עוגת תמרים טבעונית ללא גלוטן וסוכר! סופר מזינה וטעימה
יש עוגה ויש עוגה.
יש בריאה ויש בריאה.
זאת העוגה, היא אחרת, שונה,
וזה לא אומר שזה שהיא כזו, מיוחדת,
היא פחות מהאחרות, להיפך…עוד מסר.
חברתי כן כן.
גם לבחירות שלנו בתזונה, בתפריט, במה נכין, עם מה נארח,
מה נבחר לחג, לפיקניק, לילדים וגם לעצמינו.
יש מתכונים יפיופים,
שהם גם וגם.
יש כאלה שיפים והרבה פחות בריאים,
יש הרבה פחות יפים,
אך לצידם, הרבה יתרונות ותועלות.

עוגת תמרים טבעונית ללא גלוטן וסוכר! סופר מזינה וטעימה
כשמה כן היא,
עוגת תמרים,
לא סילאן, לא ממרח.
כבר דבר חשוב.למה?
התמר הוא פרי, כן פרי.אומנם מיובש אבל באופן טבעי, להבדיל מפירות מיובשים, שעוברים תהליך ייבוש, גם אם איכותי,
עדיין, הפירות עוברים תהליך כלשהו.
עניין נוסף, בחירת הקמח,
אתן אופציות, לשם הגיוון וההתנסות.
זה לגבי ההמתקה.
מה לגבי שמן?
ההמלצה הגורפת, לאפייה, היא שמן קוקוס, אבוקדו וזית.
גוף העוגה?
הכנתי אותה עם קמח קינואה ושיבולת שועל.שאותם טחנתי בבית, בבלנדר ייעודי.
שמספיק חזק לטחון דגנים וקטניות לקמחים.
בסוף הפוסט מתחת למתכון, אפרט על הבלנדרים, ולמי שעדיין אין,
ממליצה בחום, מוזמנים להצטרף לקבוצות הרכישה.

יצא, שהעוגה, תואמת זמן וחד.
טו בשבט איר היא קם וכאן.
ואתם בחרתם, שהיא זו שתעלה לבלוג היום.
הייתה תחרות מעניינת, בינה לבין קדירה מהירת הכנה,
ואיך לכתוב, היא לקחה.
אז הנה היא כאן.

עוגת תמרים טבעונית ללא גלוטן וסוכר! סופר מזינה וטעימה
לתבנית אינגלישקייק גדולה

המתכון:

המצרכים:
2 כוסות קמח נטול גלוטן (לשלב קמח שיבולת שועל, קינואה, אפשר גם שקדים) לאופציה עם גלוטן להשתמש בכוסמין מלא *(עוד על טחינה ביתית, מתחת למתכון)
1 כוס ממרח ביתי מתמרים רכים (תמרים ומעט מים, בסמיכות ומירקם כמו של הממרח הקנוי)
1/3 כוס שמן קוקוס רך
1 וחצי עד 2 כוסות חלב שקדים/סויה/קוואקר
2 כפות קקאו נא טחון
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף חומץ תפוחים (או מיץ לימון)

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 175 מעלות.
לשמן תבנית אינגלישקייק.
לערבב יבשים בקערה, להוסיף רטובים, לא כולל החומץ/מיץ הלימון.לא להוסיף בבת אחת את כל הנוזלים, תלוי קמחים.להגיע למרקם בלילת עוגה בחושה.
לערבב, בעדינות, למניעת גושים, אך לא יתר על המידה.
להוסיף את החומץ/לימון. לערבב קלות, להעביר לתבנית המשומנת ולהכניס לאפייה בתנור המחומם מראש.
לאפות בין 40-50 דקות, לבדוק עם קיסם עץ.הוא אמור לצאת עם מעט פירורים לחים.
להוציא מהתנור.
להמתקה נוספת, מכיוון שהעודה במתיקות עדינה,
ניתן לטפטף מעל, סירופ תמרים.
כמובן שניתן להעשיר באגושים, שקדים וכו…
בכל זאת טו בשבט.

* טחינת קמחים – ביתית – זו אחת ההמלצות החמות שלי בבלוג,
שקשורה גם היא לחסכון, ליעילות, לשליטה על איכות טריות, מחיר, פסולת, מטבח של קיימות.
שמחה לעדכן, שיצרתי קבוצת רכישה, לפי בקשתכם, גם לבלנדרים של ויטמיקס.
בנוסף לבלנדר וואקום.
נכון לעכשיו יש אפשרות לרכוש את הויטמיקס E310, במחיר מצויין, כמעט כמו שאר הבלנדרים שקיימים בקטגוריה פחות חזקה ממנו.
2690 ש"ח מחירו המלא, עבור הרוכשים דרך הקבוצה עם קוד הקופון תיהיה הנחה נוספת של 10 אחוזים.
כדי לקבל את קוד הקופון שלחו לי הודעה.