זה לא שאני לא חושבת על פסח
פשוט חשבתי שקודם אולי נעשה חיסול קמחים
ואז כשיתפנה לנו ׳מקום׳ נמלא אותו בכל טוב לקראת פסח בא.
עוגת שמרים, מעולם, לא, הכנתי, כן ככה.
הן לא במועדפות ברשימה שלי,
אולי כי טעם הקנויות חרוט עדיין בזכרונות ילדותי הפחות נעימים,
אולי כי יש סבתא מפגיזנית עוגות השמרים, עוגות צמה ואז למה לי בכלל
ואולי סתם תירוצים.
אתמול ארגנתי את ארון ההפתעות שלי, המזווה,
כדי למצוא אי שם מיני ומיני קמחים וחומרי גלם מעניינים שיתאימו לתפריט החג, הקרב לו ממש ובא.
מצאתי ק״ג קמח כוסמין מלא שטחנתי מבעוד מועד…כמעט כמו הכינותי מראש
והאמת שכמה ימים עלו לי מיני תמונות לעוגות שמרים,
אחת התמונות היתה של שבלולים שבלולים ממולאים בצבעים עזים, כשהבצק מכפיל נפחו באפיה,
הדפנות שלהם נצמדות והמילוי, כן המילוי, בנדיבותו הרבה מפזר טעם וצבע שקשה,
מאד קשה,
גם לאחת שכתבה רק לפני דקה,
שעוגות שמרים הן ממש לא,
אז ככככןןןןן,
אוי אוי כמה שכן…
אם הם נכונות, הבצק מתקתק בעדינותו, המילוי טבעי, טעים ומשתלב עם ניחוחות הוניל בבצק, המתיקות הקלה שלו…מזל
מזל שאחרי שהוצאתי אותה להצטננות,
יצאתי להצטנן קצת בריצה בפארק…
עוגה היא עוגה היא עוגה,
כשהיא עשויה מחומרי גלם טובים ואיכותיים, אז טוב שתהייה,
הבוקר שלחתי שבלול אחד עם כל ילד בקופסת האוכל,
סנדוויץ עם ריבה כן ושבלול שמרים רך, אוורירי, מתקתק במידה, ריחני…לא???
זוכרים את קונפיטורת פירות היער בחמש דקות???
תיזכרו, אם לא מוכנה כבר במקרר, רוצו להכין, קררו אותה ולעבודה.
תוך כדי הכנות שמתי לב כמה פשוטה היא, העוגה, מבחינת המרכיבים ולרוב הם גם זמינים
וכן היא גם פשוטה להכנה, את הבצק אני נותנת למיקסר לעבד, את ההתפחה הוא בעצמו, כבר ילד גדול ותמיד בתפילה שגם יהיה ממושמע, רידוד, מריחת כל היופי והצבע, גילגול נחש, פריסה לשבלולים ושיגור לתנור,
מעולם מאפה שמרים לא הריח טוב כל כך, כמו הפעם, אולי הקונפיטורה, הוניל ואולי השילוב המנצח שלהם!!!
למתכון :
המצרכים:
1/2 ק"ג קמח כוסמין מלא (ניתן לשלב בין כוסמין מלא ללבן)
9 גרם שמרים יבשים (טיפהל'ה פחות מכף)
1/3 כוס סוכר קוקוס
2 כפות טחינה גולמית
1/2 כפית גרידת מקל וניל
כוס וחצי חלב מיקס אגוזים
כוס וחצי קונפיטורת פירות יער ביתית ב 55 דקות עבודה
אופן ההכנה:
לחמם קלות (פושר וקצת) כוס אחת חלב מיקס אגוזים, להוסיף את השמרים, לערבב ולתת לנוח כמה דקות.
בקערת המיקסר, לשלב קמח, סוכר קוקוס, וניל, את כוס החלב עם השמרים והטחינה.
להתחיל בעירבול עדין, את מחצית כוס החלב הנוספת להוסיף בהדרגה ורק לפי דרישה של הבצק.
להעלות את מהירות המיקסר.
ייתכן ויהיה צורך בעוד רבע כוס חלב במידה ובחרתם לעבוד עם הכוסמין המלא.
חשוב שהבצק יהיה רך ומעט לח.
לעבד אותו כ 7 דקות.
לשמן מעט, לכסות במגבת ולתת לתפוח, עד שיכפיל נפחו, בערך שעה.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
להוציא את הבצק מהקערה.
לעבד אותו שוב.
לקמח משטח עבודה.
לרדד לצורת מלבן מחצית הבצק, לעובי של חצי ס"מ, למרוח כמות נדיבה של קונפיטורת פירות היער.לגלגל לנחש, לפרוס לשבלולים.
לעשות זאת שוב עם מחצית שניה של הבצק.
לשמן תבנית עגולה ולסדר את השבלולים בשכיבה, לא צמוד מדי, הם תופחים מאד.
ניתן לפתוח מעט את דפנות השבלולים ולהכינס לאפיה של 30-40 דקות, עד שזהוב מאד והבצק אפוי כולו, גם למטה.
הי,
קודם כל נראה נהדר, תודה.
שאלת סוכר – יש לי 2 גושים של סוכר שרכשתי אחרי סדנת בישול מעניינת באנגליה – אם אני לא טועה הם קראו לזה סוכר קוקוס או סוכר תמרים. זה גוש טבעי בצבע חום/חום בהיר, צריך לגרד אותו על מגרדת, ויש לו טעם סוכרי עדין יותר מסוכר רגיל. האם בזה מדובר? אם לא, להשתמש פשוט בסוכר חום?
שאלת קונפיטורה – אני מניחה שאפשר להשתמש בכל קונפיטורה שקיימת בבית, נכון? השאלה היא איך המרקם של הקונפיטורה שלך – האם צריך לדאוג למרקם דליל יותר או משהו בסגנון?
תודה רבה
ושאלה נוספת
לאיזה גודל תבנית זה צריך להכנס כדי שיתאים בדחיסות המתאימה?
סליחה על ההצפה בתגובות. רציתי רק להבהיר שהסוכר שהתכוונתי אליו זה מה שנקרא palm jaggery .
הי יעל, אז עניתי לך לרוב השאלות במייל.אין שום בעיה להשתמש בכל סוכ סוכר איכותי שיש לך.
בהצלחה
נראה טעים ובריא. הולכת לנסות
תודה אסנת, תהני!!!