עוגת שוקולד וקוקוס – טבעונית, ללא גלוטן, מתאימה לפסח!
הלווווווווווווווווווווווווווווו, אתם כאן? איתי?
זאת העוגה הכל כך אהובה שאמא שלי היתה אופה בילדותי ועדיין. טוב נו לא בדיוק זאת, כי עם 8 ביצים, בטח גם אתם מכירים ורסיה כזו או אחרת לעוגת שוקוקוקוס הידועה לשימצה וגעגועים.
בתכלס היא מן עוגה בחושה, עם קצת אקסטרה, נגיד כמו לטרוח על עוגת שייש.
זה כל ההבדל.
היא התגלמות חלום.
לא האמנתי שאצליח.
שתצא גם רכה ופאדג'ית
וגם פריכה זהובה ומעט קראנצ'ית.

בא לי לצעוק, תראו אפשר גם ככה.
לא חייבים, באמת שלא, 8 ביצים, 7, 5, 4…לא צריך!
אפשר, כל כך אפשר.
טוב לנו, לכולנו, מקטן ועד גדול,
מקרוב ועד רחוק,
לסביבה, ליקום ולקיום.
אל תפחדו, מקסימום תצליחו.
זה המוטו שלי, גם הוא…
המצב סביב לא להיט,
בואו נטיב איתו ואיתנו.
עם שינוי קטן יבואו אחריו עוד טובים ויפים.
אני שמחה מהתוצאה.
רציתי מאד להכין עוגה מפנקת לחג,
ולא עוד קרמים, שמנות, פינפונישיין ועוד.
פשוטה, קלה להכנה, מריחה של קחו אותה ממני
תכף ומיד…

עוגת שוקולד וקוקוס – טבעונית, ללא גלוטן, מתאימה לפסח!

לתבנית קפיצית בקוטר 22

המתכון:
המצרכים:

לתערובת השוקולדית:
1 כוס קמח שקדים (הכי טוב לטחון לבד וטרי)
1 כוס קמח אורז מלא דק דק (גם אותו לטחון בבית)
1 כוס קרם קוקוס (לא חלב)
200 גרם שוקולד ביתי/קנוי – מריר, עם אחוזי קקאו גבוהים
1/2 כוס סוכר קוקוס
2 כפות רסק תפוחים ביתי/קנוי
1 כף שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל איכותית או קורט גרידת מקל וניל

לתערובת הלבנה – קוקוסית:
1 כוס פתיתי קוקוס טחונים דק במעבד מזון או בלנדר חזק
1/2 כוס קמח אורז דק דק
1/2 כוס קרם קוקוס (לא חלב)
60 גרם חמאת קקאו או שוקולד לבן טבעוני 80 גרם
1/3 כוס סוכר קוקוס בהיר/סוכר גולמי/דמררה אורגני
2 כפות רסק תפוחים ביתי/קנוי
1 כפית תמצית וניל איכותית או קורט גרידת מקל וניל

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לרפד תבנית בנייר אפיה אקולוגי, משומן.
לתערובת השוקולדית:
לבחור קערה נוחה, או סיר בן מארי, להמיס את השוקולד מעל מים חמים.
להוסיף את קרם הקוקוס.להוריד את האש, שלא יבעבע אלא רק ימס ויתאחד.
להוריד מהאש.
להוסיף את שאר המצרכים.לערבב היטב למניעת גושים.
ניתן לטעום את הבלילה כדי לוודא שהמתיקות לטעמכם, או מראש לא להוסיף את כל הכמות אלא רק לאחר הטעימה ובהתאם לצורך.
הבלילה במרקם של פנקייקס סמיך.
להעביר לתבנית.
את התערובת הקוקוסית:
להמיס חמאת קקאו, סוכר וחלב קוקוס בבן מארי.
לערבב בקערה עם שאר המרכיבים.
התערובת הלבנה יוצאת מעט יותר סמיכה.
להעביר אותה בעדינות כשכבה שנייה מעל התערובת שוקולד.
אפשר לערבב מעט, נקודתית עם שיפוד.כדי לקשט מעט ולשחב בשכבה העליונה כתמי לבן-שוקו.
להכניס לאפיה, למשך כ 40 דקות.לבדוק, אם קיסם יוצא לח, זה זה.אם רטוב עדיין להשאיר לעוד 5 דקות ולבדוק.
כמובן שהלוק של השכבה העליונה מ=אמור להיות זהוב, להסתכל על הכתמים הקוקוסיים.
להוציא להתקרר ולתת לה להתייצב.

…והשאר היסטוריה, תהנו!!!

* באינסטוש שלי, בסטוריז ובהייליט עוגת פסח, אעלה גם תמונות וסרטונים קצרים, המדגימים את ההכנה: עדי באינסטוש

לעוד עוגה מטריפה שמתאימה בול, ללא אפייה, להמתיק את ארוחת החג:
עוגת מוס – טירמיסו משגעת

** לכל מי שהתעניין, חיכה בסבלנות, הויטמיקס מסדרת Ascent החדישה סוף סוף שוב מוכן ומזומן עבורכם, מתנה ממני 10 אחוזים ובנוסף סט כוסות או קעריות במתנה! לזמן מוגבל.
שלחו לי הודעה חוזרת, במייל, בפייס, באינסטוש, ותקבלו קוד הנחה ממני.

*** סדנת 10 ימים – להתארגן מחדש
5/4-15/4/21 ניפגש יחד למשך 10 ימים, להתארגן מחדש!!

להתרענן ולרענן, אביב מגיע, פסח יעבור… מה שצריך וחשוב, 10 ימים מופלאים, מהודקים, בשבילך עם תוכנית וסדנה מהודקת איכותית, שכל כולה תתקיים בקבוצה סגורה ואינטימית, בפייסבוק, מנקודת ההתחלה ועד סיומה.
התפריט מבוסס על הצומח בלבד, עם אוכל שנכין אנחנו, מהכי הכי בייסיק, זמין ותומך.
אז זוכרים שהכל בידינו???? גם בריאותינו. כולנו עמוק בהתמודדויות פנימה והחוצה ובעיקר יציאה מיציאה משליטה, בואו נחזיר סדר, נחזיר שקט, נעימות ורוגע, ניקוי והתחזקות.
אז זה הזמן,
זה התהליך עבורכם, להרשמה ולעוד פרטים, בבקשה:
סדנת 10 ימים – להתארגן מחדש