עוגת שיש טבעונית – בחושה ומהירת הכנה, הכל בקערה אחת!
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא (ממליצה לטחון לבד, אם בידכם בלנדר ייעודי)
1/2 כוס סוכר קוקוס/טבעי אורגני
1/2 כוס אבקת קקאו איכותית
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי/זרעי ענבים/זית
1 וחצי כוסות חלב סויה
1 כף חומץ תפוחים
1/2 כפית אבקת סודה
1 כפית אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל איכותית
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/3 כוס ממרח שוקולד ביתי או קנוי איכותי
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית מלבנית.
בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים היבשים עם כף עץ, פרט לאבקת הקקאו!!!
להוסיף תוך כדי ערבוב קל, את השמן, את החלב לא בבת אחת, את כל הכמות, במידת הצורך, תלוי סוג הקמח, למרקם פנקייקי, לא נוזלי, למניעת גושים בלבד.
להוסיף את החומץ.לערבב שוב, הבלילה נהיית אוורירית ובהירה יותר.
להעביר קצת יותר ממחצית לתבנית, המשומנת.
להוסיף אבקת קקאו לקערה, מחצית ממרח השוקולד ולערבב קלות.
להעביר את הבלילה השוקולדית, בכפות גדולות, לא בשכבה אחידה, על השכבה הבהירה.
.עם מזלג, לערבב קלות, כדי ליצור מערבולות, להרים את הבלילה הלבנה וליצור ציורים קישוטיים.
מעל האזורים הכהים יותר, לצקת בתפזורת משארית ממרח השוקולד.
להכניס מיד לתנור.
לאפות, בין 35-45 דקות, תלוי תנור וגודל תבנית.
לבדוק לאחר 35 דקות עם קיסם שיצא לח, ללא פירורים נדבקים.
אם תצליחו להתאפק…תנו לה מעט להתקרר…
תהנו, את הטוב תפיצו!!!
יש לכם אינסטוש? בקרו אותי גם!
ניתן להמיר את הסוכר במייל אן סילאן?
בוודאי שכן, יש לשחק עם כמות הנוזלים בבלילה.
האם מתאים לתבנית אינגליש קייק 30?
מרים יקרה, הגובה יצא מעט שונה!
האם יתאים ל2 תבניות אינגליש קייק במקום תבנית מלבנית?
ודעי כי זכינו להכין היום את הלחמניות ענן במילוי ומאוד נהננו תודה רבה 🙂 חשפת אותי למאפה בריא וטעים . לא ידעתי שאפשר להמיר את השמן הרגיל והסוכר לשמן זית וסילאן ומאוד חידשת בעניין – ישר כוח!
הי דניאל! איזה כייףףףףףף שאהבתם.בהחלט ניתן ליצור לשנות ולגרום לכל מנה ומנה להיות טובה יותר!!! הכמות לתבנית אינגליישקייק!
החומץ פשוט מגיב עם האבקת סודה כדי להתפיח? אם כן יש צורך באבקת אפיה עדיין?
כן, לאווריריות מקסימלית