עוגת שוקולד הראשונה בבלוג,
מודעת לפאדיחוש.
יותר מ 20 בקשות מעוקבים מקסימים, להעלות מתכון לעוגת שוקולד,
אבל אם אפשר ללא גלוטן.
שיהיה לילדים המתוקים, שנמנעים, להורים, משפחות וכל מי שאחת כזו, תוכל להעשיר את תפריט העוגות שלו.

אנצל את ההזדמנות לכתוב כמה מילים לגבי תזונה נטולת גלוטן.
יש הטוענים שעניין הגלוטן הוא עוד טרנד,
חשוב לדעת קצת מה זה ולמה או למה לא.
יש מי שנמנע מטעמי 'אלרגיה', מי שאסור לו לצרוך כלל גלוטן, מה שנקרא צליאק.
יש כאלו והם רבים שעד שלא עלתה המודעות להשפעות הגלוטן על הגוף ולא רק,
לא תיארו לעצמם שהוא זה שפוגע קצת יותר או פחות באיכות החיים באופן כללי.
תלונות רבות על עייפות ,נפיחויות בבטן, הרגשת כבדות, עצירות או שילשול, הצטברויות ליחה, הצטננות, כאבי ראש, שינה לא איכותית, מצבי רוח, חשקים בלתי נשלטים למתוקים ופחמימות …
זוהי הרגישות לגלוטן,
מדגישה רגישות ולא אלרגיה, אפשר לחיות איתה ואפשר לחיות טוב יותר בלעדיה.
תזונה מופחתת גלוטן יכולה לסייע בשיפור ההרגשה הכללית, מצב הרוח, לעזור לצאת מהמעגל הממכר של הפחמימות שרובן מכיל גלוטן.
כיום יודעים קצת יותר שחסרים תזונתיים מסוימים יכולים לנבוע מתזונה עשירה בגלוטן.
אין ספק שכשמפסיקים לצרוך כמויות גדולות של גלוטן , תיתכן ירידה משמעותית במשקל וקל יותר לשמור על משקל תקין ולהתמודד באופן כללי עם עודף משקל.

כמובן שיש קמחים מוכנים, שהם נטולי גלוטן,
שיסלחו לי,
אבל מרביתם מאד ירודים מבחינה איכותית ותזונתית.
זו הסיבה שקמתי הבוקר, בתוך כל הבלאגן,
מבחנים, ילדים, הערכות לסדנאות בארץ, התארגנות לקראת הטיסה לארץ
וישר למטבח ועוד עם עוגת שוקולד…

הכרות קצרצרה ומהירה, מה הם הקמחים שאותם נפלא לשלב באפיה ובבישול,
חומוס, שעועית, טף, אורז מלא/לבן, תפוא, קינואה, טפיוקה, עדשים, תירס, דוחן, אמרנט, סויה…
אם נשתמש בהם, נשלב בינהם, נשלב אותם, גם באפיה וגם בבישול עם גלוטן, נרוויח אקסטרה עושר.
בבלוג ניתן לקבל עוד רעיונות למתכונים משולבים וכמובן גם נטולי גלוטן.
בעוגת השוקפה של היום,
בחרתי בשילוב של קמח קינואה, אורז מלא, סויה וקורנפלור.
אפיה ללא גלוטן, אינה פשוטה, נדרש ניסיון והכרות עם המטרייה,
כי מתוך שהם נטולים, הם חסרי גמישות וקשרים מחברים כמו שנותן הגלוטן.
כמובן שיש צורך להתרגל גם לטקסטורה שהיא מעט שונה, בעיקר באפיה ובעיקר במתוקה.

למתכון :

המצרכים :

11/2 כוסות מיקס קמחים נטולי גלוטן (התערובת שמפורטת בפוסט, קינואה, אורז מלא, סויה וקורנפלור)
3/4 כוס סוכר קוקוס
1/4 כוס אבקת קקאו
1/4 כוס אבקת משקה שוקו
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
קורט מלח
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
———————-
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס חלב צמחי ביתי, קר (סויה, מיקס אגוזים, שקדים, כוסמין, קוואקר…)
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
1/4 כוס שמן זרעי ענבים/קוקוס במצב נוזלי
1 כף גרידת תפוז
שוט אספרסו (אופציונלי)
——————–
1 כפית חומץ תפוחים

לרוטב שוקולד :

100 גרם שוקולד מריר
120 מ״ל קרם קוקוס
30 מ״ל מיץ תפוזים טרי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת תפוז
3 כפות סירופ מייפל/סוכר קוקוס (לטעום אם מספיק מתוק…)

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 175 מעלות.
אני מאד אוהבת לאפות עוגות בחושות ובעיקר כאלו שהן רגישות יותר בתבנית מיוחדת, מחולקת למנות.אותה יש לשמן היטב.
בקערה לערבב יבשים, לתערובת אחידה ללא גושים.
להכין את שאר המצרכים ולהוסיף אותם לקערת היבשים.
ללא החומץ!!!
לערבב היטב, לא יותר מדי, רק עד שהבלילה ללא גושים, חלקה.
להוסיף את החומץ, לערבב ולהעביר מיד את הבלילה לתבנית המוכנה.
להכניס לתנור החם לאפיה של 20 -18 דקות.חשוב לבדוק עם קיסם, שתהייה מוכנה אך לחה,
עם מעט פרורים על הקיסם.
להוציא מהתנור.
להכין בבן מארי את רוטב השוקולד, להכניס את כל המצרכים, עד שהשוקולד נמס והרוטב חלק מבריק וטעים…זמן לטעום.
לשפוך מעט רוטב בעודו חם, על כל העוגה בעודה חמימה,
את שאר הרוטב לשמור להגשה.