עוגת שוקולד יוגורט טבעונית – רכה נימוחה ואוורירית, טעימה ובריאה
חופש, קיץ, מסיבות, חגיגות, ימי הולדת, לילות לבנים, קייטנות, וסתם עוד הזדמנות נהדרת, לעוגה שתמיד מתאימה, מה זה מתאימה, הכרחית ומפנקת, מנצחת ומשמחת.
והפעם ורסיה חדשה, לעוגת השוקולד של הילדות, הנצחית, האולטימטיבית,
עזבו הילדים, מה קורה לנו המבוגרים.
היא רכה רכה, אוורירית, נימוחה, במתיקות עדינה, מפוצצת גנאש סופר סופר קרימי וטעים, כזה שמחלחל אט אט, מרטיב במעט את כל העוגה, וככה כל הסיפור כולו מתחיל וגם נגמר.
אההה וברור שעל הסוכריות לא מוותרים, לא משנה מה הגיל או התרגיל.
עוגת שוקולד יוגורט טבעונית – רכה נימוחה ואוורירית, טעימה ובריאה
השילוב המעולה, בין השוקולד והיוגורט, עדין, ורק מביא פה אוסף יתרונות.
הרכות ומשהו באווריריות, לוקח ובגדול.
הקמח כוסמין – חצי מלא, חצי לבן – לבחירתכם. כמובן שניתן להשתמש רק במלא או רק בלבן או בקמח חיטה מלא/לבן רגיל.
היוגורט – יוגורט סויה – חשוב למרקם.
השמן – שמן קוקוס – מעולה תזונתית, אין חשש לפגיעה בעקבות החימום, מועיל גם בעזרת ההתייצבות שלו, לתוצאה של העוגה.
ההמתקה – סוכר קוקוס – או כל סוכר אחר שאתם אוהבים או שיש בבית להכנה של כאן ועכשיו.
קצת אבקת אפיה, קצת אבקת סודה, טיפה של חומץ – לאווריריות שיא.
יאללה שנכין?
עוגת שוקולד יוגורט טבעונית – רכה נימוחה ואוורירית, טעימה ובריאה
תבנית מרובעת/מלבנית
אני השתמשתי בגודל 24 על 24
איך הכנתי את העוגה? כדאי לכם, אפיו בלי סדק אחד: סרטון הכנת עוגת שוקולד יוגורט
המתכון:
המצרכים:
לעוגה:
2 כוסות קמח – כוסמין/מלא/לבן/חצי חצי/חיטה
1/2 כוס סוכר קוקוס/דמררה
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כפית מלאה אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כוס יוגורט סויה
1 כפית תמצית וניל
3/4 עד 1 כוס נוזלים – חלב צמחי או מים (ייתכן שנצטרך קצת יותר תלוי בקמח שתבחרו) – הסבר בהוראות ההכנה
1 כף חומץ תפוחים/חומץ הדרים
1/3 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
לגנאש השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר ללא סוכר, ביתי או קנוי
1 כוס קרם קוקוס מעורבב טוב טוב
2 כפות סילאן טבעי/סירופ מייפל טבעי
סוכריות צבעוניות – אופציה – יש למצוא טבעוניות כמובן, אורגניות…
איך מכינים?
נחמם תנור ל 175 מעלות.
נרפד את תבנית האפיה בנייר אקולוגי ונשמן אותו היטב, כולל את הדפנות.
בקערה נוחה נערבב את כל המצרכים היבשים.
נוסיף את הרטובים, פרט לחומץ, נערבב שוב, לא יותר מדי, רק עד שלא יהיו גושים, חשוב לשמירת האווריריות.
נוסיף את החומץ, נערבב קלות, תראו כבר שצבע ומרקם הבלילה משתנה, עם הריאקציה של החומץ עם שאר המצרכים.
נעביר לתבנית האפייה, המשומנת, את הבלילה, נדפוק אותה קצת על משטח העבודה, כדי שהבלילה תתישר ותגיע לכל התבנית.
להכניס לאפיה של 40 דקות.
לשים טיימר.
לבדוק עם קיסם.
חשוב שהעוגה תישאר מעט מעט לחה.
להוציא אותה מהתנור. לתת לה להתקרר. להכין את הגנאש.
להמיס בבן מארי את השוקולד ואת קרם הקוקוס, להוסיף את ההמתקה, לערבב היטב ולשפוך בנדיבות על העוגה.
לקשט בסוכריות.
לתת לה שעה להתייצב, אפשר גם במקרר.
נראה מצוין!!!
תודה ליאת, היא נפלאה, נסי נסי
תודה ליאת
הייי אם משתמשת ביוגורט סויה קנוי כזה של טים נייטרלי של תנובה,יעבוד?
הי דקלה, לא מכירה את זה הספציפי, מאמינה שכל יוגורט סויה יהיה במתכון הזה מצויין.
בוודאי
במה אפשר להחליף את היוגורט ?
לבחור מתכון אחר מהבלוג – עוגת שוקולד כוסמין
הי עדי, תודה על המתכון! האם לדעתך העוגה תתאים לעוגת קומותיים בשתי שכבות? כמות כפולה בשתי תבניות בגדלים שונים?
תודה!
בשמחה אורלי. בהחלט כן
היי
אני נענת מהבלוג
תודה
רק שאלה קטנה האם. ניתן להחליף את הקמח בקמח שבולת שועל ללא גלוטן?
הי דיאנה, שמחה שאת נהנית מהמתכונים וכל מה שפה. לא ניסיתי להחליף את קמח הכוסמין בקמח שיבולת שועל. אני משערת שזה יעבוד בסדר.