עוגת תפוזים טבעונית – מקמח כוסמין מלא, שקדים ויוגורט סויה
עוגת תפוזים טבעונית – מקמח כוסמין מלא, שקדים ויוגורט סויה
כללים זה כללים, אותם לא מפרים.
סופש זה גם עוגה.
וכשסופש בפתח ואבוש שלנו חוזר אחרי שבועיים,
עוגה תמיד משמחת אותו ואת כולם ופרחים משמחים בעיקר אותי.
כתבתי רבות ואכתוב שוב, את הכוסמין אני מאד אוהבת.
הכוסמין, סוג של חיטה, עתיקה יותר, נחשבת לידידותית יותר מהחיטה הרגילה.בעבר הכוסמין היה נפוץ מאד ועם השנים, השימוש בו פחת והמעבר לחיטה הרגילה היה מהיר ומשמעותי, בשל גידול קל ומהיר יותר.
למה ידידותית יותר? קודם כל לרוב חיטת הכוסמין מרוססת פחות, מכילה כמות גדולה יותר של חלבון, עשירה בסיבים תזונתיים (כמובן שעדיף לצרוך את המלאה), עשירה במינרלים וויטמינים, היא פחות אלרגנית מהחיטה הרגילה והנפוצה.
יש בה גלוטן, אך פחות מבחיטה הרגילה.
לכן, אם צורכים חיטה, ההמלצה שלי היא לבחור בכוסמין.
לטעמי היא טעימה יותר, לאכול פרוסה מלחם כוסמין מלא ואיכותי או לחמניית כוסמין משגעת, טעימה ומשביעה פי פי.
מבחר הפירות מסוים אם לא לומר מצומצם, בחורף,
התפוזים והקלמנטינות מלאן, אני מחכה לאמצע של החורף,
מגיעים תפוזים שווים במיוחד, עם הקליפה העבה, עם הצ'ופצ'יק הירוק, עם עלה או שניים,
התפוזים מישראל, במלעל.
התוצרת האורגנית, בסופר המקומי, משגעת,
אז אני מעמיסה,
ברור שהעגלה שלי תמיד מושכת עיניים ותגובות.
פעם עוגות בחושות לא ניספרו, מדוייק יותר לא היו חלק מהרפרטואר,
שהיה גם ככה, לא עשיר במיוחד.
אני של מלוחים.
ואם כבר והיה מתוק, זה היה מהשחיתותיים, המתוחכמים, של שכבות, גנאשים,קירמולים ניפצוצים וכו…
עם השנים, עם הילדים, עם פחות זמן, אט אט חדרו להן הבחושות,
הידידותיות,
בצבעים, תוספות, ריחות וטעמים.
ב 5 דקות עירבוב, בשילוב חומרי גלם טובים, טריים, גם עוגה בחושה,
תייצג בגאון וגיל את גיזרת המתוקים.
והאמת כולם מרוצים.
עוגת תפוזים טבעונית – מקמח כוסמין מלא, שקדים ויוגורט סויה
המתכון:
המצרכים:
2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס סוכר קוקוס/טבעי
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
חופן פרוסות שקדים
חופן חמוציות/אוכמניות מיובשות
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 גביע יוגורט סויה או יוגורט ביתי (125 גרם)
1/2-3/4 כוס חלב שקדים
4 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף תמצית ורדים
1 כף קליפת תפוז קצוצה דק דק
כף וחצי חומץ תפוחים
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 175 מעלות.
לשמן היטב תבנית אינגליישקייק בשמן קוקוס, תחתית ודפנות.
לפזר מעל השמן, את פרוסות השקדים והחמוציות/אוכמניות.
בקערה נוחה לערבב את כל המצרכים היבשים.להוסיף את הנוזליים, את החלב הצמחי בהדרגה ולפי הצורך.
לערבב קלות, רק עד שלא ישארו גושים בבלילה.
להוסיף את החומץ.לערבב שוב, להעביר את בלילת העוגה לתבנית, בזהירות מעל השקדים והחמוציות ולהכניס לתנור, לאפיה של כ 40 דקות.אולי כמה דקות פחות או יותר.רצוי בגובה ובגודל התבנית שבחרתם.
הכי חשוב לבדוק עם שיפוד עץ/קיסם אם העוגה אפויה ומוכנה.להוציא מהתנור, לתת לה להתקרר ולהגיש אותה כמו שהיא או הפוכה.
לפזר אבקת סוכר, קמח שקדים מלמעלה ולהגיש.
שלום עדי! מה יכול להחליף את היוגורט סויה?
לא ראיתי תשובה לשאלה במה ניתן להחליף את יוגורט הסויה.(אין לי יוגורט ביתי ולא יודעת להכין) אולי אפשר קרם קוקוס?
ניתן לרכוש בכל סופר יוגורט סויה.אופציה נוספת היא להשתמש בחלב סויה עם 2 כפות מיץ לימון, לתת לזה לעמוד רבע שעה ולהשתמש בזה.חשוב בהתאם לשים לב למרקים, יוגורט סמיך מהאופציה שנתתי, לכן, שימי מחצית הכמות ולאט לאט לפי הצורך.
עדי תודה הולכת לעשות
בהצלחה רוזה!
שלום עדי,
תודה על אתר נהדר קודם כל!
שאלה לגבי העוגה הזו ולגבי עוגות בחושות בכלל:
קרה לי שהחלק העליון של העוגה מוכן לגמרי, כמו גם הצדדים, אך חלקים במרכז העוגה עדין לא מוכנים.
מה מציעה לעשות במצב כזה (אני מכסה לרוב את העוגה בנייר כסף מחזיקה לתנור לחום נמוך יותר)
וכיצד ניתן למנוע זאת?
תודה רבה רבה 🙂
הי הדס יקרה,
תודה גם לך.
הבחושות, קודם כל מחייבות הכנת בלילה, עם מינימום עירבול.
לימון/חומץ, רגע לפני ההכנסה לתנור.
לאפות בין 170-180 מעלות.
בטורבו.
ללא כיסוי, האדים שומרים לחות בתוך העוגה.
מקווה שעזרתי.
הי עדי, האם ניתן להחליף את יוגורט הסויה בחלב שקדים? תודה
במה כדאי להחליף את קמח הכוסמין כדי שיהיה בלי גלוטן?
בתערובת קמחים נטולת גלוטן ייעודית לאפיית עוגות
אפשר לוותר על החומץ?
רצוי שלא
היי עדי, נראה מעולה
במה ניתן להחליף את הקמח שקדים?
ואין לי מי ורדים, יש משהו אחר שאפשר לשים במקום?
תודה
תודה.בכל קמח, כוסמין, רגיל.אפשר לוותר על מי הוורדים, הם תיבול וטעם.יהיה טעים בכל מקרה!!!