
הי, תבנית קפיצית, קוטר 18-20-22 אחד מאלו
הי עדי, האם ניתן להכין מראש? במקרה כזה עדיף שתחכה במקרר משלב מסויים?
כמו כן, האם ניתן להחליף את הערמונים והצימוקים במשהו אחר?
תודה
היי עדי,
כמה זמן העוגה יכולה להחזיק במקפיא?
עדי הי, עד שבוע, מכוסה🙂
לא הצליח לי 😣
שכבת הוניל נשארה לי נוזלית לגמרי
ושכבת השוקולד גבשושית. צריך להמיס את חמאת הקקאו?
מה פיספסתי ?
הי רוני, העוגה הזו מאד פשוטה להכנה, אם עבדת לפי ההוראות, עם המצרכים המתאימים, הכמויות הנכונות, אז אל דאגה.היא זקוקה לזמן קירור!!! אם תתארי יותר אוכל לנסות לעזור.ניתן גם בפרטי בשמחה
שכבת קרם הוניל יצאה לי נוזלית לגמרי.
האם זה בסדר?
אולי כדי להגיש קפואה במקרה הזה?
תודה וחג שמח
העוגה הזו מאד פשוטה להכנה, אם עבדת לפי ההוראות, עם המצרכים המתאימים, הכמויות הנכונות, אז אל דאגה.היא זקוקה לזמן קירור!!!
נראה מדהים אנסה בסופש.
האם יש להמיס את חמאת הקקאו או שהכוונה לשליש כוס מטבעות חמאת קקאו שישראל יכנסו לטחינה?
לא, רק שתיהיה רכה מספיק.בהצלחה
האם את חמאת הקקאו צריך להמס לפני שמוסיפים לבלנדר?
לא אין צורך.רך שתיהיה בטמפרטורת החדר.
עוגה מעולה. יצאה באמת מטריפה 🙂 השכבה הלבנה יצאה מעט נוזלית
אז הוספנו עוד קצת קשיו ומקדמיה והיא הפכה לשמנתית.
הי מירי, נפלא שאהבתם ושהוספתם לפי הנידרש 😊חג שמח
עשיתי בעבר יצא משגע
הפעם החלטתי להשקיע במקל וניל אבל אין לי מושג איך מוציאים ממנו חצי כפית
הוא יבש וקשה
הי מיכל, חותכים אותו לאורכו, ואת התוכן העדין והקטנטן מוציאים.יש אפשרות לטחון הכל למחית, כולל התרמיל עצמו.נסי, שנה טובה
תודה עדי !!!
את מדהימה
בשמחה רבה ליאור!!! תודה גם לך