עוגת רואו – טירמיסו, טבעונית, מטריפה ומפתיעה

עוגת רואו – טירמיסו, טבעונית, מטריפה ומפתיעה
סיבה למסיבה, להוסיף עוגת רואו – raw, לרשימת המתוקים בבלוג.
התנור יהיה עסוק מדיי, אנחנו נהייה עסוקים מדיי, אז מה יותר מלהכין את עוגת הפלא הזו מבעוד מועד.
בחירה טובה להתמודדות עם איסורים, איסורי פסח,
נראה לי שהיא תוכל להתאים לכולם.

לא סתם עד כה, לא העלתי מתכוני רואו מתוקים.האמת שמעט מעט היו הפעמים שאכלתי ומאד נהנתי.
משהו בכבדות, במרקם, בעומס שומן…גם אם בריא, לא עשתה לי את זה.
מעדיפה תמר ממולא באגוז, מפתיעה אהה???

כשחשבתי על מתכון מתוק לחג ועל הערכות יעילה לקראת ועל תפריט עשיר ומגוון, עם הרבה ירקות בכל מיני נוסחים והכנות,
עם מינימום טיגון, בעצם בלעדיו, עם שימוש יתר בתנור, לאפיה וצלייה, נראה לי שהכנה מבעוד מועד, תהייה הפתרון האידאלי.
לא יודעת איך אצלכם, כשאני מסמנת V על הקינוחים, הוקל לי.

לקראת תקופה אביבית, מתחממת, שילוב מזונות טבעיים, כמו שהם, בתפריט, הוא עניין חשוב.
תזונת הרואו מדברת על צריכת ירקות, פירות, אגוזים, גרעינים, שמנים טבעיים, חמאות אגוזים/גרעינים טבעיות, בגדול, כמובן שיש גישות שונות, גם בתוך התזונה הנ"ל.דרך מצויינת לשלב יותר ויותר מזונות טבעיים, היא הכנת קינוחים טבעיים רואו.
ברור לכולנו, שעוגות, עוגיות ומיני מאפים מתוקים, המבוססים קמחים, סוכרים, שמנים…בריאים עד כמה שניתן, הם עדיין ברירת מחדל.
התפריט הכללי הניצרך בחיי היומיום שלנו, שמכיל, לעיתים מבלי שנשים לב, כמות עצומה של גלוטן, כמות ענקית של סוכרים, של מיני שמנים, של מאפים, של אוכל מוכן – קנוי, לעיתים תעשייתי, לעיתים מפוצץ חומרים משמרים, טעמים, ריחות, מייצבים ועוד.
הרעיון העומד מאחורי תזונת הרואו יכול להיות תומך ומצויין, בתחום המתוקים.
אני מאד אוהבת בשיגרה, שיש לכולנו, חטיפי אנרגיה זמינים, שאני מכינה אותם, באלף שילובים, גיוונים, צורות ועטיפות.
כשמגיע הרגע, המתוק, יש אותם!
לשלוח לבית הספר, לעבודה, להוציא מהפריזר כשבאים אורחים, לכבד את החברים של הילדים…שלבו מה שאוהבים, מעדיפים.
מצרפת קישור לפוסט נהדר, עם חטיפים שכאלה, שהם עבורי הבסיס, השאר רק משחק.

חטיפי אנרגיה / בריאות ביתיים

חוזרת לטירמיסו שלנו, שאם לא תכינו אותה, יהיה הרבה חבל!
היא קרמית, רכה, עדינה, לא מורגשת הכבדות שלרוב מתלווה לעוגות מהזן,
בטעמים מדוייקים, מודגשים במידה, לגמרי עוגת מוס מצויינת, בריאה ומזינה!

עוגת רואו – טירמיסו, טבעונית, מטריפה ומפתיעה
הכנתי אותה בתבנית קפיצית, קטנה, בקוטר 18, שתעלה גבוהה, היא נראית קטנה, אך היא נפלאה ומספיקה למינימום 10 מנות הגשה!

המתכון:

לקראסט:
1 וחצי כוסות מיקס אגוזים – לוז, מקדמיה, פקאן, מלך, שקדים
10 תמרים קטנים7 גדולים
1 כף אבקת קקאו רואו אורגנית
1/2 כפית גרידת מקל וניל
שוט קטן קטן של אספרסו
לשכבת קרם שוקולד:
1 כוס קשיו מושרה לכמה שעות במים חמים
1/2 כוס ערמונים בואקום
10 תמרים
חופן צימוקים
1/4 כוס סילאן
שוט קטן אספרסו
1/3 כוס חמאת קקאו איכותית
1/2 כוס אבקת קקאו רואו
1/2 כוס קרם קוקוס + 3 כפות
לשכבת קרם וניל:
3/4 כוס אגוזי מקדמיה/קשיו
1/3 כוס סירופ מייפל אורגני/טבעי
1/3 כוס שמן קוקוס + 2 כפות
2 כפיות תמצית וניל איכותית
1 כוס קרם קוקוס
אופן ההכנה:
לטחון היטב, את כל המצרכים לקראסט, בעזרת פודפרוססור.
להעביר את העיסה הטחונה לתבנית הקפיצית ולהדק היטב, עד הדפנות, שהשכבה תהייה ישרה וצפופה.להכניס לפריזר.
לעבור לשכבת קרם השוקולד, לטחון גם אותה היטב היטב, למרקם חלק וקרמי – שמנתי.
להוציא את הקראסט מהפריזר ולהעביר את הקרם.לישר יפה, לדפוק מעט את התבנית בשיש, כדי שלא יווצרו בועות אוויר.להכניס לפריזר.
אני מכינה כבר את קרם הוניל, שוב, טוחנת את כל המצרכים עד מרקם שמנת, אך מחכה שקרם השוקולד יהיה יציב מספיק כדי שאוכל לשפוך מעליו את קרם הוניל מבלי שהשכבות יתערבבו.
להעביר את קרם הוניל, רק רק כששכבת השוקולד יציבה.להחליק מלמעלה.להכניס להקפאה, לכמה שעות עד לילה.
להוציא כשלוש שעות לפני ההגשה, למקרר ולשעה בטמפרטורת החדר אם לא חם.אם חם להשאיר במקרר.
את העוגה טעים מאד לאכול כשהיא קרה אך לא קפואה!
לפני ההגשה, קשטו באבקת קקאו רואו, בפתיתי/גילופי שוקולד…ת ה נ ו !!!
חג שמח!