לקיץ יש טעם,
טעם של פירות, לא???
המגוון, כל משפחת השזיפים, אפרסקים, המשמשים, בצבעים, צורות, טעמים והפתעות.
נפלו לידי, כמה שזיפים שרק נקטפו, מהגינה של הסבתא של השכנה,
עם ארומה מטורפת, עם שפריצים של מיץ שזיפים עם כל ביס,
הם היו כל כך עסיסיים, שלא היתה דרך אחרת,
מאשר ללכת על עוגת השזיפים,
הכמעט מסורתית, הגרמנית,
שבעונה, בשיא שלה, הם משתמשים בשזיפים הסגולים המאורכים (שגיב, נדמה לי שככה קוראים להם),
בתבניות ענק, נמוכות, בצק רך ובהיר ומעליו שורות שורות של פרוסות שזיפים, כל הקונדיטוריות, במאפיות,
ועונה זו עונה,
ופה הגרמנים בהחלט מתייחסים אליה, נותנים לה כבוד וגם מקום, רק השם שלה של העוגה דורש חצי שורה ואימון שפה של 10 שנים

Zwetschgenkuchen…

אלו מסוג העוגות של
י ש ע ו ג ה ל ש ב ת
ו י ש ע ו ג ה ג ם ל ש ב ת

אתמול, 2 דקות אחרי שהעוגה הזו יצאה מהתנור לצינון קל,
לפני שכולם מתעוררים,
כי טקס זה טקס,
גם טקסי המיני, ככה 'סתם' בתוך החיים, הקטנים והכביכול לא נחשבים,
אצלינו מקבלים מקום ומשמעות,
התכתבה איתי אמא מקסימה, עוקבת קבועה,
שמתמודדת, כמוני, כמוכם,
עם ההתעסקות, האוכל, אוהבים/לא אוהבים, כן טוב לא טוב, בריא (מה זה), מה על התזונה, פניה לאן,
יש מי שמשתתף בבית, מי שפחות
ותוך כדי ההתכתבות, הקישורים שאני משתפת אותה על מנות 'הצלחה בטוחה' בקרב הנוער הדעתן, מתוך הבלוג,
היא כותבת לי משפט מחץ…טוב נו את מה זה אמא משקיענית,
והאמת בלעתי רוק,
חיכיתי שתי דקות עד שעניתי

כתבתי לה,
שלא,
ממש לא,
מה שאני כן, זה שאני נותנת מקום, תשומת לב,
ערך מוסף, תכנון ומחשבה
על שילוב מזונות שהם מאסט בכל יום ויום.
מחפשת שוב ושוב דרכים ישירות ולפעמים עוקפות
ליצור אוכל בית ומנות אהובות על הילדים ובכלל על כולנו.
לא, לא אבשל מבחר מנות, אכין ארוחה אחת שכולנו נאכל ממנה ונשמח עליה.
ארחיב על כך בפוסט הבא…

לכן, עוגה או לחילופין עוגיות, יהיו גם חלק מ –
'המנה היומית' המתוקה, המפנקת,
שכולנו כולל הקטנים וכולל הגדולים שבחבורה,
אוהבים, זקוקים ומחכים לה…
כלולה גם היא בתכנון, לפעמים בצורת שייק סמיך צבעוני וטעים, לפעמים גלידה ביתית, פרלין שוקולד,
צלחת מיקס אגוזים ופירות יבשים, חטיף אנרגיה, פודינג ביתי ועוד…
אדאג שיכילו המתקה איכותית ובמידה, חומרי גלם איכותיים, ללא הרבה שומן, האפיה על חום לא גבוה מדי…

למתכון :

המצרכים :
1 כוס קמח כוסמין מנופה
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים דק
1/2 כוס סוכר קוקוס/כל סוכר אחר שבמטבכם
1 כפית אבקת אפיה
קורט גרידת מקל וניל
3/4 כוס חלב סויה ביתי או קנוי + 2 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות שמן קוקוס
1 כף חומץ תפוחים/רגיל
5-6 שזיפים בשלים, מתוקים וטעימים ושטופים
אופציה לפזר מעל העוגה לפני האפיה : 2 כפות סוכר קוקוס + קורט קינמון + קורט ציפורן + קורט וניל , לערבב.ניתן לפזק רק סוכר!

אופן ההכנה :
לחלב הסויה להוסיף את מיץ הלימון, לתת להם קצת זמן להתגבן (סוג של יוגורט לייט).
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית קפיצית (קוטר 22) בנדיבות, עם שמן קוקוס או כל שמן צמחי איכותי אחר.
לפזר מעל השמן כף מהאגוזים הטחונים.
לחתוך את השזיפים לחצאים, להוציא את הגרעין ולפרוס לפרוסות, ממש לא דקות.
בקערה לערבב את כל שאר המצרכים, פרט לשזיפים ולחומץ.
להוסיף את החומץ, לערבב קלות.
לשפוך את בלילת הבצק לתבנית, לקשט עם פרוסות השזיפים, במעגלים, בחפיפה…איך שנוחתת עליכם רוח ההנחה והיצירה…
לפזר מעל הפירות את התערובת של הסוכר והתבלינים.
להכניס לאפיה של כ 40 דקות.
לבדוק עם קיסם שהעוגה אפויה כולה אך נותרת מעט לחה.
להוציא מהתנור, לתת להתקרר.
להגיש עם גלידה ביתית, קרם וניל…