היום יש לאביגיל יומולדת????
היום אביגיל בת 4
אנחנו בטוחים אביגיל שאת אוהבת עוגת שוקולד, ועוד כזו עם סוכריות קטנות קטנות וצבעוניות
ומעל המון המון קרם שוקולד מתוק שמלכלך את הפנים והאצבעות.
בואי בואי מחכים לך כל כך
את בלב כל אחד
בלבבות של כולנו
בואי הביתה אביגיל
מחכים לך הכי בעולם

בואו נכין כולנו עוגת שוקולד לאביגיל

המתכון לעוגה של אביגיל – שוקולד קוקוס סוכריות

מה צריך:
לעוגה
2 כוסות קמח – כוסמין/מלא/לבן/חצי חצי/חיטה/ללא גלוטן
1/3 כוס פתיתי קוקוס
1/2 כוס סוכר קוקוס/דמררה/טבעי אורגני/סילאן טבעי
3/4 כוס אבקת קקאו
איכותית
1 כפית מלאה אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס יוגורט סויה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס נוזלים – חלב צמחי או מים (ייתכן שנצטרך קצת יותר תלוי בקמח שתבחרו) – הסבר בהוראות ההכנה
1 כף מיץ לימון
1/3 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי

לגנאש השוקולד
200 גרם שוקולד מריר ללא סוכר – ביתי או קנוי
1 כוס קרם קוקוס
2 כפות סילאן טבעי/סירופ מייפל טבעי
סוכריות צבעוניות – אופציה – יש למצוא טבעוניות כמובן, אורגניות…

איך מכינים?
נחמם תנור ל 175 מעלות.
נרפד את תבנית האפיה בנייר אקולוגי ונשמן אותו היטב, כולל את הדפנות.
בקערה נוחה נערבב את כל המצרכים היבשים.
נוסיף את הרטובים, פרט למיץ לימון, נערבב שוב, לא יותר מדי, רק עד שלא יהיו גושים, חשוב לשמירת האווריריות.
נוסיף את מיץ הלימון, נערבב קלות, תראו כבר שצבע ומרקם הבלילה משתנה, עם הריאקציה של מיץ הלימון עם שאר המצרכים.
נעביר לתבנית האפייה, המשומנת, את הבלילה,
להכניס לאפיה של 40 דקות.
לשים טיימר.
לבדוק עם קיסם.
חשוב שהעוגה תישאר מעט מעט לחה.
להוציא אותה מהתנור. לתת לה להתקרר. להכין את הגנאש.
להמיס בבן מארי את השוקולד ואת קרם הקוקוס, להוסיף את ההמתקה, לערבב היטב ולשפוך בנדיבות על העוגה.
לקשט בסוכריות.

לסרטון שהכנתי ליום ההולדת של אביגיל שהתפרסם ושותף עם אלפי אנשים מתרגשים, מברכים ומצפים לבואה של אביגיל:
אביגיל בת 4

אופציה טבעונית לעוגת יומולדת : עוגת שוקולד קוקוס פאדג׳ית משגעת – ללא גלוטן