
עוגת שיש טבעונית – בחושה ומהירת הכנה, הכל בקערה אחת!
כייף שגם ככה נולדים להם מתכונים, מזדמנים להם טוויסטים מדליקים ומקפיצים, האי תיכנון,
תמיד תמיד,
מפתיע ולטובה.
הכל התחיל מזה ששבת היום.
ועוד איזו שבת.
שבת חורפית, אפורה, גשומה…
כן וכן, ככה זה כבר פה.
ויש סגירת תוכניות, ליליות,
שרצוי וטוב לממשם השכם בבוקר.
עוגה אחת לבראנץ' חברות קליל,
עוגה שנייה,
למתוקים שלי, הדביבונים האישיים שלי.
עוגת גזר? שוקולד? וניל אוכמניות? פטל?
מה שברור שחשוב שתיהיינה מהירות הכנה, כייפיות ומפנקות,
וגם בסקלה הנכונה והבריאה, עד כמה שניתן.

חיממתי תנור…
זה כמו לחמם מנועים,
מעלה את הטמפרטורות והאנרגיות, במטבח,
אז מה אם רק 6 בבוקר…שמרגיש כמו לילה חשוך…שלא ברור מתי יעלה האור, אם בכלל.
בעודי מתלבטת, זוגי שיחייה, קם בקטנה, למלא ולהתרוקן,
התנפלתי בעודו מעורפל, איזו עוגה להכין?
נו נו נו????
לא חשוב.
מה שיש.
מה שבא לך.
מה שהילדים רוצים…הלווווווו, כולם ישנים…
נכנס למיטה,
ואני בינתיים, מוצאת רק 2 גזרים, אוכמניות איין,
עד שנשמעה קריאה מאי שם, בחדר השינה,
אפשר עם שוקולד???
ובום טרח.

עוגה טבעונית,
הבחושה,
ללא ביצים, ללא חמאה ושמנת,
יכולה, ממש ככה, להיות משגעת, ללא טעמי לוואי, עם גובה מרשים, רכות ולחות במידה,
מחוזקת בשוקולד ביתי איכותי, בתוכה ומחוץ לה…
הקפדה על כמה 'כללי טבעוניות' שיביא אותה,
להרים גובה אל על,
להיות אוורירית,
טעימה,
מזינה,
מפנקת,
הקיצ, ת ע נ ו ג י ת !!!

עוגת שיש טבעונית – בחושה ומהירת הכנה, הכל בקערה אחת!
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא (ממליצה לטחון לבד, אם בידכם בלנדר ייעודי)
1/2 כוס סוכר קוקוס/טבעי אורגני
1/2 כוס אבקת קקאו איכותית
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי/זרעי ענבים/זית
1 וחצי כוסות חלב סויה
1 כף חומץ תפוחים
1/2 כפית אבקת סודה
1 כפית אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל איכותית
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/3 כוס ממרח שוקולד ביתי או קנוי איכותי
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית מלבנית.
בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים היבשים עם כף עץ, פרט לאבקת הקקאו!!!
להוסיף תוך כדי ערבוב קל, את השמן, את החלב לא בבת אחת, את כל הכמות, במידת הצורך, תלוי סוג הקמח, למרקם פנקייקי, לא נוזלי, למניעת גושים בלבד.
להוסיף את החומץ.לערבב שוב, הבלילה נהיית אוורירית ובהירה יותר.
להעביר קצת יותר ממחצית לתבנית, המשומנת.
להוסיף אבקת קקאו לקערה, מחצית ממרח השוקולד ולערבב קלות.
להעביר את הבלילה השוקולדית, בכפות גדולות, לא בשכבה אחידה, על השכבה הבהירה.
.עם מזלג, לערבב קלות, כדי ליצור מערבולות, להרים את הבלילה הלבנה וליצור ציורים קישוטיים.
מעל האזורים הכהים יותר, לצקת בתפזורת משארית ממרח השוקולד.
להכניס מיד לתנור.
לאפות, בין 35-45 דקות, תלוי תנור וגודל תבנית.
לבדוק לאחר 35 דקות עם קיסם שיצא לח, ללא פירורים נדבקים.
אם תצליחו להתאפק…תנו לה מעט להתקרר…
תהנו, את הטוב תפיצו!!!
יש לכם אינסטוש? בקרו אותי גם!

ניתן להמיר את הסוכר במייל אן סילאן?
בוודאי שכן, יש לשחק עם כמות הנוזלים בבלילה.
האם מתאים לתבנית אינגליש קייק 30?
מרים יקרה, הגובה יצא מעט שונה!
האם יתאים ל2 תבניות אינגליש קייק במקום תבנית מלבנית?
ודעי כי זכינו להכין היום את הלחמניות ענן במילוי ומאוד נהננו תודה רבה 🙂 חשפת אותי למאפה בריא וטעים . לא ידעתי שאפשר להמיר את השמן הרגיל והסוכר לשמן זית וסילאן ומאוד חידשת בעניין – ישר כוח!
הי דניאל! איזה כייףףףףףף שאהבתם.בהחלט ניתן ליצור לשנות ולגרום לכל מנה ומנה להיות טובה יותר!!! הכמות לתבנית אינגליישקייק!
החומץ פשוט מגיב עם האבקת סודה כדי להתפיח? אם כן יש צורך באבקת אפיה עדיין?
כן, לאווריריות מקסימלית